کنفرانس امنیتی مونیخ زیر فشار وزارت خارجه آلمان دعوت از شاهزاده رضا پهلوی را پس گرفته بود
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/d81d1f4c4d55fe9ab94217ab0de021d6b914d6b0-726x546.png?rect=0,69,726,408&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
ایراناینترنشنال مطلع شده است که کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت خود را از شاهزاده رضا پهلوی برای حضور در نشستی که هفته آینده برگزار می شود، با فشار وزارت امور خارجه آلمان پس گرفته بود. این در حالی است که وزارت امور خارجه آلمان نقش خود را در این مسئله تکذیب کرده است.
شاهزاده رضا پهلوی پنجشنبه، ۱۸ بهمن، اعلام کرده بود که کنفرانس امنیتی مونیخ دعوتش را از او برای حضور در کنفرانس پس گرفته است.
شاهزاده رضا پهلوی در پستی در شبکه ایکس نوشت که وزارت خارجه آلمان مانع حضور او در این کنفرانس شده است.
او نوشت: «در برلین تصمیم گرفته شد برای رضایت جمهوری اسلامی، مردم ایران کنار گذاشته شوند و صدایشان خاموش شود.»
پس از انتشار این پست و واکنشهایی که برانگیخت، کنفرانس امنیتی مونیخ جمعه ۱۹ بهمن، دعوت خود از شاهزاده رضا پهلوی را تجدید کرد.
کنفرانس امنیتی مونیخ جمعه به ایران اینترنشنال گفت: «همانند گذشته، صدای جامعه مدنی و اپوزیسیون ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۵ نمایندگی خواهد شد. در این مورد، میتوانیم تایید کنیم که دعوت از آقای پهلوی برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۵ حفظ خواهد شد.»
علاوه بر شاهزاده رضا پهلوی، از مسیح علینژاد روزنامهنگار و فعال سیاسی نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت شده است.
دعوت دوباره پس از انکار
دو منبع آگاه به ایران اینترنشنال گفتند کریستف هوسگن، مدیر کنفرانس امنیتی مونیخ، شخصا ۱۷ ژانویه از شاهزاده رضا پهلوی دعوت به عمل آورده بوده، اما این دعوت دو هفته بعد پس گرفته شد.
یک منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفت که وزارت امور خارجه آلمان از برگزار کنندگان کنفرانس مونیخ خواسته بود این دعوت را پس بگیرند چرا که معتقد بود این دعوت به روابطش با جمهوری اسلامی لطمه میزند.
به گفته این منبع دولت آلمان نگران بود که دعوت از شاهزاده پهلوی وضعیت زندانیان دوتابعیتی آلمانی را در ایران به خطر بیندازد.
با این حال، وزارت امور خارجه آلمان پنجشنبه ۱۸ بهمن، به روزنامهنگاران گفت که نقشی در پس گرفتن دعوت از شاهزاده رضا پهلوی نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان به ایران اینترنشنال گفت: «کنفرانس امنیتی مونیخ به طور مستقل درباره دعوتهای خود تصمیمگیری میکند.»
اطلاعات ایراناینترنشنال نشان میدهد این اظهارات نادرست بوده و دعوت اولیه، تحت فشار مستقیم دولت آلمان لغو شده است.
بیم آلمان از واکنش جمهوری اسلامی
کریم سجادپور، تحلیلگر امور ایران، سال گذشته در مصاحبه ای با وبسایت آسو گفته بود که کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۲۳ نیز تحت فشار بود تا دعوت خود را از شاهزاده پهلوی پس بگیرد.
سجادپور گفت: «چند روز پیش از نشست مونیخ، یکی از برگزارکنندگان که پیشتر در جورجتاون شاگرد من بود، به من گفت دارند فشار میآورند که دعوت رضا پهلوی را پس بگیریم. گفت گروههای چپگرای آلمان مخالف حضور او هستند و حتی سفارت آلمان در تهران هم تماس گرفته که اگر به رضا پهلوی تریبون بدهند ممکن است تندروهای حکومتی به سفارت حمله کنند.»
شاهزاده پهلوی در نهایت در این کنفرانس شرکت کرد.
روابط ایران و آلمان در سال گذشته درگیر تنش های متعددی بوده است. در آبان ۱۴۰۳ جمهوری اسلامی جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی را اعدام کرد. شارمهد ۶۷ ساله که پیشتر ساکن آمریکا بود، یازدهم مرداد سال ۹۹ در دبی، از سوی ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل و به اعدام محکوم شد.
وزیر امور خارجه آلمان در آن زمان اعدام جمشید شارمهد را با شدیدترین لحن مکن محکوم کرد.
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، پنجشنبه ۱۸ بهمن، با انتشار پیامی در شبکه ایکس از رسیدن پیکر پدرش به آلمان خبر داد.