وزارت بازرگانی آمریکا تحریم‌های جدید علیه برنامه پهپادی جمهوری اسلامی وضع کرد

وزارت بازرگانی آمریکا ۸۰ نهاد از کشورهای مختلف از جمله ایران، چین، امارات متحده عربی، تایوان و آفریقای جنوبی را به‌دلیل فعالیت‌های مغایر با امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده، در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد این تصمیم با هدف «اخلال در تلاش‌های ایران برای تهیه پهپادها و اقلام دفاعی مرتبط» و «تضعیف توسعه فعالیت‌های هسته‌ای فاقد نظارت و برنامه موشک‌های بالستیک» اتخاذ شده است.

محدود کردن توانایی چین در دستیابی و توسعه قابلیت‌های محاسباتی پیشرفته و فناوری‌های کوانتومی برای کاربردهای نظامی و همچنین جلوگیری از توسعه برنامه تسلیحات مافوق صوت چین، از دیگر اهداف بسته تحریمی اخیر عنوان شده است.

در ماه‌های اخیر، واشینگتن تحریم‌های خود علیه حکومت ایران و نهادهای وابسته به آن را افزایش داده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ دستورالعملی را برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد تا تهران را برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای خود تحت فشار بگذارد.

بیشتر بخوانید: مدیر اطلاعات ملی آمریکا: تهران در حال ساخت سلاح اتمی نیست، شرایط را از نزدیک رصد می‌کنیم

وزیر بازرگانی ایالات متحده: اجازه نمی‌دهیم از فناوری آمریکایی علیه شهروندانمان استفاده شود

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، پنجم فروردین با اشاره به بسته تحریمی جدید این وزارتخانه گفت: «تحت رهبری قاطع رییس‌جمهوری دونالد ترامپ، وزارت بازرگانی اقدامات قاطعی را برای حفاظت از آمریکا اتخاذ کرده است. ما اجازه نخواهیم داد دشمنان از فناوری آمریکایی برای تقویت ارتش‌های خود و تهدید جان شهروندان آمریکایی سوء‌استفاده کنند.»

لوتنیک افزود: «ما با تمام توان از ابزارهای در اختیار وزارت [بازرگانی] استفاده خواهیم کرد تا پیشرفته‌ترین فناوری‌های ما به دست کسانی که قصد آسیب رساندن به آمریکایی‌ها را دارند، نرسد.»

بر اساس بیانیه وزارت بازرگانی آمریکا، از میان این ۸۰ نهاد، دو نهاد ایرانی و چینی به‌دلیل اقدام به «تهیه اقلام با منشا آمریکایی برای صنایع دفاعی و برنامه‌های پهپادی ایران»، به فهرست تحریم‌ها اضافه شده‌اند.

پیش‌تر در هشتم اسفند سال گذشته، وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز شش نهاد مستقر در هنگ‌کنگ و چین را به دلیل نقش آن‌ها در خرید و ارسال قطعات کلیدی پهپاد برای جمهوری اسلامی، تحریم کرده بود.

جفری کِسلر، معاون وزیر بازرگانی ایالات متحده در امور صنعت و امنیت، پنجم فروردین با اشاره به تحریم‌های اخیر علیه ۸۰ نهاد در کشورهای مختلف گفت: «فناوری آمریکایی هرگز نباید علیه مردم آمریکا به کار گرفته شود. اداره صنعت و امنیت با قاطعیت این پیام روشن را ارسال می‌کند که دولت ترامپ با تمام توان برای حفاظت از امنیت ملی ما تلاش خواهد کرد.»

در روزهای اخیر، مقام‌های دولت ترامپ بارها به حکومت ایران به‌دلیل توسعه برنامه هسته‌ای و همچنین حمایت تسلیحاتی از حوثی‌های یمن هشدار داده‌اند.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سوم فروردین اعلام کرد دولت ترامپ به‌دنبال «برچیدن کامل برنامه‌ هسته‌ای ایران» است.

ترامپ نیز ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ هشدار داد واشینگتن از این پس، جمهوری اسلامی را مسئول هرگونه حمله از سوی حوثی‌ها خواهد دانست.