آمریکا در ادامه فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی، تحریم‌هایی علیه حزب‌الله اعمال کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد در چارچوب سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی، پنج فرد و سه شرکت مرتبط با حزب‌الله را که در چارچوب شبکه‌ای مستقر در لبنان به دور زدن تحریم‌ها و حمایت مالی از این گروه مشغول بوده‌اند، در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده جمعه در بیانیه‌ای نوشت تیم مالی حزب‌الله با راه‌اندازی پروژه‌های تجاری پرسود و شبکه‌های قاچاق نفت که اغلب با همکاری نیروی قدس سپاه پاسداران صورت می‌گیرد، منابع مالی قابل‌توجهی برای این گروه فراهم می‌کند و آن را منتقل می‌سازد.

در این بیانیه آمده که این شبکه تحریم‌شده با استفاده از شرکت‌های صوری، میلیون‌ها دلار درآمد برای حزب‌الله ایجاد کرده و از آن برای حمایت از فعالیت‌های تروریستی این گروه بهره می‌برد؛ همچنین به همدستان و اعضای خانواده خود از جمله افرادی که امروز تحریم شده‌اند، امکان کسب ثروت از طریق این فعالیت‌های تجاری را می‌دهد.

بردلی تی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانه‌داری در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی آمریکا، گفت: «اقدام امروز بر تعهد این وزارتخانه برای افشای طرح‌هایی که منبع مالی خشونت‌های تروریستی حزب‌الله علیه مردم لبنان و همسایگانشان است، تاکید دارد.»

او افزود: «این شبکه‌های دور زدن تحریم، ایران و گروه نیابتی آن یعنی حزب‌الله را تقویت و تلاش‌های شجاعانه مردم لبنان برای ساختن کشوری برای همه شهروندانش را تضعیف می‌کنند.»

افرادی که تحت تحریم قرار گرفته‌اند، عبارت‌اند از: رشید قاسم البزال، فاطمه عبدالله ایوب، محاسن محمود مرتضی، حوراء عبدالله ایوب و جمیل محمد خفاجه.

همچنین سه شرکت «مجموعه متحده لبنان»، تحت مالکیت، کنترل یا هدایت فاطمه عبدالله ایوب، محاسن محمود مرتضی و حوراء عبدالله ایوب، شرکت سيكورول تحت مالکیت، کنترل یا هدایت جمیل محمد خفاجه و یک شرکت دیگر (Ravee SARL) تحت مالکیت، کنترل یا هدایت مستقیم یا غیرمستقیم حزب‌الله تحریم شدند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نوشت که این شبکه تحت نظارت محمد قاصِر تا زمان مرگ او در اواخر ۲۰۲۴ و همچنین دامادش محمد قاسم البزال فعالیت می‌کرد.

آمریکا پیشتر محمد قاصِر و البزال را به ترتیب در ۱۵ مه ۲۰۱۸ و ۲۰ نوامبر ۲۰۱۸ تحریم کرد. اما البزال از زمان تحریمش در ۲۰۱۸، همچنان به فعالیت‌های خود ادامه داده و مالکیت شرکت‌هایش را به اعضای دیگر تیم مالی حزب‌الله منتقل کرده تا ارتباطات خود را با این سازمان که از نظر آمریکا یک سازمان تروریستی است، پنهان کند.

این اولین بار نیست که آمریکا افراد و شرکت‌های دخیل در شبکه مالی حزب‌الله یا دیگر گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در منطقه را تحریم کرده است.

تابستان گذشته، وزارت خزانه‌داری آمریکا ربا انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تحریم‌های بیشتری را علیه شبکه‌های تجاری و مالی حوثی‌ها و حزب‌الله اعمال کرده است.

تحریم افراد جدید در شرایطی است که در آذرماه گذشته، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از چهار منبع نوشت که حزب‌الله لبنان به طور قابل توجهی از نظر نظامی از سوی اسرائیل تضعیف شده، اما احتمالا می‌کوشد تا ذخایر و نیروهای خود را بازسازی کند و تهدیدی بلندمدت برای ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای این کشور باشد.

همچنین این تحریم‌ها پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و اجرای دوباره سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد.

در بهمن‌ماه گذشته، دونالد ترامپ دستورالعملی «بسیار سخت‌‌گیرانه» برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد و گفت جمهوری‌اسلامی دیگر نباید به کشورهای دیگر نفت بفروشد.

در مقابل، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، اعلام کرده تا زمانی که سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ علیه حکومت ایران پا برجاست، تهران با واشینگتن مذاکره مستقیمی نخواهد داشت.

کارشناسان امنیت بین‌المللی بر این باورند که تهران به‌شدت نیازمند ارز برای تامین مالی نیروهای مسلح خود و تجهیز حزب‌الله لبنان است.