ترامپ: اگر با جمهوری اسلامی توافق کنم، اسرائیل ایران را بمباران نخواهد کرد

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، بدون اشاره به جزییات، نسبت به حصول توافق مدنظر خود با جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد و گفت در صورت رسیدن به این توافق، اسرائیل ایران را بمباران نخواهد کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه با نیویورک‌پست که یک‌شنبه ۲۱ بهمن منتشر شد، اعلام کرد توافق با جمهوری اسلامی را به بمباران «جهمنی(شدید)» ایران ترجیح می‌دهد.

او افزود: «ایرانی‌ها نمی‌خواهند بمیرند، هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد.»

دونالد ترامپ همچنین گفت که اگر توافقی حاصل شود، اسرائیل نیز ایران را بمباران نخواهد کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه ۱۷ بهمن در پستی در شبکه اجتماعی خود، تروث‌سوشال، تاکید کرد که ترجیح می‌دهد «توافق صلح‌ هسته‌ای معتبری» با تهران امضا کند که به ایران اجازه دهد بدون دست‌یابی به سلاح هسته‌ای، «به‌طور صلح‌آمیز» رشد کند و شکوفا شود.

دو روز بعد علی خامنه‌ای ضمن مخالفت با مذاکره با آمریکا گفت چنین مذاکراتی «هیچ تاثیری در حل مشکلات کشور ندارد» و «مذاکره کردن عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست».

پس از این سخنان مقامات دولت پزشکیان از مواضع خود درباره مذاکره با آمریکا عقب نشینی کردند و از جمله فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، اعلام کرد که مذاکرات با کشورهای اروپایی ادامه خواهد داشت و «همه به‌خوبی می‌دانند ایران در شرایطی که مذاکره غیر شرافتمندانه باشد، به آن تن نخواهد داد».

در همین حال وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره مواضع اخیر خامنه‌ای اعلام کرد اگر حکومت ایران خواهان توافق نباشد، همچنان هدف سیاست فشار حداکثری واشینگتن باقی خواهد ماند.

دونالد ترامپ در مصاحبه خود با نیویورک‌پست گفت که تمایل ندارد استراتژی خود برای مذاکره با جمهوری اسلامی بیان کند.

او درباره مشوق‌های احتمالی که در مذاکره ارائه می‌کند نیز گفت: «نمی‌توانم این را بگویم، چون گفتن آن خوب نیست. آنها را بمباران نخواهم کرد.»

رییس جمهور آمریکا نسبت به توافق با جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد و افزود: «امیدوارم آنها تصمیم بگیرند آنچه که در حال حاضر به آن فکر می کنند، انجام ندهند. فکر می کنم آنها واقعا خوشحال خواهند شد.»

پس از پیروزی ترامپ گمانه‌زنی‌های زیادی درباره اقدامات او علیه جمهوری اسلامی مطرح شده است.
با این حال جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دور پیشین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به ایران‌اینترنشنال گفت سیاست دولت ترامپ درباره ایران دچار آشفتگی است و هیچ استراتژی منسجمی ندارد.

در ماه‌های گذشته مقام‌های دولت مسعود پزشکیان بارها از مذاکره با آمریکا سخن گفته‌اند و در مقابل نزدیکان علی خامنه‌ای، از جمله حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان، به مطرح‌کنندگان این موضوع حمله کرده‌اند.

ادامه حملات نزدیکان خامنه‌ای به مطرح کنندگان مذاکره با آمریکا
شریعتمداری در شماره روز شنبه روزنامه کیهان، با اشاره به سخنان خامنه‌ای نوشت که اگر مطرح کنندگان موضوع مذاکره با آمریکا «خسارت سنگین» این موضوع را درک نمی‌کنند، «به علت درک و شعور اندک نمی‌توانند و نباید در مسئولیت‌های نظام حضور داشته باشند».

او شامگاه شنبه نیز در یک برنامه تلویزیونی گفت که «‌ترامپ در واقع دعوت به مذاکره نکرده، دعوت به تسلیم کرده است.»

در همان روز رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با رییس و اعضای شورای رهبری گروه حماس، تهدیدهای واشینگتن را در ذهنیت مسئولان جمهوری اسلامی بی‌تاثیر خواند.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پس از اعلام مخالفت خامنه‌ای برای مذاکره با آمریکا، قیمت سکه طلای طرح جدید به ۷۴ میلیون تومان رسید و رکورد تازه‌ای در تاریخ معاملات طلا به ثبت رساند.

قیمت دلار نیز در بازار آزاد به ۸۹ هزار تومان افزایش یافت.