دانشجویان کوی دانشگاه با شعار «حراست سپاهی قاتل ما شمایی» تجمع کردند
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/35d2383a86b19d666e720ef850c163a156e9cda1-1280x1280.jpg?rect=0,280,1280,720&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به زورگیری منجر به قتل یک دانشجو و با وجود حضور صدها نیروی امنیتی اقدام به برگزاری تجمع و «بستنشینی» بر روی زمین حیاط کوی دانشگاه تهران کردند.
معترضان در تجمع شامگاه جمعه ۲۶ بهمن ماه شعارهایی چون «حراست سپاهی قاتل ما شمایی» «خونی که ریخته میشه با هیچی پاک نمیشه» سر دادند.
خبرنامه دانشجویی امیر کبیر نیز گزارش داد عدهای از دانشجویان از پنجرههای خوابگاه کوی دانشگاه تهران شعارهای «مرگ بر جمهوری اسلامی و مرگ بر خامنهای» سر دادند.
امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران ۲۴ بهمن در محلهای نزدیک به کوی دانشگاه تهران به دست سارقان و با سلاح سرد، مورد ضرب و جرح قرار گرفت.
دانشجویان جمعه ۲۶ بهمن، در اعتراض به سیاستگذاری دانشگاهها و نبود امنیت برای دانشجویان، تجمع اعتراضی برگزار کردند و چند دانشجو بازداشت شدند.
خبرنامه دانشجویی امیرکبیر اوایل بامداد شنبه ۲۷ بهمن گزارش داد چهار دانشجوی بازداشتی دانشگاه تهران که در حمله نیروهای لباس شخصی به کوی دانشگاه بازداشت شده بودند، بهطور موقت آزاد شدهاند.
حمایت دانشجویان دانشگاههای دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران
کانال تلگرامی دانشجویان متحد، تعداد دانشجویان بازداشت شده در تجمعات اعتراضی روز جمعه در کوی دانشگاه تهران را چهار نفر اعلام کرد. بنا بر این گزارشها بینی یک دانشجوی معترض نیز از سوی ماموران امنیتی شکسته شده است.
شورای صنفی دانشجویان کشوری نیز در پی قتل این دانشجوی دانشگاه تهران در نزدیکی کوی دانشگاه، در بیانیهای اعلام کرد جان دانشجویان اولویت مسئولان دانشگاه نیست و در سیاستگذاری دانشگاهها، مطلقا اهمیتی ندارد.
دانشجویان دانشگاه امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) نیز با انتشار بیانیهای، ضمن ابراز همدردی با دانشجویان دانشگاه تهران، سرکوب اعتراضات دانشجویی را به شدت محکوم کردند و گفتند: «ناامنی تنها به دانشگاه تهران محدود نبوده و دانشجویان پلیتکنیک نیز بارها هدف سرقت و تهدید در اطراف دانشگاه، خصوصا در خیابان رشت و محدوده خوابگاهها، قرار گرفتهاند. با اینحال، نهتنها هیچ اقدامی در جهت رفع این مشکلات صورت نگرفته، بلکه هرگونه اعتراض دانشجویی نیز با بیتوجهی یا سرکوب روبهرو شده است.»
دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در ادامه بیانیه خود نوشتند:«به مسئولان هشدار میدهیم که اگر این روند سرکوب و نادیده گرفتن حقوق دانشجویان، بهویژه دانشجویان دانشگاه تهران، ادامه پیدا کند، ما دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) در برابر این ظلم سکوت نخواهیم کرد. جامعه دانشگاهی در برابر اینگونه اقدامات غیرمسئولانه و سرکوبگرانه ایستادگی خواهد کرد و تا تامین امنیت و آزادی دانشجویان از پای نخواهد نشست.»
انجمن سلامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با انتشار بیانیهای ضمن تسلیت به خانواده امیرمحمد خالقی دانشجوی مقتول و نیز تمام دانشجویان، بیمسئولیتی و حمله واحدهای امنیتی به دانشجویان را محکوم کرده است.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف نیز با انتشار بیانیهای ضمن تسلیت به ضمن تسلیت به خانواده و همدانشگاهیهای داغدیده امیرمحمد خالقی گفتند: «اکنون تمامی مسئولین مربوطه باید نسبت به پیشامد این فاجعه پاسخگو باشند، که چرا و به چه علت سهل انگاریهایشان تا جایی پیش رفته که جان جوانی ملعبه مدیریت مضحک و ناتوانی آنان شود.»
در بیانیه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفته شده است: «اگر امنیت دانشجویان همچون سایر مسائل صنفی از نظر مسئولین کشور بیاهمیت تلقی شود و حتی در لحظهای که جانهای ما به فدای این بیتفاوتی میرود، هیچ پیگیری جدی صورت نگیرد و تمام تمرکز مسئولین بر روی مسائل سیاسی باشد، بدانید که اگر خدای نکرده حادثهای مشابه در دانشگاه شریف رخ دهد، سکوت ما ابدی نخواهد ماند.»
این بیانیه ها در حالی صادر شده که دانشگاه تهران در اطلاعیهای بر وقوع این قتل در خارج از دانشگاه تاکید کرده است.
علیحسین رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، درباره این زورگیری منجر به قتل گفت: «حداقل چهار ماه میشود که دانشجویان خواستار افزایش امنیت منطقه شده بودند.»
پیشتر گزارش شد ماموران کلانتری ۱۲۵ یوسفآباد، مرگ مشکوک پسر جوانی را روی تخت بخش اورژانس به پلیس ۱۱۰ گزارش کردند. تیم بررسی صحنه جرم، جسد پسر ۱۹ سالهای را مشاهده کردند که به قتل رسیده بود.
مجلس: باید سامانه هوشمند نظارتی در اطراف دانشگاهها وخوابگاهها ایجاد شود
فرشاد ابراهیمپور نورآبادی، نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، از بررسی ابعاد مختلف قتل دانشجوی دانشگاه تهران به دست زورگیران در کمیسیون آموزش مجلس خبر داد.
او گفت که در حال حاضر، مهمترین اقدامی که باید برای امنیت دانشجویان انجام شود، ایجاد «سامانه هوشمند نظارتی در اطراف دانشگاهها وخوابگاهها» است تا «هرگونه تهدید امنیتی را سریعا شناسایی کند».
ابراهیمپور در ادامه گفت: «انتظار داریم گشتهای پلیس در ساعات حساس شبانه، بهبود روشنایی معابر و ایجاد مسیرهای امن برای تردد دانشجویان، اجرا شود.»
قوه قضاییه از رسیدگی به پرونده در شعبه ویژه خبر داد
جمعه ۲۶ بهمن، مرکز رسانه قوه قضاییه خبر داد پس از اعلام گزارش سرقت از یک دانشجوی دانشگاه تهران که با توجه به جراحات وارده منجر به فوت او شد، دادستان تهران «بلافاصله پس از دریافت گزارش این سرقت و جراحت وارده به متوفی»، دستور تشکیل پرونده این سرقت را در شعبه ویژه دادستانی تهران صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است، از همان لحظات اولیه گزارش سرقت، بازپرس ویژه شعبه، تحقیقات قضایی روی پرونده را آغاز کرده است.
شورای صنفی دانشجویان کشور: امنیت دانشجویان اولویت مسئولان دانشگاه نیست
در پی به قتل رسیدن خالقی، شورای صنفی دانشجویان کشوری در بیانیهای اعلام کرد او در اطراف در ورودی پشتی خوابگاه پسران کوی دانشگاه، هدف زورگیری قرار گرفته است.
مجتمعهای خوابگاهی دانشگاه تهران، در حوالی مرکز تهران و حد فاصل محلات امیرآباد شمالی، یوسفآباد و گیشا واقع شده است.
در بیانیه شورای صنفی دانشجویان کشوری آمده است که ناامنی و وقوع زورگیری در محوطه در پشتی کوی دانشگاه تهران، در حالی به از دست رفتن زندگی یک جوان ۱۹ ساله دانشجو منجر شد که این اتفاق برای سالهای طولانی به طور مداوم و هر روز و هر هفته، در این مکان و در محیط اطراف دیگر مجتمعهای خوابگاهی رخ داده.
ناامنی، سرقت، زورگیری و وقوع خشونت در این مکان، پیش از این نیز منجر به آسیبدیدگی و جراحات دانشجویان شده است.
این بیانیه تاکید کرده است بارها درباره موضوع خشونت و زورگیری از دانشجویان در اطراف مجتمعهای خوابگاهی هشدار داده شده اما مسئولان دانشگاه تهران اقدامی برای رفع مشکل انجام ندادند.
شورای صنفی دانشجویان کشوری، با انتقاد از در اولویت نبودن امنیت دانشجویان برای دانشگاه تهران نوشت: «این در حالی است که بخش اعظمی از سیاستگذاری و بودجه دانشگاه صرف کنترل و نظارت پلیسی-امنیتی با خرید تجهیزات و استخدام نیروی انسانی برای سرکوب میشود و گستره این کنترل و نظارت تا حریم شخصی دانشجویان در خیابان و خانه و فضای مجازی کشیده شده است.»
دانشگاه تهران: مقتول خارج از دانشگاه کشته شده است
در اطلاعیه دانشگاه تهران که پنجشنبه ۲۵ بهمن منتشر شد، آمده است: «از آنجا که تماسهایی در این خصوص با دانشگاه گرفته شده است، به اطلاع میرساند فوت این دانشجوی عزیز در خارج از محیط دانشگاه و در محدوده پل گیشا رخ داده و مسئولان دانشگاه، بر حسب وظیفه پس از اطلاع اولیه در شب گذشته، به طور جدی در حال پیگیری موضوع هستند.»
شورای صنفی دانشجویان کشوری، در بیانیه خود درباره این پاسخ نوشت: «مسئولین دانشگاه با بیشرمی تمام با عنوان وقوع قتل در خارج از محوطه دانشگاه، نه تنها پاسخگو و مسئول زندگی از دسترفته نیستند بلکه برای پیگیری منت بر سر دانشجویان هم گذاشتهاند.»
در بیانیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز مشابه بیانیه دانشگاه تهران، درباره محل وقوع قتل آمده است: «[این دانشجو] در محلهای نزدیک به کوی دانشگاه تهران توسط افراد شرور و سارق با سلاح سرد مورد ضرب و جرح قرار گرفته است.»
در پایان این بیانیه، وزارت علوم خواستار «رسیدگی جدی و فوری مسئولان» به موضوع شده اما با توجه به اینکه تاکید کرده است قتل در خارج از محوطه خوابگاهی رخ داده، مشخص نیست که این «مسئولان» مورد نظر، مسئولان کدام بخش هستند.