قوه قضاییه: پخش سریال تاسیان متوقف شد

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، اعلام کرد پخش سریال «تاسیان» به کارگردانی تینا پاکروان، به دلیل «نداشتن مجوز تولید و پخش» متوقف شده است. در این خبر ذکر نشده که دستور توقف پخش این سریال از سوی قوه قضاییه بوده یا نهاد دیگری آن را صادر کرده است.

میزان گزارش داد یک‌شنبه پنج اسفند جلسه‌ای با حضور تهیه‌کننده و مسئول سکوی پخش سریال برگزار و به آن‌ها ابلاغ شد که تاسیان، دارای ایراداتی است و عوامل باید ضمن کسب مجوز تولید و پخش، این ایرادها را اصلاح کنند.

تاسیان در سه قسمت نخست داستان عشق میان یک مامور ساواک به نام امیر و دختری از خانواده‌ای ثروتمند به نام شیرین را در سال‌های پایانی حکومت محمدرضا شاه پهلوی روایت می‌کند که در جریان بازجویی‌های سیاسی شکل می‌گیرد.

این سریال از قبل از پخش تا امروز که پس از سه قسمت توقیف شد، با حاشیه‌ها و هجمه‌های گسترده‌ای از سوی مقام‌ها و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی و رسانه‌های موسوم به اصول‌گرا مواجه بود.

پانزدهم بهمن، سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) که نهاد نظارتی وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی است، پخش تاسیان را به‌دلیل آنچه «نامشخص بودن وضعیت صیانت» تینا پاکروان خواند، در شبکه نمایش خانگی متوقف کرد.

پس از پخش اولین قسمت تاسیان در ۲۳ بهمن، یاسر خلیلی، مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اعلام کرد که به دلیل صحنه‌های «رقص، بوسه، بغل و نداشتن پوشش» در سریال، از سکوی پخش فیلیمو و ساترا شکایت کرده است.

ساترا هم ۲۴ بهمن در بیانیه‌ای گفت سریال بدون طی مراحل کامل اخذ مجوز منتشر شده و رسیدگی به تخلفات آن مانند «بی‌حجابی، ترویج دخانیات، رقص مختلط و ترویج شراب‌خواری» در دست پیگیری است.

وطن امروز، از روزنامه‌های نزدیک به اصول‌گرایان، کارگردان این سریال را به نمایش «یک ساواک جعلی و فانتزی» متهم کرد و خبرگزاری مشرق، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت که تاسیان «ساواک را تطهیر می‌کند، انقلابیون را سطحی نشان و تصویری مطلوب از رژیم پهلوی ارائه می‌دهد».

با وجود این حواشی، پخش تاسیان تا پیش از توقیف آن در پنجم اسفند، ادامه داشت.

هوتن شکیبا، بازیگر اصلی سریال، پس از توقف آن در اینستاگرام خود نوشت: «ترسیده! نه نترسید، فقط یک سریال است. آنقدر ضعیف نباشید ...»