تجمع دوباره دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به قتل امیرمحمد خالقی
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/c32b1fe8750205be3e924d0682266a53d793e2df-509x376.png?rect=0,45,509,286&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
اعتراضات به کشته شدن امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی دانشگاه تهران، همچنان ادامه دارد. شماری از دانشجویان معترض، شنبه ۲۷ بهمن مقابل کتابخانه مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.
همزمان با تجمع دانشجویان که تا بعدازظهر شنبه در تهران ادامه یافته است، گزارشها حاکی از حضور گسترده نیروهای حراست در پردیس مرکزی دانشگاه است.
خبرنامه دانشجویی امیرکبیر گزارش داد ماموران لباس شخصی که در دانشگاه حضور دارند، با دانشجویان درگیر شده و یکی از دانشجویان دختر را مورد ضرب و شتم شدید قرار دادهاند. بر اساس این گزارش، ماموران حراست در حمایت از نیروهای لباس شخصی با دانشجویان درگیر شدهاند.
دانشجویان دانشگاه تهران، جمعه نیز اقدام به برگزاری تجمع و «بستنشینی» روی زمین در حیاط کوی دانشگاه تهران کردند. نیروهای امنیتی و لباس شخصی نیز دانشگاه تهران را محاصره کردند که در پی آن، چهار نفر از دانشجویان بازداشت شدند.
خبرنامه امیرکبیر شنبه گزارش داد با پافشاری دانشجویان دانشگاه تهران، هر چهار دانشجوی بازداشتی آزاد شدند.
بنا بر این گزارشها، بینی یک دانشجوی معترض به دست ماموران امنیتی شکسته شده است.
با این حال حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت مسعود پزشکیان، گفت که تنها «یک دانشجو بهطور موقت بازداشت شد و ساعتی بعد آزاد شد».
او خبر داد که مدیریت خوابگاه دانشگاه تهران استعفا کرده است.
بر اساس اعلام خبرنامه امیرکبیر، پس از استعفای مدیرکل خوابگاههای کوی دانشگاه تهران، لاله کوهبر، معاونت دانشجویی اداره کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران نیز مجبور به استعفا شد.
خالقی به خاک سپرده شد
پیکر امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران که در اطراف کوی دانشگاه تهران به قتل رسید، شنبه در روستای درمیان استان خراسان جنوبی تشییع و به خاک سپرده شد.
همزمان علی صالحی، دادستان تهران، اعلام کرد «افراد مظنون در رابطه با این قتل» دستگیر شدهاند و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است: «متاسفانه هنوز به مرحله کشف این جرم نرسیدهایم و در تلاشیم در اسرع وقت مرتکب این بزه را دستگیر کرده و به سزای اعمالش برسانیم.»
خالقی، شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن، در محلهای نزدیک به کوی دانشگاه تهران به دست سارقان و با سلاح سرد، هدف ضرب و جرح قرار گرفت.
محمدجواد اکبری، دانشجوی دانشگاه تهران، به جماران گفت: «خانواده خالقی روز جمعه به تهران آمدند و به قدری مظلوماند که حتی نمیتوانستند از حق خود دفاع کنند.»
شورای صنفی دانشجویان کشوری در پی قتل این دانشجوی دانشگاه تهران در نزدیکی کوی دانشگاه، در بیانیهای اعلام کرد جان دانشجویان اولویت مسئولان دانشگاه نیست و در سیاستگذاری دانشگاهها، مطلقا اهمیتی ندارد.
مجتمعهای خوابگاهی دانشگاه تهران، در حوالی مرکز تهران و حد فاصل محلات امیرآباد شمالی، یوسفآباد و گیشا واقع شده است.
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/a94f0a36b2ecc494945146a4bf1f9babe40604f3-576x365.png?rect=0,21,576,324&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
وعده وزیر علوم برای نصب کیوسک پلیس و دوربین
در بیانیه شورای صنفی دانشجویان کشوری آمده است ناامنی و وقوع زورگیری در محوطه در پشتی کوی دانشگاه تهران، در حالی به از دست رفتن زندگی یک جوان ۱۹ ساله دانشجو منجر شد که این اتفاق برای سالهای طولانی به طور مداوم و هر روز و هر هفته، در این مکان و در محیط اطراف دیگر مجتمعهای خوابگاهی، رخ داده است.
اکنون و پس از کشته شدن یک دانشجو، وزیر علوم دولت پزشکیان شنبه گفت که در روز جاری، دو کیوسک در «نقاط آسیبپذیر دانشگاه» نصب و دوربینهایی برای تامین امنیت معابر دانشگاه تعبیه میشوند.
سیمایی صراف خبر داد که به دانشگاهها ابلاغ شده است برای امنیت خوابگاهها و محیط دانشگاه، اقدامات لازم را انجام دهند.
محمدرضا عارف، معاون اول پزشکیان نیز در تماس با وزیر کشور تاکید کرده است عاملان این قتل باید به سرعت شناسایی و بازداشت شوند.
ناامنی، سرقت، زورگیری و وقوع خشونت در اطراف کوی دانشگاه تهران، پیش از این نیز منجر به آسیبدیدگی و جراحات دانشجویان شده است.
در بیانیه شورای صنفی دانشجویان کشوری تاکید شده است که بارها درباره موضوع خشونت و زورگیری از دانشجویان در اطراف مجتمعهای خوابگاهی هشدار داده شده اما مسئولان دانشگاه تهران اقدامی برای رفع مشکل انجام ندادند.
حمایتها از دانشجویان معترض
انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز در بیانیهای ضمن حمایت از تجمع اعتراضی به دنبال قتل دانشجوی دانشگاه تهران و مذمت ورود نیروهای مداخلهگر به دانشگاه، خطاب به نیروهای نظامی و امنیتی اعلام کرد «به پادگانتان برگردید، اینجا جای شما نیست!»
شاهزاده رضا پهلوی نیز از دانشجویان و استادان دانشگاهها و اقشار مختلف مردم ایران خواست که از اعتراضات دانشجویان معترض دانشگاه تهران حمایت کنند و اجازه ندهند قتل امیرمحمد خالقی و سرکوب دانشجویان، برای جمهوری اسلامی بدون هزینه باشد.
نرگس محمدی، برنده نوبل صلح و فعال حقوق بشر هم با اشاره به تجمع اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به قتل این دانشجوی ۱۹ ساله، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بیایید جوانان معترض را تنها نگذاریم و فریاد اعتراضشان را بلند کنیم. نشان دهیم که ما همه با هم هستیم.»
همزمان، دانشجویان تعدادی از دانشگاهها از جمله امیرکبیر (پلیتکنیک تهران)، شریف و تبریز، با انتشار بیانیههایی، ضمن ابراز همدردی با دانشجویان دانشگاه تهران، سرکوب اعتراضات دانشجویی را به شدت محکوم کردند.