مخالفت اروپا با طرح ترامپ؛ اتحادیه اروپا رسما خواستار بازگشت آوارگان فلسطینی به غزه می‌شود

ساکنان غزه در میان ساختمان‎‌های ویران‌شده در رفح، جنوب نوار غزه، ۲۸ بهمن
ساکنان غزه در میان ساختمان‎‌های ویران‌شده در رفح، جنوب نوار غزه، ۲۸ بهمن

رویترز به نقل از سندی که به رویت این خبرگزاری رسیده، گزارش داد اتحادیه اروپا به‌طور رسمی به اسرائیل اعلام خواهد کرد که خواهان بازگشت آوارگان فلسطینی به نوار غزه است. این سند نشان می‌دهد اروپا تمایلی به پذیرش طرح دونالد ترامپ درباره غزه ندارد.

رویترز، دوشنبه ۲۹ بهمن، نوشت اتحادیه اروپا همچنین اسرائیل را از عزم خود برای مشارکت در روند بازسازی غزه مطلع خواهد کرد.

اتحادیه اروپا یکی از تامین‌کنندگان اصلی کمک‌های بشردوستانه برای فلسطینی‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش رویترز، نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل ششم اسفند در بروکسل برگزار می‌شود و این اتحادیه، به‌طور رسمی اسرائیل را در جریان مواضع خود در قبال سرنوشت ساکنان غزه قرار خواهد داد.

نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل آخرین بار در سال ۲۰۲۲ برگزار شده بود.

بر اساس سندی که به پیش‌نویس مواضع اتحادیه اروپا در خصوص مناقشه غزه می‌پردازد، این اتحادیه در نشست آتی بار دیگر بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید خواهد کرد.

اتحادیه اروپا همچنین از اسرائیل خواهد خواست «بازگشت امن و آبرومندانه آوارگان غزه به خانه‌هایشان در غزه تضمین شود».

در این سند آمده است: «اتحادیه اروپا به‌طور فعال در تلاش‌های هماهنگ بین‌المللی برای احیای اولیه و بازسازی غزه مشارکت خواهد کرد.»

لزوم دسترسی به کمک‌های بشردوستانه در غزه از دیگر مواردی است که در این سند به آن اشاره شده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، ۱۶ بهمن در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در واشینگتن از طرح خود برای مالکیت ایالات متحده بر نوار غزه و جابه‌جایی ساکنان آن خبر داد.

هرچند این طرح با انتقادات گسترده بین‌المللی روبه‌رو شده، اما ترامپ در روزهای گذشته بارها بر ضرورت اجرای آن تاکید کرده است.

در روزهای اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت نوار غزه پس از پایان مناقشه کنونی بالا گرفته است.

اسکای‌نیوز عربی، ۲۸ بهمن، به نقل از منابع آگاه گزارش داد حماس آماده است کنترل نوار غزه را به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار کند.

تاکید اتحادیه اروپا بر راه‌حل دو کشوری

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت بر اساس سندی که به رویت این خبرگزاری رسیده، اتحادیه اروپا همچنان به راه‌حل دو کشوری برای پایان دادن به مناقشه تاریخی فلسطین و اسرائیل متعهد است.

در این سند آمده: «اتحادیه اروپا به‌شدت با اقداماتی که بقای راه‌حل دو کشوری را تضعیف می‌کنند، مخالف است.»

اتحادیه اروپا همچنین آمار تلفات غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان، را در مناقشه غزه «غیرقابل قبول» دانسته و از «اوضاع انسانی فاجعه‌بار» و «ورود ناکافی کمک‌ها به غزه»، به‌ویژه در شمال این باریکه، ابراز تاسف کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و سایر مقام‌های ارشد این کشور بارها مخالفت خود را با تشکیل کشور مستقل فلسطین اعلام کرده‌اند.

گیدون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، ۲۹ بهمن در دیدار با هیئتی از سناتورهای آمریکایی در اورشلیم گفت: «کشور فلسطین به کشور حماس تبدیل خواهد شد و اسرائیل را به خطر خواهد انداخت.»

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، بیش از ۴۸ هزار کشته و ۱۱۱ هزار زخمی بر جای گذاشت.