گزارش روزنامه شرق از سومین قربانی تجاوز جنسی در آمبولانس که باعث مرگ دو نفر شد

بر اساس گزارش اختصاصی روزنامه شرق از سومین مورد آزار جنسی به بیماران اورژانس در آمبولانس، یک زن ۳۳ ساله شهریور ۱۴۰۱ هدف تجاوز جنسی مامور آمبولانسی قرار گرفته که در حال انتقال او به بیمارستان بوده است. بر اساس این گزارش، این قربانی و خواهرش در سالگرد این اتفاق جان سپرده‌اند.

پدر این زن به شرق گفته است دخترش به دلیل فشار روانی ناشی از تجاوز جنسی، در سالگرد این اتفاق سکته کرد و درگذشت و دختر دیگرش که ۳۷ سال سن داشت هم نیم‌ساعت پس از فوت خواهرش، به زندگی خودش پایان داد.

بر اساس روایت پدر داغدیده برای روزنامه شرق که اسناد قانونی آن را هم دیده است، شهریور ۱۴۰۱ دختر او بدحال می‌شود و وقتی اورژانس ۱۱۵ کرج می‌‌آید، ماموران اورژانس اجازه نمی‌دهند خواهرش در آمبولانس همراه بیمار شود.

بر اساس این روایت، در اتومبیل اورژانس، تکنیسین به این دختر بیمار آمپول بی‌هوشی زده و پس از لمس بدنش او را در همان حال روی پا نگه می‌دارد اما پس از اطلاع از عادت ماهانه‌اش، به صورت دهانی به او تجاوز کرده است.

بر اساس روایت پدرش، اگرچه راننده آمبولانس به دخترش تعرض نکرده اما با او همدستی کرده است و دخترش شهادت داده که هرچند تحت تاثیر داروی بی‌هوشی بوده اما صدای مکالمه دو نفر را د رجریان تجاوز می‌شنید.

راننده آمبولانس همچنین عامدانه و با دور زدن در شهر، فاصله را طولانی‌تر کرده تا همکارش بتواند به این زن بیمار تعرض کند.

بر اساس این گزارش، آمبولانس فاصله‌‌ ۱۰ دقیقه‌ای خانه این زن تا بیمارستان را یک ساعت و ۲۰ دقیقه طول داده است و برای همین تاخیر، چندین بار از بیمارستان و اورژانس با آن تماس می‌گیرند.

مجازات نامتناسب؛ عدالتی که وجود ندارد

بر اساس گزارش شرق، مقامات از آن‌ها خواسته‌اند موضوع را رسانه‌ای نکنند تا آن‌ها متجاوزین را مجازات کنند. مجازاتی که با وجود شواهد تجاوز و گزارش پزشک قانونی در نهایت به ۹۹ ضربه شلاق برای تکنسین و ۳۰ ضربه شلاق برای راننده و دو سال ممنوعیت از کار ختم شد و پس از شلاق هم از بازداشت آزاد شده‌اند.

به گفته این پدر داغدار، او برای پیگیری دادخواهی دخترش تلاش زیادی کرده است و از امام جمعه کرج و فردیس تا نماینده مجلس و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی را دیده است، اما نتیجه‌ای نگرفته است.

سابقه تجاوز در آمبولانس در ایران

بر اساس گزارش خبرآنلاین که پیشتر چهارشنبه ۱۷ بهمن منتشر شد، مامور اورژانس زنی را که پس از تصادف در یک تاکسی دچار آسیب شده بوده، با دور نگه داشتن همسرش از او و بستن در آمبولانس، در کابین خودرو لمس کرده است.

طبق این گزارش، این پرونده با شکایت این زن به دادگاه کیفری ارسال شده است و دادگاه مامور اورژانس را به اتهام «رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت (غیر از زنا)» به ۶۰ ضربه شلاق محکوم کرده است. این حکم ۱۹ مهر سال جاری از سوی دادگاه تجدید‌نظر تایید شده است.

پیش از این گزارش، ندا شمس، وکیل دادگستری، در برنامه اینترنتی «حرف نو»، درباره جزییات یک پرونده تجاوز در آمبولانس توضیح داد و گفته بود تکنیسین آمبولانس با تزریق داروی بی‌هوشی به زنی که در دوران قاعدگی به سر می‌برد و با انحراف مسیر به مدت ۵۷ دقیقه، با دستان خود او را مورد آزار و تجاوز قرار داده است.

این وکیل دادگستری با بیان این‌که این اقدام از سوی دادگاه «تجاوز» محسوب نشد و تاثیرات روانی آن بر این زن نادیده گرفته شد، اضافه کرد که پس از پیگیری‌های قانونی، دادگاه فرد خاطی را به اتهام «رابطه نامشروع مادون زنا» به دو سال محرومیت از فعالیت شغلی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد.

پس از آن و در ۱۴ بهمن، بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس ایران، گفت که تجاوز در سال ۹۶ اتفاق افتاده و فرد خاطی همان زمان از اورژانس اخراج شد.

شمس، ۱۵ بهمن در گفت‌وگو با خبرآنلاین با رد صحبت‌های یکتاپرست گفت فرد متجاوز اخراج نشده و فقط محل خدمتش از اورژانس به خانه‌های بهداشت و درمان تغییر کرده است.

خبرآنلاین در گزارش ۱۷ بهمن خود با اشاره به این‌که بعد از صدور رای قطعی در محاکم قضایی، خانواده زن قربانی تعرض جنسی تلاش کرده‌اند برای مامور خاطی پرونده‌ای در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل دهند، به نقل از همسر این زن نوشت که با وجود صدور رای قطعی که نشان می‌دهد مامور اورژانس تعرض کرده است، او همچنان به عنوان تکنسین اورژانس مشغول کار است.

همسر این زن به‌ خبرآنلاین گفت اولین بار نبوده که مامور خاطی اورژانس که در دادگاه محکوم شده، دست به چنین کاری زده و در مواردی فیلم‌برداری هم کرده است.