سیمین غانم، خواننده، خواستار رفع محدودیت‌های زنان هنرمند در ایران شد

سیمین غانم، خواننده سرشناس ایرانی، با اشاره به این‌که سال‌هاست با محدودیت‌ها برای خوانندگی در ایران مواجه بوده است، خواستار رفع تمامی محدودیت‌ها برای زنان هنرمند در ایران شد.

سیمین غانم، دوشنبه ۲۹ بهمن، با انتشار یک فایل صوتی در حساب اینستاگرام خود با بیان این‌که مدت‌ها با وجود محدودیت‌ها در اجرا که صرفا برای زنان بوده، در ایران زندگی کرده است، گفت سال‌ها برای شادی دل مردم کنسرت‌هایی به‌طور احتصاصی برای زنان اجرا کرده است.

این خواننده سرشناس با اشاره به این‌که سال‌هاست دیگر حتی اجازه خواندن برای زنان در ایران را هم ندارد، گفت در سال‌های گذشته فرصت خوانندگی را از او گرفته‌اند.

او در ادامه ضمن انتقاد به استفاده از نامش در جشنواره حکومتی موسیقی فجر اعلام کرد که جایزه‌اش را در این سال‌ها از مردم گرفته است و نیازی به قدرشناسی مسئولان جشنواره فجر ندارد.

سیمین غانم، خواننده‌ ترانه‌های پرطرفداری از جمله «گل گلدون من»، «پرنده» و «قلک چشمات»، پس از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران ماند و نخستین کنسرتش پس از انقلاب را در مهر ۱۳۷۸ و تنها با حضور زنان برگزار کرد.

استفاده از نام هنرمندان در جشنواره حکومتی موسیقی فجر، در هفته‌های گذشته با اعتراض برخی هنرمندان همراه شده است.

در آخرین مورد، محسن چاوشی، خواننده، در واکنش به ذکر نام او در جشنواره موسیقی فجر، نوشت: «نه راضی‌ام به چنین چیزی و نه علاقه‌ به شنیدن نام خود در چنین موقعیت‌ها و محافلی دارم‌.»

حسین علیزاده نوازنده و آهنگساز نیز پیش‌تر به ذکر نامش در این جشنواره اعتراض کرد و نوشت: «از هر گونه بزرگداشت از طرف ارگان‌های حکومتی بی‌نیاز هستم.»

علیزاده با قدردانی از حمایت‌های مردم گفت: «همه‌ افتخارم در موسیقی ایران همواره عدم حضور در جشنواره موسیقی فجر بوده است؛ این جشنواره فرمایشی‌ست، نه هنری و نه در حد و اندازه‌ هنر.»

درحالی‌که خوانندگی زنان در ایران منع قانونی صریحی ندارد، جمهوری اسلامی در برخی موارد تنها کنسرت زنان برای زنان به صورت تک‌خوانی و به صورت هم‌خوانی با مردان را مجاز می‌داند.

با این حال، طی ۴۶ سال گذشته هنرمندان زن از خوانندگی محروم شده و تعدادی از خوانندگان مرد نیز به‌دلیل کار با خوانندگان زن یا مشخص بودن صدای زن در کارهایشان از ادامه فعالیت محروم شده‌اند.

در آذر ماه سال جاری، برگزاری کنسرت آنلاین پرستو احمدی بدون حجاب اجباری در ایران و پرونده‌سازی قوه قضاییه جمهوری اسلامی علیه او و عوامل تولید این کنسرت، واکنش‌های زیادی در میان مردم به دنبال داشت.