شمار کشته‌شدگان زلزله میانمار به بیش از هزار و ۷۰۰ نفر افزایش یافت

به گفته حکومت نظامی میانمار، شمار کشته‌های زلزله مهیب این کشور به دست‌کم هزار و ۷۰۰ نفر افزایش یافته است. رسانه‌ها به نقل از ساکنان محلی گزارش دادند که کمک‌های دولتی در مناطق زلزله‌زده بسیار اندک بوده و مردم مجبورند خودشان به تنهایی برای نجات و بقا تلاش کنند.

جمعه هشت فروردین زلزله‌ای به بزرگی ۷.۷ نزدیکی شهر ماندالای این کشور فقیر جنوب شرق آسیا را لرزاند و پس‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۷ به دنبال داشت. این زمین‌لرزه یکی از شدیدترین زلزله‌های میانمار در یک قرن اخیر بود.

دولت تحت رهبری ارتش میانمار یک‌شنبه دهم فروردین اعلام کرد شمار کشته‌شدگان به هزار و ۷۰۰ نفر و تعداد زخمی‌ها به سه هزار و ۴۰۰ نفر افزایش یافته است و دست‌کم ۳۰۰ نفر دیگر همچنان مفقود هستند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، بسیاری از مردم در شرایطی با ناامیدی در میان ویرانه‌ها به دنبال بازماندگان و مفقودشدگان هستند که پس‌لرزه‌ها همچنان ادامه دارد.

به دلیل ضعف ارتباطات، ابعاد واقعی این فاجعه در این کشور منزوی که تحت حاکمیت نظامیان است، همچنان نامشخص بوده و انتظار می‌رود شمار قربانیان به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

میانمار درگیر یک جنگ داخلی طولانی و خونین است که از پیش، بحران انسانی گسترده‌ای را در آن رقم زده. این شرایط، تردد در کشور را دشوار و خطرناک و تلاش‌های امدادی را پیچیده‌تر کرده است.

مدل‌سازی پیش‌بینی زمین‌لرزه سازمان زمین‌شناسی آمریکا برآورد کرده که شمار کشته‌ها در میانمار می‌تواند از ۱۰ هزار نفر فراتر رود و خسارت‌های اقتصادی‌اش از کل تولید سالانه این کشور بیشتر شود.

به گزارش سازمان ملل، این فاجعه زیرساخت‌های حیاتی از جمله یک فرودگاه، بزرگراه‌ها، جاده‌ها و پل‌ها را تخریب و روند امدادرسانی را با کندی مواجه کرده است.

تلفات و خسارت‌های زلزله در تایلند

این زلزله بخش‌هایی از تایلند، کشور همسایه میانمار را نیز لرزاند.

یک آسمان‌خراش در حال ساخت در بانکوک فروریخت که در نتیجه آن ۱۸ نفر جان باختند و ۳۲ نفر زخمی شدند.

نیروهای امدادی دهم فروردین در پایتخت تایلند تلاش کردند بازماندگان را از زیر آوار آسمان‌خراش ۳۰ طبقه‌ای در حال ساخت بیرون بکشند.

شهرداری بانکوک اعلام کرد که بر اثر زلزله، ۸۳ نفر همچنان در این شهر مفقود هستند که بیشتر آن‌ها در محل همین ساختمان گرفتار شده‌اند.

مقامات اعلام کردند که یک‌شنبه مهندسانی را برای ارزیابی و تعمیر ۱۶۵ ساختمان آسیب‌دیده شهر اعزام خواهند کرد.

انتقادها از ناکارآمدی حکومت میانمار در امدادرسانی به زلزله‌زدگان

یکی از نیروهای امدادی به خبرگزاری رویترز گفت که بیشتر عملیات نجات در شهر به دست گروه‌های کوچک مردمی انجام می‌گیرد که به‌طور خودجوش سازماندهی شده‌اند و تجهیزات لازم را در اختیار ندارند.

به گفته یک امدادگر دیگر و دو تن از ساکنان، ده‌ها نفر همچنان زیر آوار ساختمان‌های تخریب‌شده در سراسر ماندالای گرفتارند، اما بیشتر آن‌ها بدون ماشین‌آلات سنگین قابل نجات نیستند.

بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA)، بیمارستان‌های بخش‌هایی از مرکز و شمال غرب میانمار، از جمله ماندالای و ساگاینگ، برای رسیدگی به موج عظیم مجروحان با مشکل مواجه شده‌اند.

هند، چین و تایلند در کنار مالزی، سنگاپور و روسیه از جمله کشورهایی هستند که تیم‌های امدادی و محموله‌های کمک‌رسانی به میانمار فرستاده‌اند.

این زلزله کشوری را لرزاند که پیش‌تر نیز درگیر هرج‌ومرج ناشی از جنگ داخلی بود؛ جنگی که پس از کودتای نظامی سال ۲۰۲۱ و سرنگونی دولت منتخب آنگ سان سو چی شدت گرفت و قیامی مسلحانه در سراسر میانمار را رقم زد.

در این جنگ خونین چهار ساله میان ارتش با شورشیان دموکراسی‌خواه و گروه‌های مسلح قدیمی، بیش از سه و نیم میلیون نفر آواره شدند، اقتصاد میانمار که عمدتا مبتنی بر کشاورزی است به شدت آسیب دید و خدمات اساسی مانند بخش سلامت به مرز فروپاشی رسید.

دولت وحدت ملی که شامل بقایای دولت پیشین است، اعلام کرد که شبه‌نظامیان مخالف حکومت نظامی تحت فرمان آن، از دهم فروردین دست به آتش‌بس جزیی می‌زند و به مدت دو هفته، تمامی عملیات نظامی تهاجمی خود را متوقف می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، ارتش حاکم بر میانمار تنها چند ساعت پس از زلزله، حملات هوایی خود را علیه مخالفانش از سر گرفت.

دولت در تبعید میانمار در بیانیه‌ای گفت که با سازمان ملل، نیروهای مقاومت و گروه‌های جامعه مدنی برای تضمین امنیت، بهبود حمل و نقل و ایجاد اردوگاه‌های نجات موقت و پزشکی در مناطق تحت کنترل خود همکاری خواهد کرد.

ساکنان مناطق آسیب‌دیده از زلزله به رویترز گفتند کمک‌های دولتی تاکنون بسیار اندک بوده و مردم مجبورند خودشان برای بقا تلاش کنند.