ترامپ: حوثی‌ها ضربات سختی خورده‌اند و خواهان صلح هستند

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، گفت که حوثی‌ها ضربات سختی خورده‌‌اند و خواهان صلح هستند. ترامپ تاکید کرد حملات ایالات متحده به این گروه «بسیار قوی» بوده و آنان می‌خواهند برای صلح مذاکره کنند.

در نخستین ساعات بامداد جمعه هشتم فروردین، نیروی هوایی ایالات متحده مواضع حوثی‌ها، سیستم‌های پدافندی، سایت‌های نظامی، انبارهای اسلحه و مراکز کنترل و فرماندهی این گروه را در یمن هدف حملات شدید هوایی قرار داد که در نتیجه آن، چند فرمانده حوثی‌ها نیز کشته شدند.

به گزارش آسوشیتدپرس، شدت خسارات این حمله‌ها و تعداد دقیق تلفات هنوز مشخص نیست اما به نظر می‌رسد در مقایسه با روزهای گذشته و از زمان آغاز کارزار ۱۵ مارس آمریکا علیه این گروه، تعداد حملات به‌طور قابل‌ توجهی بیشتر بوده است.

بررسی آسوشیتدپرس نشان می‌دهد عملیات جدید ایالات متحده تحت امر ترامپ گسترده‌تر از حملات انجام‌شده در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن است.

این‌ بار، حملات از هدف‌گیری صرف سکوی‌های پرتاب فراتر رفته و افراد ارشد و همچنین مناطق شهری را نیز در بر گرفته است.

گزارش‌های اولیه رسانه‌های حوثی از زخمی‌شدن دست‌کم هفت نفر در حملات جمعه در صنعا خبر داده‌اند.

این حملات، اطراف بندر الحدیده در دریای سرخ، پایگاه اصلی حوثی‌ها در صعده و تاسیسات این گروه در استان‌های الجوف، عمران و مارب را هم هدف گرفتند.

حوثی‌ها جز اشاره به فرودگاه بین‌المللی صنعا که برای پروازهای نظامی و غیرنظامی استفاده می‌شود، درباره اهداف مورد حمله در دیگر مناطق اظهار نظری نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش، بسیاری از محله‌های پایتخت، محل استقرار نهادهای نظامی و امنیتی‌ حوثی‌ها هستند اما در این محلات جمعیت غیرنظامی زیادی هم ساکن هستند.

ویدیویی از آسوشیتدپرس، لحظه سقوط یک بمب در صنعا را نشان می‌دهد که دود عظیمی در آسمان شب به پا می‌کند.

مناطق کوهستانی شمال صنعا در استان عمران که گمان می‌رود محل استقرار پایگاه‌های نظامی و تاسیسات دیگر باشند هم هدف حملات قرار گرفتند.

شبکه ماهواره‌ای «المسیره» متعلق به حوثی‌ها اعلام کرد که در پی حمله‌ها به شمال صنعا، شبکه‌های ارتباطی در این مناطق از کار افتاده‌اند.

گزارش شده که تنها در این منطقه دست‌کم ۱۹ حمله انجام شده است.

سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا که اکنون اختیار اجرای حملات تهاجمی بدون نیاز به تایید فوری کاخ سفید را دارد، تاکنون درباره اجرای این حملات اظهار نظری نکرده است.

همچنین برخلاف دوران بایدن که جزییات حملات منتشر می‌شد، در کارزار جدید چنین اطلاعاتی ارائه نشده است.

این دور از حملات هوایی که حوثی‌ها می‌گویند تاکنون دست‌کم ۵۷ کشته برجای گذاشته، پس از تهدید شورشیان به هدف قرار دادن مجدد کشتی‌های «اسرائیلی» آغاز شد. تهدیدی که در واکنش به جلوگیری اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه مطرح شده بود.

حوثی‌ها پیش‌تر تعریف مبهمی از «کشتی اسرائیلی» داشته‌اند، به‌گونه‌ای که دیگر کشتی‌ها نیز در معرض حمله قرار گرفته‌اند.

در فاصله نوامبر ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴، حوثی‌ها بیش از ۱۰۰ کشتی تجاری را با موشک و پهپاد هدف قرار دادند و دو کشتی را غرق کرده و چهار ملوان را کشتند.

آن‌ها همچنین چندین بار به کشتی‌های جنگی آمریکایی حمله کردند، اگرچه تاکنون هیچ‌کدام از این کشتی‌ها آسیب ندیده‌اند.

این حملات باعث شد که توجه جهانی بیشتری به حوثی‌ها جلب شود که با بحران اقتصادی داخلی مواجه است و مخالفان و امدادگران را در داخل یمن به شدت سرکوب‌ کرده است.

یمن کشوری است که درگیر جنگی ۱۰ ساله است و به‌عنوان فقیرترین کشور عرب شناخته می‌شود.