رایزنی سران اروپا و زلنسکی در پاریس درباره شیوه مواجه شدن با روسیه در مذاکرات صلح اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، در نشستی سهجانبه با بریتانیا و فرانسه و همچنین در نشستی با سران اتحادیه اروپا شرکت کرد. بررسی مواضع اخیر روسیه در مذاکرات صلح با اوکراین، محور گفتوگوها بود.
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، در آستانه نشست سران اتحادیه اروپا که پنجشنبه هفتم فروردین در پاریس آغاز شد، با زلنسکی و کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا دیدار و گفتوگو کرد.
این مذاکرات سهجانبه با هدف بررسی و تقویت حمایت نظامی از اوکراین، ارزیابی تلاشهای مربوط به آتشبس و تعیین نقش احتمالی اروپا در صورت دستیابی به توافق صلح با روسیه برگزار شد.
مکرون هشدار داد در صورت حمله گسترده روسیه به اوکراین، نیروهای اروپایی مستقر در این کشور به آن پاسخ خواهند داد.
او همچنین در واکنش به درخواست روسیه برای لغو تحریمها به عنوان شرط آتشبس، گفت: «مسکو نمیتواند شرایط صلح را تعیین کند.»
مکرون تاکید کرد هنوز خیلی زود است که درباره لغو تحریمهای اروپا علیه روسیه صحبت شود.
شامگاه چهارشنبه ششم فروردین، مکرون در دیدار با زلنسکی در کاخ الیزه اعلام کرد که پاریس دو میلیارد یورو کمک نظامی دیگر به کییف اختصاص خواهد داد.
موشکهای ضدتانک، موشکهای سطح به هوا و پهپادها بخشی از تجهیزات نظامی جدیدی هستند که فرانسه در اختیار اوکراین خواهد گذاشت.
بریتانیا: هر کار ممکنی را برای حمایت از اوکراین انجام میدهیم
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا نیز در مورد درخواستهای روسیه به عنوان پیششرط مذاکرات گفت که مسکو پس از توافق اولیه، اکنون شرط لغو برخی تحریمها را برای اجرای آتشبس مطرح کرده است، در حالی که دو طرف پیشتر بر سر آتشبس به توافق رسیده بودند.
استارمر دیدار خصوصی دیگری هم با زلنسکی (پس از دیدار سهجانبه با حضور مکرون) برنامهریزی کرده است.
بیشتر بخوانید: بریتانیا از آمادگی شمار «قابل توجهی» از کشورها برای اعزام نیرو به اوکراین خبر داد
ایندیپندنت گزارش داد که انتظار میرود استارمر و زلنسکی در این دیدار پیشرفت مذاکرات مربوط به پایان جنگ اوکراین را بررسی کنند.
این دیدار نشاندهنده روابط نزدیک میان استارمر و زلنسکی است، چرا که نخستوزیر بریتانیا نقشی کلیدی در تشکیل ائتلاف کشورهایی ایفا کرده است که متعهد به استقرار نیروی حافظ صلح در اوکراین پس از جنگ هستند.
استارمر در آستانه برگزاری نشست پاریس، در حساب ایکس خود نوشت: «ما در حال افزایش تلاشهایمان برای دفاع از آینده اوکراین هستیم. اکنون پوتین باید نشان دهد که آماده همکاری است.»
نخستوزیر بریتانیا همچنین در دیداری با مارک روته، دبیرکل ناتو، اعلام کرد که اروپا باید «هر کاری که ممکن است» را برای حمایت از اوکراین در برابر روسیه انجام دهد.
اتحادیه دفاعی اروپایی با حذف ارتشهای ملی؟
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، خواستار توسعه یک اتحادیه دفاعی اروپایی شد و تاکید کرد: «صنعت دفاعی اروپا هنوز ملی است و بنابراین بسیار ناکارآمد است.»
او افزود: «اگر ما همچنان از ۱۵۰ سیستم تسلیحاتی مختلف در اروپا استفاده کنیم که با یکدیگر سازگار نیستند، حتی اگر تمام منابع دنیا را روی آنها خرج کنیم، قادر نخواهیم بود به اندازه کافی مؤثر باشیم.»
از سوی دیگر آنتونیو کوستا، رییس شورای اتحادیه اروپا، از این اتحادیه و متحدانش خواست که با حفظ تحریمها، فشار بر روسیه را ادامه دهند.
او در پستی در حساب ایکس خود نوشت: «بهترین راه برای حمایت از اوکراین، استمرار در هدفگذاری برای رسیدن به صلح عادلانه و پایدار است. این یعنی حفظ فشار بر روسیه از طریق تحریمها.»
بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا: خروج نیروهای روسیه از اوکراین شرط لغو تحریمهاست
نشست ائتلاف حامیان اوکراین در پاریس قرار است درباره حمایتهای جاری از این کشور در مبارزه با روسیه گفتوگو کند.
این نشست پس از آن برگزار میشود که مسکو اعلام کرد آتشبس دریای سیاه که اوایل این هفته توافق شده بود، تنها زمانی آغاز خواهد شد که برخی تحریمها لغو شوند.
روسیه، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان، پس از حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، مشمول هزاران تحریم شد که از سوی ایالات متحده و شرکای آن اعمال شده است.
تحریمهای آمریکا علیه روسیه شامل اقداماتی با هدف محدود کردن درآمدهای نفت و گاز این کشور، از جمله سقف بهای ۶۰ دلار برای هر بشکه نفت صادراتی روسیه است.