تجمع کشاورزان اصفهانی در اعتراض به بیآبی؛ معترضان خط لوله انتقال آب به یزد را شکستند
با ادامه بحران کمبود آب و خشکسالی در ایران، گروهی از کشاورزان استان اصفهان بار دیگر در اعتراض به بیآبی و خشکی زایندهرود دست به تجمع زدند. شماری از معترضان نیز خط لوله انتقال آب به یزد را شکستند.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از آن است که گروهی از کشاورزان شرق اصفهان شنبه ۹ فروردین به تجمع خود در اعتراض به بیآبی و با هدف مطالبه حقآبه ادامه دادند.
تجمع این گروه از کشاورزان در اعتراض به عملینشدن وعدههای مسئولان درباره تخصیص حقآبه زایندهرود برگزار شده است.
یکی از کشاورزان حاضر در تجمع گفت با وجود وعدههای مسئولان مبنی بر رهاسازی آب در زایندهرود، تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
بر اساس ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال، گروهی از کشاورزان معترض به خشک بودن زایندهرود، خط لوله انتقال آب به یزد را شکستند.
شرکت آب و فاضلاب یزد نیز از آسیب دیدن لولههای خط انتقال آب شرب این استان خبر داد و از شهروندان خواست برای جلوگیری از قطعی، مصرف آب را به حداقل برسانند.
محمدجواد محجوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد، در همین رابطه گفت: «هماکنون آب انتقالی به استان قطع است و معلوم نیست چه زمانی طول میکشد تا آب این خط بار دیگر وصل شود.»
جلال علمدار، مدیرعامل شرکت آبفای یزد، هم با اشاره به تخریب خط لوله انتقال آب به یزد، وضعیت آب شرب این استان را بحرانی توصیف کرد و هشدار داد یزد با کمبود هزار و ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه روبهرو شده است.
او با اعلام استقرار ۱۳ تانکر آبرسانی در سطح استان یزد برای تامین آب شرب افزود سه تانکر در مرکز استان و مابقی در شهرستانهای میبد، اردکان، مهریز، بافق، بهاباد، زارچ و سایر مناطق مستقر میشوند.
اعتراضات کشاورزان اصفهانی به بیآبی زاینده رود و تامین نشده حقآبه این استان در سالهای اخیر بارها خبرساز شده است.
کشاورزان معترض معتقدند حقآبه استان اصفهان به استانهای دیگر از جمله یزد اختصاص مییابد.
اصفهان از جمله بحرانیترین استانهای ایران در زمینه کمآبی به شمار میرود و مردم این منطقه بارها در اعتراض به مدیریت ناکارآمد جمهوری اسلامی در حل این معضل، دست به تجمع و اعتراض زدهاند.
این اعتراضات در برخی موارد با سرکوب خشونتآمیز نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مواجه شده است.
برای نخستینبار در سال ۱۳۹۱، خبر شکسته شدن لولههای انتقال آب از اصفهان به یزد، نشاندهنده عمق بحرانی بود که در سالهای بعد شدت بیشتری یافت.
اسکندر مومنی، وزیر کشور دولت مسعود پزشکیان، پنجم فروردین کمبود آب در کشور را مسالهای جدی خواند و از مردم خواست «مدیریت مصرف آب» را در اولویت قرار دهند.