در پی افزایش نارضایتی‌‍‌ها، سران قوای جمهوری اسلامی به بحران سیب‌زمینی ورود کردند

در پی بالا گرفتن بحران سیب‌زمینی در ایران و افزایش نارضایتی‌های مردمی، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر کشاورزی دولت مسعود پزشکیان، از ورود سران سه قوه به این موضوع خبر داد و گفت ستاد تنظیم بازار برای کنترل اوضاع در بازار سیب‌زمینی از سران قوا مجوز گرفته است.

نوری قزلجه یک‌شنبه ۲۱ بهمن اعلام کرد سران سه قوه جمهوری اسلامی به ستاد تنظیم بازار مجوز دادند تا در شرایط استثنایی، از جمله در مورد سیب‌زمینی، کنترل‌های لازم را اعمال کند.

او با بیان اینکه برای سیب‌زمینی نمی‌توان «حد قیمت» تعیین کرد، بحران فعلی در بازار این محصول را به «سودجویی» واسطه‌ها نسبت داد.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، ۲۱ بهمن از جهش بی‌سابقه قیمت سیب‌زمینی در کشور خبر داد و نوشت قیمت یک کیلوگرم آن به ۷۰ هزار تومان رسیده است.

خبرگزاری ایلنا ۲۱ بهمن گزارش داد امروزه خانواده‌های کارگری با مشکلاتی بی‌سابقه روبه‌رو هستند و از بحران مسکن یا تضاد طبقاتی، به «بحران سیب‌زمینی» رسیده‌اند.

این خبرگزاری با اشاره به تورم سالانه بیش از ۱۰۰ درصدی در برخی کالاهای خوراکی نوشت: «در ۲۳ بهمن ۱۴۰۲، قیمت هر کیلو سیب‌زمینی در بازارهای تره‌بار ۱۱ هزار تومان بود. امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی به حدود ۶۰ هزار تومان رسیده است و این یعنی یک تورم ۵۵۰ تا ۶۰۰ درصدی در یک کالای اساسی.»

شهروندان نیز با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال درباره افزایش بی‌سابقه قیمت سیب‌زمینی، از افزایش خشم و نارضایتی خود از حکمرانی جمهوری اسلامی سخن گفتند.

یکی از شهروندان در همین رابطه گفت: «حکومتی که از تامین سیب‌زمینی و پیاز مردمش ناتوان است، برای آمریکا و اسرائیل شاخ و شانه می‌کشد.»

شهروند دیگری با اشاره به سخنرانی ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ روح‌الله خمینی در هنگام ورود به ایران، با لحنی کنایه‌آمیز گفت: «این همان مقام انسانیتی است که خمینی از آن حرف می‌زد. خدا لعنتت کند، خمینی. خدا لعنتت کند، خامنه‌ای.»

مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس شورای اسلامی، ۱۶ بهمن اعلام کرد در گذشته بیش از یک میلیون تن سیب‌زمینی از ایران صادر می‌شد، اما اکنون به دلیل‌ عدم مدیریت، سیب‌زمینی‌ها در انبارها پوسیده‌اند و ایران به واردکننده این محصول تبدیل شده است.

۱۳ بهمن نیز احد آزادی‌خواه، نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، دلیل افزایش قیمت سیب‌زمینی را «مدیریت نادرست بازار و فاسد شدن محصول کشاورزان در فصل برداشت» عنوان کرد.

این در حالی است که وزیر کشاورزی دولت پزشکیان پیش‌تر در ۱۰ بهمن، افزایش صادرات را علت اصلی جهش قیمت سیب‌زمینی در بازار معرفی کرده بود.

نوری قزلجه در آن زمان از وارد کردن ۷۰۰ تن سیب‌زمینی به بازار تهران خبر داد و افزود به همین نسبت، سیب‌زمینی در سراسر کشور توزیع شده و قیمت آن تا چند روز آینده کنترل می‌شود؛ وعده‌ای که در نهایت محقق نشد.