گرانی داروها به بهانه اصلاح قیمت‌ها در ایران ادامه دارد

در ادامه بحران گرانی دارو در ایران به بهانه اصلاح قیمت‌ها، مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد اصلاح قیمت داروها در کشور به‌تدریج انجام خواهد شد. هم‌زمان رحمت‌الله نوروزی، نماینده مجلس، گفت که در حال حاضر قیمت دارو ۵۰ تا ۴۰۰ درصد گران شده است.

پیرصالحی چهارشنبه اول اسفند در مورد افزایش قیمت دارو در ماه‌های گذشته گفت سه هزار و ۸۰۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که شامل ۱۲ هزار کد آی‌آرسی می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به این‌که از مجموع این تعداد اقلام دارویی با توجه به «تغییرات نرخ ارز و نیاز به اصلاح قیمت‌ها» حدود ۳۰۰ قلم برای تغییر قیمت الزام داشتند، گفت که تولید این داروها با قیمت‌های قبلی برای شرکت‌های تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و عملا باعث بروز کمبود دارویی شده بود.

معاون وزیر بهداشت دولت مسعود پزشکیان در ادامه گفت هر دارو شرایط خاص خود را دارد و بسته به شرایط دارو قیمت آن‌ها اصلاح خواهد شد.

پیش از این و در ۳۰ بهمن، سخنگوی سازمان نظام پزشکی ایران از افزایش سهم مردم از هزینه‌های درمان تا حدود ۷۰ درصد خبر داد و گفت قيمت دارو افزايش سرسام‌آوری داشته و برخی اقلام تا پنج برابر گران‌ شده‌اند.

در روزهای گذشته شمار زیادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی، از گرانی و کمبود دارو در کشور خبر داده و از عملکرد جمهوری اسلامی در تامین نیاز بیماران گلایه کردند.

نوروزی در نشست علنی چهارشنبه اول اسفند مجلس، با اشاره به حضور پزشکیان و وزیر اقتصاد دولت او در جلسه غیرعلنی ۳۰ بهمن، گفت: «در حال حاضر قیمت دارو ۵۰ تا ۴۰۰ درصد گران شده است. این در حالی است که مطالبات تامین اجتماعی و وزارت بهداشت در این بخش تخصیص داده نمی‌شود.»

ایران‌اینترنشنال ۳۰ بهمن در گزارشی از تشدید مشکلات داروخانه‌داران و قرار گرفتن بسیاری از داروخانه‌ها در آستانه ورشکستگی خبر داد و نوشت مشکلات داروخانه‌داران با توجه به عدم پرداخت بیمه‌های دارویی و گرانی دارو، در ماه‌های گذشته دوچندان شده است.

پیش از این و در ۱۴ بهمن، انجمن داروسازان ایران با ارسال نامه‌ای به دبیر شورای عالی امنیت ملی، درباره عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌ای هشدار داد و تاکید کرد سازمان تامین اجتماعی تنها ۸/۸ درصد از مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت کرده است.

از سوی دیگر، پزشکیان در نشست ارائه و بررسی طرح «ساماندهی وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی» که شامگاه ۳۰ بهمن برگزار شد، گفت: «بنای دولت بر این است که یارانه‌ها و بودجه بخش سلامت، به جای تقسیم و توزیع میان بخش‌های مختلف، صرفا در بخش نظام ارجاع هزینه شود.»

او در ادامه گفت با اجرای این طرح مردمی که از طریق نظام ارجاع برای دریافت خدمات سلامت و درمانی اقدام می‌کنند، خدماتی با کیفیت و رایگان دریافت می‌کنند و هر کس خواست از خدمات بخش خصوصی استفاده کند نیز باید «هزینه واقعی» و «بدون یارانه» آن را پرداخت کند.

در ماه‌های گذشته، بحران کمبود و گرانی دارو در ایران گسترده‌تر شده و علاوه بر گرانی و کمیاب و نایاب شدن بیش از ۱۰۰ قلم دارو از جمله داروهای مورد نیاز برای درمان سرطان یا بیماری‌های خاص، فروش داروهای تقلبی که جان بیماران را به خطر می‌اندازند نیز افزایش یافته است.