نخستین گروه از ۱۰ هزار نیروی گارد ملی مکزیک، در مرز آمریکا مستقر شدند

به گزارش آسوشیتدپرس، چهارشنبه کاروانی از کامیون‌های گارد ملی و ارتش مکزیک در امتداد مرز این کشور با آمریکا به گشت‌زنی پرداختند. این نخستین گروه از ۱۰ هزار نیرویی هستند که مکزیک پس از تهدیدهای دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا درباره تعرفه‌ها، تعهد کرده در مرز شمالی خود مستقر کند.

اعضای گارد ملی مکزیک، مسلح و نقاب‌زده، در حاشیه شهر سیوداد خوارس در مرز ال‌پاسو در ایالت تگزاس، در امتداد مانع مرزی در میان بوته‌زارها به جست‌وجو پرداختند و نردبان‌ها و طناب‌های دست‌ساز را که در خندق‌ها پنهان شده بود بیرون کشیده و روی کامیون‌ها بار زدند.

بنابر این گزارش در نقاط دیگری از مرز مکزیک در نزدیکی تیخوانا نیز گشت‌زنی‌های گارد ملی مکزیک شروع شده است. شروع این گشت‌زنی‌ها پس از یک هفته پرتنش در مرز صورت گرفت.

ترامپ ساعتی پیش از شروع سیاست تعرفه‌ای علیه مکزیک اعلام کرد دست‌کم برای یک ماه وضع تعرفه‌های سنگین علیه مکزیک را به تعویق می‌اندازد. در مقابل، کلودیا شین‌بائوم، رییس‌جمهور مکزیک، وعده داد گارد ملی این کشور را برای تقویت مرز و مقابله با قاچاق فنتانیل اعزام کند.

به گزارش ای‌پی، با وجود این که طی سال گذشته میزان مهاجرت و مرگ‌ومیر ناشی از مصرف فنتانیل به‌طور چشمگیری کاهش یافته است، ترامپ برای کنترل وضعیت در مرز شرایط اضطراری اعلام کرده است.

در مقابل، آمریکا نیز گفته است اقداماتی جدی‌تر برای جلوگیری از قاچاق سلاح‌های آمریکایی به مکزیک انجام می‌دهد تا خشونت کارتل‌ها را کنترل کند، خشونتی که در مناطق مختلف کشور گسترش یافته است چرا که گروه‌های تبهکار برای دراختیارگرفتن بازار پرمنفعت قاچاق مهاجران با هم رقابت می‌کنند.

به گزارش ای‌پی، سه‌شنبه، نخستین گروه از نیروهای گارد ملی در شهرهای مرزی پیاده شدند و اعضای گاردی که روز چهارشنبه در حال گشت‌زنی بودند تایید کردند جزو همین نیروی جدید هستند.

بر اساس آمار دولتی، انتظار می‌رود دست‌کم ۱۶۵۰ نیروی گارد ملی در سیوداد خوارس مستقر شوند، رقمی که این شهر را پس از تیخوانا، که قرار است ۱۹۴۹ نیروی گارد ملی به آن اعزام شود، به یکی از بزرگ‌ترین مراکز تقویت مرزی تبدیل می‌کند.

بر اساس بیانیه دولت مکزیک، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در جریان سفر خود به کشورهای آمریکای لاتین، که مسئله مهاجرت در صدر دستور کار بود، از دولت مکزیک برای اعزام این نیروها تشکر کرده است

به نوشته ای‌پی، مذاکرات شین‌بائوم با دولت آمریکا از سوی ناظران، همچون مانور سیاسی هوشمندانه‌ای از سوی رهبر جدید مکزیک تعبیر شده است.

ای‌پی‌ نوشته بسیاری پیش‌تر تردید داشتند که او بتواند مانند سلف و متحدش، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رییس‌جمهور پیشین، بتواند چنین کارآمد با چالش‌های دوران ریاست‌جمهوری ترامپ کنار بیاید.