متهم به قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی کشتهشده در جریان زورگیری، دستگیر شد
![تصویری که رسانهها از متهم به قتل خالقی منتشر کردند](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/b8fe281007232ae92b376bef121fe35cf67a5ab3-1072x690.jpg?rect=0,44,1072,603&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
مقامهای قضایی و انتظامی تهران از بازداشت متهم به قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران خبر دادند. به گفته این مقامها، فرد متهم به قتل و همچنین فرد دیگری که در سرقت مشارکت داشته، به جرمهای خود اعتراف کردهاند.
عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران، خبر داد بامداد سهشنبه ۳۰ بهمن «سارقان و متهم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران» همراه با سه همدست دیگرشان در کار خرید و فروش اقلام سرقتی، بازداشت شدهاند.
دادستانی، ترکنشین موتورسیکلت که متهم اصلی قتل و سرقت است را فردی ۲۳ ساله به نام «احمد» و راننده موتور که در سرقت مشارکت داشت را فردی به نام «امیر» معرفی کرد.
محمدیان در توضیح گفت انتشار هویت کامل متهمان باید با مجوز قضایی باشد.
برخی رسانهها، تصاویر شطرنجی شده و با چشمان بسته این دو متهم و ویدیوهایی را از «انتقال آنها به جلسه بازپرسی» منتشر کردند.
![نمایی از یک ویدیو که با شرح «انتقال متهمان به جلسه بازپرسی» منتشر شده است](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/5ddd7fdcd2f5beddfb53539b507007cf7afa4e49-430x280.jpg?rect=0,19,430,242&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی، گفت که متهمان در تحقیقات اولیه به سرقت و قتل خالقی اعتراف کردند.
امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران بود که شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن، در محلهای نزدیک به کوی دانشگاه تهران به دست سارقان و با سلاح سرد، هدف ضرب و جرح قرار گرفت و کشته شد.
به گفته شهریاری، در تحقیقات اولیه مشخص شد که متهمان با انگیزه سرقت مرتکب قتل شدهاند.
فرمانده انتظامی تهران هم با تایید این موضوع گفت بعد از بازسازی صحنه جرم، اطلاعات تکمیلی اعلام میشود.
مقامهای قضایی و انتظامی خبر دادند که در جریان این دستگیریها، لپتاپ امیرمحمد خالقی هم پیدا شده است.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، هر دو متهم در تحقیقات اولیه به سرقت منجر به قتل از دانشجوی دانشگاه تهران «اعتراف صریح» و جزییات صحنه را تشریح کردند.
در این گزارش به نقل از متهم به قتل خالقی آمده است: «در منطقهای خلوت فرد را شناسایی و برای سرقت از او اقدام کردیم. پس از گرفتن گوشی و کیف مقتول دو سه ضربه به او زدم و بلافاصله سوار موتور شدم و رفتیم.»
متهم گفته که جمعه و دو روز بعد از کشته شدن خالقی متوجه شده که چنین اتفاقی را رقم زده است.
![امیرمحمد خالقی](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/e18bb606e03301f6846654a4f74c6e73a2ac5574-1978x1120.png?rect=0,4,1978,1113&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
به دنبال جان باختن خالقی، دانشجویان دانشگاه تهران از جمعه ۲۶ بهمن اقدام به برگزاری تجمع و «بستنشینی» روی زمین در حیاط کوی دانشگاه تهران کردند.
نیروهای امنیتی و لباس شخصی دانشگاه تهران را محاصره کردند که در پی آن، چهار نفر از دانشجویان بازداشت شدند اما با پافشاری دانشجویان، بازداشتشدگان آزاد شدند.
این تجمعهای اعتراضی در روز دوشنبه ۲۹ بهمن برای چهارمین روز پیاپی ادامه یافت و دانشجویان مقابل دانشکده ادبیات پردیس مرکزی دانشگاه تهران جمع شدند و شعار دادند اما تجمع، با دخالت «نیروهای بینشان حراست» به تنش کشیده شد.
دانشجویان معترض، در تجمعهای خود با شعارهای «فراجا کجایی؟/ مسئول ماجرایی» و «دروغ چرا فراجا/ کیوسک نذاشتی اونجا»، اعتراض خود را به نبود امنیت نشان دادند.
پیشتر شورای صنفی دانشجویان در بیانیهای اعلام کرده بود ناامنی محوطه در پشتی کوی دانشگاه تهران که زمینه را برای قتل خالقی فراهم کرد، همیشه وجود داشته است.
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی، نوشت که بسیاری از دانشگاههای ایران، از جمله دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر، با وجود قرار داشتن در مناطق پرتردد شهری، از زیرساختهای امنیتی و ایمنی کافی برخوردار نیستند.
بر اساس این گزارش، ۹۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شریف در فاصله پنج ماهه دی تا اردیبهشت ۱۴۰۲ فرمهای مربوط به زورگیری و سرقت تلفن همراه پر کردهاند.