بیش از ۱۰۰ نفر در زمین‌لرزه‌های شدید در میانمار و تایلند کشته شدند

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۷ ریشتر و پس‌لرزه‌ای با قدرت ۶.۴ ریشتر جمعه تایلند و میانمار را لرزاند و ده‌ها کشته بر جای گذاشت. این زلزله باعث فروریختن یک ساختمان بلندمرتبه در حال ساخت در بانکوک و آسیب به بناهای تاریخی در میانمار شد.

براساس آخرین گزارش‌ها، دست‌کم در میانمار ۱۴۴ نفر کشته و ۷۳۲ نفر مجروح شده‌اند. در تایلند نیز کشته شدن دست‌کم سه نفر در پی فرو ریختن یک ساختمان بلندمرتبه در حال ساخت تایید شده است.

بر اساس این گزارش‌ها بیش از ۱۰۰ تن نیز مفقود شده‌اند.

سازمان زمین‌شناسی آمریکا تخمین زده است که شمار کشته‌شدگان در زمین‌لرزه در میانمار ممکن است به هزاران نفر برسد.

زمین‌لرزه حوالی ظهر جمعه، هشت فروردین، رخ داد و مردم وحشت‌زده را وادار کرد تا از ساختمان‌ها خارج شوند.

دولت نظامی میانمار در شش منطقه این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرده است. در ماندالای، شهری که به کانون زلزله نزدیک بود، این زمین‌لرزه بخش‌هایی از کاخ سلطنتی سابق و برخی بناهای تاریخی را تخریب کرد.

در منطقه ساگاینگ در جنوب غربی ماندالای، پل ۹۰ ساله‌ای فرو ریخت و بخش‌هایی از بزرگراه اصلی که ماندالای را به یانگون، بزرگ‌ترین شهر میانمار، متصل می‌کند، آسیب دیدند.

در نایپیداو پایتخت میانمار نیز، زلزله باعث آسیب به معابد و بناهای مذهبی شد و بخش‌هایی از آن‌ها فرو ریخت.

ژنرال زاو مین تون، سخنگوی دولت نظامی میانمار، در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد که نیاز به خون در بیمارستان‌های مناطق زلزله‌زده، به‌ویژه در ماندالای، ساگاینگ و نایپیداو بسیار بالاست. او از اهداکنندگان خون خواست که در اسرع وقت به بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

زلزله باعث فرو ریختن چندین ساختمان از جمله صومعه ما سو یانه در ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار شد.

ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان می‌دهد راهبان بودایی در خیابان ایستاده و مشغول فیلم‌برداری از این صومعه بودند که ناگهان ساختمان چند طبقه آن به زمین فرو ریخت. هنوز مشخص نیست که آیا کسی در این حادثه آسیب دیده یا خیر.

سازمان‌های امدادی گزارش دادند که یکی از سدهای شهر ترکیده و سطح آب در مناطق پست شهر بالا آمده است.

صلیب سرخ نیز اعلام کرد که سقوط خطوط برق، عملیات امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده را دشوار کرده است.

در تایلند نیز گروه‌های امدادی در این کشور تایید کردند که دو نفر کشته شده‌اند و تعداد نامشخصی از افراد هنوز زیر آوار یک ساختمان فروریخته در بانکوک گیر افتاده‌اند.

سونگ‌ووت وانگپون، امدادگر حاضر در صحنه، در مقابل تلی از آوار که پیش‌تر یک ساختمان بلندمرتبه در حال ساخت بود، به خبرنگاران گفت که هفت نفر زنده پیدا شده‌اند.

فومتام وچایچای، وزیر دفاع تایلند، ساعاتی بعد اعلام کرد که تعداد قربانیان به سه نفر افزایش یافته و ۹۰ نفر همچنان مفقود هستند.

ریزش این ساختمان باعث سقوط جرثقیل بزرگی که بر روی آن قرار داشت شد و ابر عظیمی از گرد و غبار ایجاد کرد.

همچنین گزارش‌هایی از خساراتی در چین منتشر شده است.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان که پس از پنج هفته بستری شدن به دلیل ذات‌الریه حاد در حال بهبودی است، برای قربانیان زلزله دعا کرد.

میانمار در حال حاضر درگیر یک جنگ داخلی است و بسیاری از مناطق آن به‌راحتی قابل دسترسی نیستند، بنابراین هنوز مشخص نیست که دولت نظامی چه میزان کمک‌های امدادی ارائه خواهد کرد.