بریتانیا از اتهام جاسوسی علیه زوج بریتانیایی بازداشت‌شده در ایران ابراز نگرانی کرد

وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به اعلام قوه قضاییه مبنی بر اتهام جاسوسی علیه کریگ و لیندزی فورمن، زوج بریتانیایی بازداشت‌شده در کرمان، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد عمیقا نگران آن‌هاست و برای ارايه کمک‌های کنسولی لازم به آن‌ها به‌طور مستقیم با مقام‌های جمهوری اسلامی در ارتباط است.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، سه‌شنبه ۳۰ بهمن، اعلام کرد که این دو گردشگر بریتانیایی در دی ماه از سوی سازمان اطلاعات سپاه استان کرمان دستگیر شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان این‌که تحقیقات در رابطه با پرونده آن‌ها ادامه دارد، گفت: «این افراد با موسسات پوششی مرتبط با سرویس‌های اطلاعاتی کشور‌های متخاصم و غربی در قالب و پوشش فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی همکاری می‌کردند.»

وزارت امور خارجه بریتانیا، ساعاتی پس از این اظهارات تاکید کرد که همچنان به پیگیری مستقیم این پرونده با مقامات جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد.

در بیانیه وزارت امور خارجه بریتانیا گفته شده است: «ما به دو شهروند بریتانیایی بازداشت‌شده کمک کنسولی می کنیم و با اعضای خانواده هایشان در تماس نزدیک هستیم.»

پیشتر هوگو شورتر، سفیر بریتانیا در تهران، توانسته بود با حضور مقامات قضایی با این دو شهروند در کرمان دیدار کند.

سخنگوی قوه قضاییه درباره این دیدار به خبرنگاران گفت که ملاقات هوگو شورتر با دو شهروند بریتانیایی در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان و بر اساس هماهنگی‌های قضایی و اطلاعاتی انجام شده است.

پیش از این در ۲۸ بهمن، روزنامه تلگراف گزارش داد زوج گردشگر بریتانیایی بازداشت‌شده در ایران، جرمی مرتکب نشده‌اند و دستگیری آن‌ها با هدف گرفتن امتیاز از لندن صورت گرفته است.

تلگراف در ادامه گزارش خود نوشت کریگ و لیندزی فورمن از خطراتی که ممکن است شهروندان بریتانیایی را در سفر به ایران تهدید کند، آگاه بودند.

این روزنامه افزود چهار روز پیش از قطع ارتباط با این زوج، آن‌ها در پستی در فیس‌بوک ضمن اشاره به هشدارهای رسمی وزارت امور خارجه بریتانیا درباره «احتمال بالای بازداشت» در ایران و ابراز نگرانی‌ خانواده و دوستانشان تاکید کردند که قصد دارند شخصا شرایط ایران را تجربه کنند.

خانواده این دو شهروند بریتانیایی ۲۷ بهمن در بیانیه‌ای هویت آن‌ها را اعلام کردند و گفتند تمام تلاش خود را برای تضمین امنیت و سلامت عزیزانشان انجام خواهند داد.

بی‌بی‌سی جهانی نیز ۲۷ بهمن گزارش داد این دو گردشگر که کمی بیش از ۵۰ سال سن دارند، در حال سفر دور دنیا با موتورسیکلت بودند که در ایران بازداشت شدند.

هم‌اکنون تعدادی از شهروندان اروپایی در ایران در زندان به سر می‌برند که از آن جمله می‌توان به سسیل کوهلر، معلم فرانسوی و شریک زندگی‌اش ژاک پاریس، و اولیویه گروندو، جهانگرد ۳۴ ساله فرانسوی اشاره کرد.

فعالان حقوق بشر بازداشت شهروندان کشورهای غربی از سوی جمهوری اسلامی را «گروگان‌گیری حکومتی» می‌دانند و می‌گویند تهران از این حربه برای تحت فشار گذاشتن غرب و گرفتن امتیاز از آن استفاده می‌کند.

پیش از این چچیلیا سالا، روزنامه‌نگار ایتالیایی، ۱۹ دی و پس از گذراندن ۲۰ روز در زندان‌ جمهوری اسلامی آزاد شد و چهار روز پس از آن، کارلو نوردیو، وزیر دادگستری ایتالیا، دستور آزادی فوری محمد عابدینی نجف‌آبادی، ایرانی بازداشت شده در ایتالیا به اتهام همکاری نظامی با سپاه پاسداران، را صادر کرد.