روسیه: در انتظار جزییات پیشنهاد ترامپ درباره خرید غزه هستیم

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، از موضع‌گیری در قبال طرح دونالد ترامپ برای «خرید نوار غزه» خودداری کرد و گفت که روسیه برای اظهار نظر، در انتظار اعلام جزییات بیشتر این پیشنهاد می‌ماند.

پسکوف دوشنبه ۲۲ بهمن گفت: «اگر قرار است درباره یک طرح عملی و منسجم صحبت کنیم، باید منتظر جزییات بیشتری باشیم. ما درباره یک میلیون و ۲۰۰ هزار فلسطینی که در آنجا زندگی می‌کنند، صحبت می‌کنیم و این موضوع احتمالا مساله اصلی به شمار می‌رود.»

او افزود: «این افراد همان کسانی هستند که طبق قطعنامه‌های شورای امنیت، وعده راه‌حل دو کشوری برای حل مسئله خاورمیانه به آن‌ها داده شده است. سوالات زیادی از این دست وجود دارد. ما هنوز جزییات را نمی‌دانیم، پس باید صبور باشیم.»

دولت کنونی اسرائیل تاکنون به‌طور قاطع با تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مخالفت کرده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

حماس: طرح ترامپ برای مالکیت بر غزه محکوم به شکست است

خلیل الحیه، معاون رییس دفتر سیاسی حماس، طرح رییس‌جمهوری آمریکا را برای مالکیت ایالات متحده بر نوار غزه، «محکوم به شکست» خواند.

الحیه در سخنرانی خود در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن در تهران، گفت: «ما این طرح را همانند پروژه‌های پیش از آن، ناکام خواهیم گذاشت.»

ترامپ طرح خود را در مورد تسلط آمریکا بر نوار غزه، نخستین بار ۱۶ بهمن در نشست مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در واشینگتن مطرح کرد.

رییس‌جمهوری ایالات متحده ۲۱ بهمن نیز با تکرار مواضع خود گفت: «متعهد به خرید و مالکیت غزه هستم و ممکن است بخش‌هایی از آن را برای بازسازی به کشورهای دیگر خاورمیانه واگذار کنم.»

ترامپ افزود: «غزه را به منطقه‌ای مناسب برای توسعه تبدیل خواهیم کرد و از فلسطینیان مراقبت می‎‌کنیم و اطمینان می‌دهیم که کشته نشوند.»

معاون رییس دفتر سیاسی حماس در ادامه سخنرانی خود در تهران، انقلاب ۱۳۵۷ را مورد ستایش قرار داد و گفت که این رویداد، «مسیر تاریخ را تغییر داد و از حق مردم فلسطین دفاع کرد».

الحیه ابراز اطمینان کرد که «ایران همواره حامی فلسطین و مقاومت باقی خواهد ماند».

اظهارات این مقام ارشد حماس در حمایت از حکومت جمهوری اسلامی در حالی مطرح شد که مردم ایران شامگاه ۲۱ بهمن در شب چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷، علیه جمهوری اسلامی شعارهای اعتراضی سر دادند که از میان این شعارها می‌توان به «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» اشاره کرد.

الحیه و شماری دیگر از رهبران ارشد حماس، ۲۰ بهمن با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در تهران دیدار کردند.

حمایت نتانیاهو از طرح «انقلابی و خلاقانه» ترامپ درباره غزه

نتانیاهو پس از بازگشت از سفر خود به ایالات متحده، شامگاه ۲۱ بهمن در جلسه کابینه اسرائیل شرکت کرد.

او در این جلسه حمایت خود را از طرح مالکیت آمریکا بر نوار غزه اعلام کرد و گفت: «رییس‌جمهور ترامپ با یک دیدگاه کاملا متفاوت و بسیار بهتر برای اسرائیل وارد شد؛ رویکردی انقلابی و خلاقانه که هم‌اکنون در حال بحث درباره آن هستیم.»

نتانیاهو با بیان این‌که ترامپ برای اجرای این طرح «بسیار مصمم» است، افزود این پیشنهاد فرصت‌های زیادی را در اختیار اسرائیل قرار خواهد داد.

طرح جابه‌جایی ساکنان نوار غزه با انتقادات گسترده بین‌المللی مواجه شده است.

رجب‌ طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، ۲۱ بهمن غزه را «میهن ابدی» فلسطینیان توصیف و تاکید کرد هیچ قدرتی نمی‌تواند آن‌ها را از این باریکه بیرون براند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز ۲۱ بهمن طرح ترامپ را «یک رسوایی» خواند و گفت جابه‌جایی فلسطینیان «غیرقابل قبول و خلاف قوانین بین‌المللی» است.