بلومبرگ: طرح ترامپ برای خاتمه جنگ اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ ارائه میشود
پایگاه خبری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد متحدان آمریکا انتظار دارند دولت دونالد ترامپ طرح خود را برای پایان دادن به مناقشه اوکراین هفته آینده در کنفرانس امنیتی مونیخ ارائه کند.
بلومبرگ به نقل از این منابع نوشت کیت کلاگ، فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین و روسیه، قرار است این طرح را با متحدان واشینگتن در میان بگذارد.
کلاگ چهارشنبه ۱۷ بهمن، در همین رابطه گفت او در جریان سفرش به مونیخ، با رهبران اروپایی درباره طرح پیشنهادی ترامپ گفتوگو خواهد کرد و نتایج آن را به اطلاع رییسجمهوری ایالات متحده خواهد رساند.
کلاگ افزود این طرح قرار نیست بهصورت عمومی در کنفرانس امنیتی مونیخ ارائه شود و اعلام رسمی آن بر عهده ترامپ خواهد بود.
این کنفرانس از ۲۶ تا ۲۸ بهمن برگزار خواهد شد.
در ماههای اخیر، ترامپ ضمن انتقاد از میزان کمکهای غرب به کییف، بارها تاکید کرده قصد دارد جنگ اوکراین را بهسرعت به پایان برساند اما تاکنون توضیح مشخصی در خصوص چگونگی تحقق این هدف ارائه نکرده است.
رویترز ۲۶ دی نوشت مشاوران ترامپ اکنون به این موضوع اذعان کردهاند که حل و فصل مناقشه اوکراین ممکن است ماهها یا حتی بیشتر به طول انجامد.
در هفتههای گذشته، گمانهزنیها درباره طرح پیشنهادی ترامپ برای خاتمه جنگ اوکراین شدت گرفته و برخی آن را در راستای سیاست «صلح از طریق قدرت» دانستهاند.
ترامپ پیش از این در سوم بهمن هشدار داده بود اگر بهزودی توافقی درباره مناقشه اوکراین حاصل نشود، مالیاتها، تعرفهها و تحریمهای سنگینی را بر هر کالایی که از روسیه به آمریکا فروخته میشود، اعمال خواهد کرد.
از جزییات طرح ترامپ برای خاتمه جنگ اوکراین چه میدانیم؟
بلومبرگ در ادامه گزارش خود نوشت در چارچوب طرح پیشنهادی ترامپ، اوکراین احتمالا تضمینهایی امنیتی دریافت میکند که مانع از حمله مجدد روسیه به این کشور خواهد شد.
همچنین درگیریها میان دو کشور متوقف میشوند اما سرنوشت مناطقی از خاک اوکراین که به تصرف روسیه درآمده، در هالهای از ابهام باقی خواهد ماند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، ۱۷ بهمن اعلام کرد مسکو برای گفتوگو و رسیدن به توافق از طریق «چانهزنی سخت» آمادگی دارد و برای تحقق این موضوع، باید «واقعیتهای میدانی» در نظر گرفته شوند.
استفاده از عبارت «واقعیتهای میدانی» در گفتمان مقامهای روسیه بدان معنا است که اوکراین باید مالکیت مجدد بر مناطق چهارگانهای را که در ابتدای مناقشه کنونی به اشغال روسیه درآمدند، به فراموشی بسپارد.
پس از آغاز این جنگ، روسیه همهپرسیهایی را با اجبار همگانی به رای دادن، در چهار منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیای اوکراین برگزار کرد. مسکو مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد بر اساس نتایج این همهپرسیها، این مناطق به خاک روسیه ملحق شدهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، بارها تاکید کرده برقراری صلح میان کییف و مسکو تنها در صورت خروج تمام سربازان روسی از خاک اوکراین و بازگرداندان همه مناطق اشغالشده، از جمله کریمه، امکانپذیر خواهد بود. کریمه از سال ۲۰۱۴ به دست روسیه اشغال شده است.
سفر فرستاده ترامپ به اوکراین
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت انتظار میرود فرستاده ویژه ترامپ در اواخر ماه جاری میلادی (اویل اسفند) راهی اوکراین شود.
کلاگ قرار است در این سفر با زلنسکی دیدار و گفتوگو کند.
برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، نیز گفت کلاگ برای تحقق وعده رییسجمهوری ایالات متحده در خصوص پایان دادن به جنگ اوکراین، به تعامل با متحدان واشینگتن ادامه خواهد داد.
کلاگ ۱۴ بهمن تاکید کرد برای دستیابی به راهحلی جهت خاتمه دادن به جنگ، کییف و مسکو باید هر دو آماده دادن امتیازاتی به طرف مقابل باشند و از برخی مواضع خود کوتاه بیایند.