در بحبوحه بحران‌های جمهوری اسلامی، سپاه از نخستین ناو پهپادبر خود رونمایی کرد

هم‌زمان با تضعیف نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و وخامت اوضاع اقتصادی در ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران از نخستین ناو پهپادبر خود رونمایی کرد که به گفته خبرگزاری فارس، «بزرگ‌ترین پروژه دریایی نظامی» پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به شمار می‌رود.

رسانه‌های وابسته به حکومت پنج‌شنبه ۱۸ بهمن گزارش دادند ناو پهپادبر موسوم به «شهید باقری» در مراسمی به ناوگان رزمی نیروی دریایی سپاه پاسداران ملحق شده است.

در این مراسم که در آب‌های خلیج فارس برگزار شد، شماری از مقام‌های نظامی بلندپایه جمهوری اسلامی از جمله حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح و عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع حضور داشتند.

فرمانده کل سپاه این ناو پهپادبر را «یک یگان رزمی دریایی کامل» توصیف کرد که «قادر است در دوردست‌ها موشک‌های کروز دوربرد را شلیک کند، از خود در برابر تهاجمات هوایی دفاع کند و توانایی ایجاد یک ظرفیت بازدارندگی بسیار قوی را داراست».

سلامی افزود این ناو می‌تواند به‌مدت یک سال در آب‌های آزاد، «مستقل» باقی بماند و «شناورهای تندرو را به هزاران مایل دورتر منتقل کند».

در ماه‌های اخیر و در پی شدت گرفتن گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت اختلافات فزاینده میان تهران از یک سو و غرب و اسرائیل از سوی دیگر، نیروهای نظامی جمهوری اسلامی کوشیده‌اند با برپایی رزمایش‌های گوناگون، توانمندی‌های خود را به رخ بکشند.

فرمانده کل سپاه و امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، ۲۱ دی نیز از یک «شهر موشکی جدید» رونمایی کردند.

با این حال، روزنامه واشینگتن پست ۲۳ دی در گزارشی با اشاره به تضعیف توان نظامی حکومت ایران نوشت سامانه‌های دفاع هوایی که سپاه پاسداران در رزمایش اخیر خود به نمایش گذاشت، در مقایسه با آنچه در حمله آبان‌ماه اسرائیل هدف قرار گرفت، از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند.

حضور فرماندهان ارشد سپاه پاسداران بر روی عرشه ناو پهپادبر، ۱۸ بهمن
حضور فرماندهان ارشد سپاه پاسداران بر روی عرشه ناو پهپادبر، ۱۸ بهمن

رسانه‌های حکومتی از ویژگی‌های ناو پهپادبر سپاه می‌گویند

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، ۱۸ بهمن گزارش داد در تولید ناو پهپادبر موسوم به «شهید باقری» از روشی «مقرون به صرفه» استفاه شده و این شناور نتیجه «تغییر کاربری» یک کشتی کانتینری است.

فارس تبدیل شناورهای تجاری به شناورهای نظامی را امری مسبوق به سابقه در جهان دانست و نوشت رسیدن این ناو به مرحله بهره‌برداری، دو سال و نیم زمان برده است.

این خبرگزاری «قابلیت حمل چندین اسکادران پروازی بدون سرنشین، نشست و برخاست جنگنده‌های بدون سرنشین، حمل و به ‌کارگیری انواع پهپاد‌های گشتی و رزمی و قابلیت به آب‌اندازی و از آب‌گیری انواع شناور‌های رزمی سبک و تندرو» را از ویژگی‌های این ناو برشمرد.

خبرگزاری دانشجو، وابسته به بسیج، نیز گزارش داد این ناو پهپادبر می‌تواند در عملیات شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، ناو موسوم به «شهید باقری» بسته به نوع موشک سوار شده بر آن، از بُرد عملیاتی تا دو هزار کیلومتر برخوردار است؛ موضوعی که «قابلیت تهاجمی این کشتی را دوچندان می‌کند».

ای‌بی‌سی نیوز در گزارشی به رونمایی از نخستین ناو پهپادبر سپاه پرداخت و نوشت حکومت ایران از مدت‌ها پیش وعده داده است حضور خود را در آب‌های بین‌المللی شدت بخشد.

رونمایی از این ناو در حالی صورت می‌گیرد که نگرانی مقام‌های جمهوری اسلامی از آینده حکومت پس از ورود مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید افزایش یافته است.

ترامپ ۱۶ بهمن دستورالعملی «بسیار سخت‌‌گیرانه» برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی امضا کرد.