پس از تصمیم ترامپ برای لغو تحریم‌ بایدن، اسرائیل محموله‌ای از بمب‌های سنگین را دریافت کرد

در پی تصمیم دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، مبنی بر لغو تحریم صادرات بمب‌های سنگین ام‌کی-۸۴ به اسرائیل که از سوی دولت جو بایدن وضع شده بود، وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد محموله‌ای از این بمب‌ها را دریافت کرده است.

بمب‌های سنگین ام‌کی-۸۴ بمب‌های خوشه‌ای هدایت‌نشده با وزن نزدیک به هزار کیلوگرم هستند که می‌توانند به بتن و فلز ضخیم نفوذ و شعاع انفجار بزرگی ایجاد کنند.

پس از ارسال هزاران ام‌کی-۸۴ به اسرائیل در پی حمله مرگبار حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، دولت بایدن صادرات این نوع بمب به اسرائیل را به دلیل تاثیر آن‌ها بر مناطق پرجمعیت متوقف کرد.

پایگاه خبری اکسیوس ششم بهمن به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد دولت ترامپ از پنتاگون خواسته است محدودیت ارسال این بمب‌ها به اسرائیل را لغو کند.

اکسیوس افزود هزار و ۸۰۰ بمب ام‌کی-۸۴ که در انبارهای آمریکا ذخیره شده بودند، طی روزهای آینده از راه دریا به اسرائیل تحویل داده خواهند شد.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، یک‌شنبه ۲۸ بهمن در بیانیه‌ای تایید کرد محموله بمب‌های سنگین ام‌کی-۸۴ شامگاه ۲۷ بهمن به اسرائیل رسیده است.

او در همین رابطه گفت: «محموله مهماتی که با مجوز دولت ترامپ وارد اسرائیل شد، دارایی مهمی برای نیروی هوایی و ارتش اسرائیل به شمار می‌رود و دلیل دیگری بر اتحاد قوی اسرائیل و ایالات متحده است.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، برای دیدار با مقام‌های اسرائیلی به این کشور سفر کرده است.

دولت بایدن اردیبهشت‌ماه به دلیل نگرانی از عملیات نظامی ارتش اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه، ارسال محموله‌ای از بمب‌ها به این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

این محموله شامل هزار و ۸۰۰ بمب ۹۰۰ کیلویی و هزار و ۷۰۰ بمب ۲۲۵ کیلویی بود.

بایدن ۱۹ اردیبهشت با دفاع از این تصمیم گفت بمب‌هایی که آمریکا ارسال آن‌ها به اسرائیل را متوقف کرده، پیش‌تر در حملات علیه غیرنظامیان مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بایدن افزود: «برای آن‌ها مشخص کرده‌ام که اگر وارد رفح شوند، سلاح‌هایی را که در گذشته در رفح و سایر شهرها استفاده می‌شد، به آن‌ها نمی‌دهم. این کار اشتباه است. ما قصد نداریم این سلاح‌ها و مهمات توپخانه‌ای را به آن‌ها بدهیم.»

در آن زمان بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌ بودند و بیم آن می‌رفت که عملیات نظامی اسرائیل در رفح، به وخامت اوضاع انسانی در این منطقه بینجامد.