بهای سکه طلا در ایران به ۱۰۳ میلیون و قیمت دلار به ۱۰۵ هزار تومان رسید
با ادامه التهاب در بازارهای ارز و طلای ایران، بهای دلار به آستانه ۱۰۵ هزار تومان و سکه به ۱۰۳ میلیون تومان رسید.
با گذشت کمتر از یک هفته از بازگشایی بازارها در سال ۱۴۰۴ و پس از تعطیلات رسمی نوروز، بالا رفتن نرخ ارز و طلا در ایران ادامه دارد.
در معاملات شنبه نهم فروردین، هر دلار آمریکا با قیمت حدود ۱۰۴ هزار و ۸۰۰ تومان فروخته شد که نسبت به نخستین روز بازگشایی بازارها در پنجم فروردین، افزایشی ۱.۲ درصدی را نشان میدهد.
پوند انگلیس نیز با حدود ۱.۳ درصد افزایش نسبت به پنج فروردین، به قیمت ۱۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
دلار و پوند در نهم فروردین نسبت به نرخهای آخرین روز کاری سال گذشته در ۲۸ اسفند، حدود ۶.۳ درصد افزایش داشتهاند.
نهم فروردین، یورو نیز با ۲.۷ درصد افزایش نسبت به پنجم فروردین، به قیمت ۱۱۴ هزار تومان معامله شد.
در روزهای پایانی سال گذشته و پس از آنکه آمریکا با حملات به یمن، جمهوری اسلامی را به مواجهه نظامی در صورت تداوم حمایتش از حوثیها تهدید کرد، بازار ارز و طلا در ایران بیش از پیش آشفته شد.
پیش از آن و از زمان برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ در اول بهمن و از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی نیز بازار دلار و سکه در ایران دچار نوسانات شدیدی شد و چندین بار افزایش قیمت را تجربه کرد.
علاوه بر ارز، بازار طلا هم در نهم فروردین التهابی مشابه داشت و هر سکه طلای طرح جدید به قیمت ۱۰۳ میلیون تومان معامله شد.
قیمت سکه در روز پنجم فروردین و با بازگشایی بازارها پس از تعطیلات رسمی نوروز ثابت و روی رقم ۹۷ میلیون تومان باقی مانده بود اما نهم فروردین افزایشی حدود شش درصد را تجربه کرد.
سکه طرح قدیم هم نهم فروردین با پنجونیم درصد افزایش نسبت به روز نخست بازگشایی بازارها در سال جدید، به قیمت ۹۵ میلیون تومان رسید.
کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران، ششم فروردین امسال از افزایش «بیش از ۶۰ درصدی» قیمت دلار و طلا در سال گذشته خبر داد.
از زمان روی کار آمدن مسعود پزشکیان بهعنوان رییس دولت در اواسط تیر سال گذشته، ارزش پول ملی ایران نصف شده است.
آمارهای اعلام شده از سوی مقامات در ایران حاکی از تورم رسمی ۴۰ درصدی و جهش نرخ بیکاری به بالای ۷۰ درصد است. قیمت برخی اقلام خوراکی و خدمات درمانی نیز بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته و باعث شده میلیونها ایرانی در تامین نیازهای اولیهشان دچار مشکل شوند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی روز نخست سال جدید، مردم را بهدلیل تبدیل پول خود به «سکه، ارز و زمین» مقصر ایجاد «مشکلات» در کشور دانست.