تنها ۲۹۴ کارمند از ده هزار نیروی آژانس توسعه بینالمللی آمریکا بیکار نمیشوند
به گزارش رویترز، بر اساس برنامه دولت دونالد ترامپ، از میان بیش از ۱۰ هزار کارمند آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID)، تنها ۲۹۴ نفر از آنان سر کار خواهند ماند و بقیه بازخرید یا اخراج خواهند شد.
بر اساس این گزارش، این آژانس اصلی کمکهای بشردوستانه واشنگتن از زمان به قدرت رسیدن رییسجمهور جمهوریخواه در ۲ بهمن سال جاری، یکی از اهداف برنامه کوچکسازی دولت است که ایلان ماسک، متحد نزدیک ترامپ، آن را هدایت میکند.
چهار منبع آشنا با طرح به رویترز گفتهاند از این ۲۹۴ کارمندی که مجاز به حفظ شغل خود خواهند بود، ۱۲ نفر در دفتر آفریقا و ۸ نفر در دفتر آسیا هستند.
جی. برایان اتوود، که بیش از شش سال به عنوان رییس این آژانس کار کرده است به رویترز گفت «این تصمیم بیانصافانه است» و ادامه داد اخراج دسته جمعی کارکنان در واقع آژانسی را که به نجات جان دهها میلیون نفر در سراسر جهان کمک کرده، نابود خواهد کرد.
اتوود که اکنون عضو ارشد موسسه واتسون در دانشگاه براون است با اشاره به بحرانهای انسانی در نقاط مختلف دنیا که آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده به آنها خدمترسانی میکرد گفت «بسیاری از افراد وابسته به این برنامه زنده نخواهند ماند.»
اتهامهای نادرست؛ گام نخست برای شروع پروسه کوچکسازی
رویترز نوشته ترامپ و ایلان ماسک پیشتر به کارکنان این آژانس اتهامات نادرستی مبنی بر خلافکار بودن وارد کردهاند، همه کارکنان این آژانس به مرخصی اجباری فرستاده میشوند، صدها پیمانکار داخلی اخراج شدهاند و برنامههای حیاتی این آژانس در سراسر جهان به حالت تعلیق درآمدهاند.
مقامات دولت ترامپ سهشنبه اعلام کردند تمامی کارکنان استخدامی این آژانس در سطح جهان به مرخصی اداری فرستاده خواهند شد و هزاران نفر از کارکنانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند، به آمریکا احضار خواهند شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه، هم اعلام کرده دولت در حال شناسایی و تعیین برنامههایی است که فعالیت آنها باید از سر گرفته شود. فرمان اجرایی توقف کلیه برنامههای این آژانس، تلاشهای جهانی برای جلوگیری از گسترش بیماری، جلوگیری از قحطی و کاهش فقر را به خطر انداختهاند.
شرکای اجرایی آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده هم به دلیل دستورات توقف کار صادر شده از وزارت خارجه با مشکلات مالی روبرو شدهاند.
ادغام آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده با وزارت خارجه
به گزارش رویترز، این بازسازی و ادغام زندگی هزاران نفر از کارکنان این آژانس و خانوادههایشان را به هم خواهد زد.
هدف دولت، ادغام این آژانس امدادی با وزارت خارجه به رهبری روبیو است، که ترامپ او را به عنوان مدیر موقت آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده هم منصوب کرده است.
با این حال، مشخص نیست این ادغام بدون رای موافق کنگره امکانپذیر باشد، چرا که تاسیس آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده و تامین مالی ان، مبنای قانونی دارد که هنوز لغو نشدهاند و تنها کنگره اجازه لغو آنها را دارد.
بنا بر اعلام سرویس تحقیقات کنگره، آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده بیش از ده هزار نفر را در سراسر جهان در استخدام دارد که دو سوم آنها خارج از ایالات متحده فعالیت میکنند. این آژانس در سال مالی ۲۰۲۳، که جدیدترین سالی است که دادههای کاملی از آن موجود است، بیش از ۴۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته است.
شروع پروسه اخراج و مرخصی اداری
منابع آشنا با رویدادهای داخل آژانس، پنجشنبه به رویترز گفتند که برخی از کارکنان، اخطارهای اخراج را دریافت کردهاند.
وبسایت آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده هم اعلام کرد که از نیمهشب روز جمعه، ۷ فوریه، «به استثنای معدودی از کارکنان مسئول در ماموریتهای حیاتی و خاص، همه نیروهای استخدامی این آژانس در سطح جهان به مرخصی اداری فرستاده خواهند شد.»
بر اساس بیانیه منتشر شده در این وبسایت، کارکنان ضروری که انتظار میرود کار خود را ادامه دهند، تا ساعت ۳ بعدازظهر پنجشنبه از طریق ایمیل مطلع خواهند شد.
آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در سال ۲۰۲۳، به حدود ۱۳۰ کشور کمک رسانی کرد که بسیاری از آنها بهدلیل درگیریها دچار تخریب و فقر عمیق شده بودند.
بنا بر گزارش سرویس تحقیقات کنگره، بیشترین دریافتکنندگان کمک این آژانس در سال ۲۰۲۳، شامل اوکراین و به دنبال آن اتیوپی، اردن، جمهوری دموکراتیک کنگو، سومالی، یمن و افغانستان بودند.