واشینگتن پست: ترامپ بر ادامه سیاست‌های تعرفه‌ای خود تاکید دارد

روزنامه واشینگتن پست به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، مشاوران ارشد خود را تحت فشار قرار داده تا در موضوع تعرفه‌ها، به‌ویژه در آستانه آنچه که کاخ سفید آن را «روز رهایی» می‌نامد، با شدت بیشتری عمل کنند.

واشینگتن پست شنبه ۹ فروردین نوشت با وجود درخواست بسیاری از متحدان ترامپ در وال‌استریت و کنگره برای اتخاذ رویکردی مصالحه‌جویانه‌تر در موضوع تعرفه‌ها، او همچنان بر اعمال فشار و پیشبرد اقدامات خود اصرار دارد تا تغییرات اساسی در ساختار اقتصاد آمریکا پدید آورد.

بر اساس این گزارش، مشاوران ترامپ در حال انجام بررسی‌های گسترده درباره دامنه دقیق تعرفه‌هایی هستند که قرار است اعمال شوند. طبق برخی برآوردها، این تعرفه‌ها تریلیون‌ها دلار بر تجارت جهانی تاثیر خواهند گذاشت.

ترامپ ۲۵ بهمن با صدور فرمانی اجرایی، تیم اقتصادی خود را موظف کرد تا طرحی را برای وضع تعرفه‌های متقابل بر هر کشوری که بر واردات محصولات آمریکا تعرفه اعمال می‌کند، تهیه کند.

این تعرفه‌ها قرار است از دوم آوریل (۱۳ فروردین) اجرایی شوند. رییس‌جمهوری ایالات متحده این تاریخ را «روز رهایی» خوانده است.

برخی از متحدان ترامپ حتی پیشنهاد کرده‌اند که از سال آینده، این روز به‌عنوان یک تعطیلی رسمی با عنوان «روز رهایی» در تقویم ملی ثبت شود.

استفن کی. بانون، استراتژیست ارشد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری او، گفت: «به‌جای روز تولد ترامپ، "روز رهایی" را به تعطیلات ملی تبدیل کنید تا شغل‌ها، مهارت‌ها و تجارت‌هایی که به آمریکا و کارگران آن بازگشته‌اند، گرامی داشته شوند.»

واشینگتن پست در ادامه گزارش خود نوشت ترامپ از تعرفه‌ها به‌عنوان یک پیروزی یاد کرده و معتقد است این سیاست به بازگشت مشاغل تولیدی به آمریکا منجر می‌شود و خزانه‌داری فدرال را با تریلیون‌ها دلار درآمد تازه پُر خواهد کرد.

او همچنین بر این باور است که در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌ خود مرتکب اشتباه شده و نباید اجازه می‌داد مشاورانش او را از اعمال تعرفه‌های بیشتر بازدارند.

بر اساس این گزارش، ترامپ در جلسات خصوصی بار دیگر پیشنهاد وضع تعرفه‌ای جهانی را مطرح کرده است؛ تعرفه‌ای که بر بخش عمده‌ای از واردات، بدون در نظر گرفتن کشور مبدا، اعمال شود.

محتمل‌ترین گزینه که در ماه جاری به‌طور علنی از سوی وزیر خزانه‌داری آمریکا مطرح شد، اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از ۱۵ درصد از کشورهای جهان است.

دولت ترامپ این کشورها را که در مجموع حدود ۹۰ درصد واردات آمریکا را تشکیل می‌دهند، بدترین شرکای تجاری ایالات متحده می‌داند.

رییس‌جمهوری آمریکا، ششم فروردین از اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی به این کشور خبر داد.

او همچنین پیشنهاد اعمال تعرفه‌هایی مشابه بر محصولات صنایع دارویی و چوبی را مطرح کرده است.

این پیشنهادها باعث افت بازار سهام شده‌اند و به گفته اقتصاددانان، احتمال بروز رکود اقتصادی در آمریکا را افزایش داده‌اند.

هم‌زمان، نگرانی‌ها درباره تنش‌های تجاری جهانی در میان جمهوری‌خواهان کنگره، متحدان خارجی واشینگتن و سرمایه‌گذاران شدت گرفته است.

در هشتم فروردین، تمامی شاخص‌های اصلی بازار بورس با افت شدید مواجه شدند؛ کاهشی که بسیاری از تحلیلگران آن را بخشی ناشی از تشدید سیاست‌های تعرفه‌ای و بخشی دیگر ناشی از نگرانی‌ها نسبت به افزایش تورم دانسته‌اند.