رییس پلیس امنیت عمومی از برخورد با ۱۵ نفر از برگزارکنندگان جلسات «بلایند دیت» خبر داد

مجید فیض‌جعفری، رییس پلیس امنیت عمومی فراجا، از شناسایی و برخورد با ۱۵ نفر از برگزارکنندگان اصلی جلسات بلایند دیت (قرارهای ناشناس) در فضای مجازی خبر داد.

فیض‌جعفری دوشنبه ششم اسفند اعلام کرد ۱۵ نفر از تهیه‌کنندگان، سازندگان و برگزارکنندگان اصلی این جلسات در سراسر کشور شناسایی و در سه روز گذشته با هماهنگی مراجع قضایی احضار و جلب شده و یا مورد تذکر قرار گرفته‌اند.

این مقام انتظامی جمهوری اسلامی خبر داد که محتوای مرتبط با فعالیت‌های این افراد پاک‌سازی و صفحات مربوط به آن‌ها در فضای مجازی توقیف شده‌اند.

او افزود: «برخورد با این نوع برنامه‌ها تا پاکسازی کامل فضای مجازی از چنین محتواهایی ادامه خواهد داشت.»

این نخستین‌ بار نیست که جمهوری اسلامی اقدام به احضار یا بازداشت کاربران فضای مجازی و مسدود کردن صفحات آن‌ها می‌کند.

در یکی از این نمونه‌ها، رسانه‌های ایران ۳۰ بهمن خبر دادند صفحه اینستاگرام «وینی ویدز»، بلاگر و یوتیوبر با بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار دنبال‌کننده، با دستور قضایی مسدود شده است.

این یوتیوبر پیش‌تر برنامه «بلایند دیت ایرانی» را اجرا کرده‌ بود و دلیل این محدودیت «انتشار محتوای مجرمانه و معارض با عفت عمومی» عنوان شد.

در فروردین سال جاری نیز قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که صفحه اینستاگرام «وینی» گرداننده یک‌ برنامه پر مخاطب «بلایند دیت» در یوتیوب از دسترس خارج شده است.

همان زمان صفحه اشکان شادکامی، یک بلاگر دیگر که در این برنامه شرکت داشت هم بسته شد.

در برنامه‌های «بلایند دیت» یا «قرارهای ناشناس» که در یوتیوب و اینستاگرام پخش می‌شود، دختران و پسرانی که پیش‌تر همدیگر را ندیده‌اند، در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

آن‌ها در این برنامه‌های تلاش می‌کنند پس از پاسخ به تعدادی سوال در مورد ادامه یا عدم معاشرت با یکدیگر تصمیم‌گیری کنند.

قوه قضاییه، مهرماه سال جاری صفحه اینستاگرام زینب موسوی، کمدین ایرانی و خالق شخصیت «امپراطور کوزکو» را مسدود کرد.

در آذر ۱۴۰۲ نیز مقام‌های قضایی صفحه اینستاگرام یک شهروند اهل رشت معروف به «صادق بوقی» را که در بازار این شهر آواز می‌خواند و می‌رقصید، مسدود کردند.

در سال‌های گذشته و در واکنش به موج برخوردهای قضایی و بازداشت برخی از این افراد، کاربران شبکه‌های اجتماعی، جمهوری اسلامی را «دشمن شادی و امید» خواندند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، طی سال‌های گذشته بارها فضای مجازی را «وِل»، «رها» و «بی‌ قید و بند» خواند و خواستار کنترل آن در ایران شد.

مسعود پزشکیان نیز شهریور امسال با اشاره به دیدار هیات دولت با رهبر جمهوری اسلامی، به وزرای خود دستور داد که بر اساس سخنان خامنه‌ای، «مدیریت صحیح فضای مجازی» را به شکل جدی مورد توجه قرار دهند.