یک کتاب جدید از ابعاد توطئه جمهوری اسلامی برای ترور ترامپ پرده برداشت

یک کتاب جدید جنبه‌های تازه‌ای از توطئه جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، را فاش کرد و نشان داد تهدیدات حکومت ایران علیه او در جریان کارزار انتخاباتی اخیر ایالات متحده، شدیدتر از آن چیزی بوده که در آن زمان علنی شده است.

در کتاب «انتقام: پشت‌ پرده بازگشت ترامپ به قدرت» نوشته الکس ایزِن‌اشتات آمده است تیم ترامپ برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی، اقدامات احتیاطی فوق‌العاده‌ای را در نظر گرفت که از جمله آن‌ها، استفاده از یک «هواپیمای فریب» برای ناکام گذاشتن هرگونه حمله احتمالی بود.

نویسنده کتاب به وب‌سایت خبری اکسیوس گفت: «مقامات مجری قانون سال گذشته به ترامپ هشدار دادند که تهران عواملی را در آمریکا استخدام کرده تا به موشک‌های زمین به هوا دسترسی داشته باشند.»

این نگرانی پس از خنثی شدن سوءقصد به جان ترامپ در زمین گلف او در وست پالم بیچ فلوریدا در ۲۵ شهریور تشدید شد.

ایزِن‌اشتات افزود در طول مبارزات انتخاباتی، ترامپ به او اجازه داد تا به‌طور گسترده به حلقه اطرافیانش دسترسی داشته باشد.

بر اساس این کتاب، اگرچه نمی‌توان جمهوری اسلامی را به‌طور قطعی با این رویدادها مرتبط دانست، اما تیم ترامپ شدیدا از احتمال حمله به هواپیمای شخصی او، موسوم به «ترامپ فورس وان»، بیمناک بود.

تیم ترامپ احتمال می‌داد که جمهوری اسلامی بتواند هواپیمای شخصی او را هنگام برخاستن یا فرود هدف قرار دهد.

در یک مورد، ترامپ به‌جای استفاده از هواپیمای شخصی خود، با هواپیمای متعلق به استیو ویتکاف، سرمایه‌گذار حوزه املاک و مستغلات راهی سفر شد و در عوض، کارکنانش با «ترامپ فورس وان» پرواز کردند.

«انتقام: پشت‌پرده بازگشت ترامپ به قدرت» قرار است ماه آینده منتشر شود.

طبق اطلاعات ذکر شده در این کتاب، بسیاری از دستیاران ترامپ تنها پیش از برخاستن هواپیما از باند فرودگاه از چنین تصمیمی مطلع شدند. این موضوع موجب شد اطرافیان ترامپ این پرواز را «پرواز روح» بنامند.

سرویس مخفی آمریکا همچنین برای محافظت از ترامپ دست به اقدامات دیگری زد، از جمله از کار انداختن پهپادی که گمان می‌رفت کاروان ترامپ را در پنسیلوانیا تعقیب می‌کند.

به گفته کارکنان ستاد انتخاباتی ترامپ، در پی این رخدادها او در رویدادهای عمومی خود محتاط‌تر شد و کمتر در مورد صدور دستور حمله هوایی برای کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران، سخن گفت.

سلیمانی برای سال‌ها فرماندهی گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی در خاورمیانه را بر عهده داشت.

در سال‌های اخیر، ایالات متحده تهدیدهای مختلف علیه ترامپ و مقام‌های آمریکایی مرتبط با کشته شدن سلیمانی را رصد کرده است.

از جمله در آبان‌ماه سال جاری، وزارت دادگستری ایالات متحده با اشاره به کیفرخواست دادگاه فدرال منهتن اعلام کرد یک مقام ناشناس در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سپتامبر گذشته به یک رابط به نام فرهاد شاکری دستور داده تا طرحی را برای کشتن ترامپ تهیه کند.

رییس‌جمهوری آمریکا اخیر اعلام کرد که به مشاورانش دستور داده است در صورت اقدام جمهوری اسلامی به کشتن او، آن را به‌طور کامل محو و نابود کنند.

او در پاسخ به خبرنگاران افزود: «من دستورالعملی را گذاشته‌ام که اگر این اتفاق بیفتد، آن‌ها نابود شوند و چیزی از آن‌ها باقی نماند.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به سخنان ترامپ گفت تهران حق خود را برای پیگیری قانونی و «تحقق عدالت» در خصوص کشته شدن سلیمانی در دادگاه‌های داخلی و بین‌المللی محفوظ می‌داند.

آذرماه ۱۳۹۹ و در اواخر دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در یک سخنرانی وعده داد که «انتقام از آمر و قاتل قاسم سلیمانی» حتمی است.

پس از این اظهارات، حساب توییتر خامنه‌ای پوستری را منتشر کرد که در آن ترامپ در زمین گلف، زیر سایه یک پهپاد قرار داشت؛ تصویری که به‌طور تلویحی به ترور او اشاره می‌کرد.

این پست اکنون از حساب ایکس (توییتر سابق) خامنه‌ای پاک شده است.

پیش‌تر وب‌سایت رسمی خامنه‌ای انیمیشنی با همین مضمون تهیه و منتشر کرد که در آن، نیروهایی با لباس سپاه پاسداران با استفاده از یک ربات ترامپ را ترور می‌کنند.