پس از ۹ ماه انتظار، دو فضانورد آمریکایی از ایستگاه فضایی راهی زمین شدند

دو فضانورد آمریکایی ناسا که به مدت ۹ ماه در ایستگاه فضایی بین‌المللی گرفتار شده بودند، در نهایت با کپسول شرکت اسپیس‌ایکس سفر خود را به سوی زمین آغاز کردند.

بوچ ویلمور و سونی ویلیامز که ماموریت آزمایشی‌ آن‌ها قرار بود تنها یک هفته طول بکشد، به دلیل نقص فنی در فضاپیمای «استارلاینر» شرکت بوئینگ ناچار شدند حدود ۹ ماه را در ایستگاه فضایی بین‌المللی سپری کنند.

پس از ماه‌ها کش و قوس، کپسول حامل این دو فضانورد در نهایت بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند به سوی زمین حرکت کرد.

علاوه بر ویلمور و ویلیامز، دو فضانورد دیگر نیز با استفاده از کپسول اسپیس‌ایکس، موسوم به «کِرو دراگون»، راهی زمین شدند.

مدت این سفر ۱۷ ساعت برآورد شده است. پیش‌بینی می‌شود این فضاپیما ساعت ۱۷:۵۷ (به وقت محلی) در آب‌های نزدیک ساحل فلوریدا فرود آید.

یک مقام ناسا اعلام کرد شرایط آب و هوایی برای فرود این کپسول «عالی» خواهد بود.

در تصاویر زنده ناسا، فضانوردان با لباس‌های مخصوص ورود مجدد به جو، پیش از بسته شدن در کپسول با خدمه ایستگاه فضایی خداحافظی کردند. آن‌ها لحظات پایانی را با خنده، در آغوش کشیدن یکدیگر و گرفتن عکس یادگاری سپری کردند.

آنان سپس وارد کپسول شدند و تحت آزمایش‌های نهایی قرار گرفتند که دو ساعت به طول انجامید.

فضاپیمای استارلاینر شرکت بوئینگ، ۱۶ خرداد از دماغه کاناوِرال در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.

این ماموریت نخستین پرواز سرنشین‌دار فضاپیمای استارلاینر به ایستگاه فضایی بین‌المللی بود که پس از یک دهه تلاش محقق شد. بوئینگ پیش از این، دو بار برای پرتاب استارلاینر اقدام کرده بود اما هر دو تلاش به دلیل مشکلات فنی ناموفق ماند.

بدین ترتیب، بوئینگ به‌عنوان رقیبی برای اسپیس‌ایکس در اجرای ماموریت‌های فضایی به ایستگاه بین‌المللی مطرح شد.

ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس است.

مشکلات فنی در سیستم پیشران استارلاینر، ماموریت اولیه دو فضانورد آمریکایی را مختل کرد.

ناسا به‌دلیل ریسک بالای پرواز بازگشت با استارلاینر، تصمیم گرفت این کپسول را خالی به زمین بازگرداند. این کپسول سرانجام شهریور ماه بدون سرنشین به زمین بازگشت؛ در حالی که ویلمور و ویلیامز در ایستگاه فضایی باقی ماندند.

ناسا و اسپیس‌ایکس ۲۵ اسفند در ماموریتی مشترک گروهی جدید از فضانوردان را به ایستگاه فضایی اعزام کردند تا زمینه را برای بازگشت ویلمور و ویلیامز فراهم کنند.