نهاد خدمات پستی آمریکا، پذیرش بستههای ارسالی از چین را از سر گرفت
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/effd5e2b81342a81454d4f2c591d82333a8c6d6b-5000x3333.jpg?rect=0,261,5000,2813&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
نهاد خدمات پستی آمریکا دستور تعلیق بستههای پستی ورودی از چین را یک روز پس از اجرای آن متوقف کرد. این دستور که تجارت آمریکا و چین را با خطر اختلال جدی مواجه کرده بود، در پی فرمان ترامپ برای اعمال تعرفه بر واردات از چین صادر شده بود.
خدمات پستی آمریکا چهارشنبه ۱۷ بهمن اعلام کرد که به روال سابق همه مرسولات و بستههای ورودی از پست چین و هنگکنگ را میپذیرد.
این نهاد گفت با هدف جلوگیری از اختلال در تحویل بستهها، در حال کار بر روی اجرای یک مکانیسم کارآمد برای جمعآوری تعرفههای جدید بر واردات از چین است.
وزارت خارجه چین تصمیم نهاد خدمات پست آمریکا در تعلیق ورود بستهها از چین را محکوم کرده بود و از آمریکا خواسته بود از مسائل تجاری به عنوان ابزاری سیاسی برای «سرکوب غیرمنطقی» شرکتهای چینی استفاده نکند.
دولت ترامپ از صبح سهشنبه ۱۶ بهمن تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر تمام واردات چین به آمریکا را به اجرا گذاشت. این اقدام پس از آن انجام گرفت که ترامپ بارها به پکن هشدار داد که در جلوگیری از ورود ماده مخدر فنتانیل به آمریکا اقدامات کافی انجام نمیدهد.
ترامپ هشدار داد که ممکن است تعرفهها بر چین را بیش از این افزایش دهد؛ مگر اینکه پکن جلوی ورود فنتانیل را به آمریکا بگیرد.
افزایش تعرفههای ترامپ، معافیت عوارض برای بستههای کمارزش وارد شده از چین را حذف کرده است. این نوع معافیت، که «حد نصاب معافیت» نام دارد، کالاهای وارداتی به ارزش ۸۰۰ دلار یا کمتر را از عوارض و مالیات معاف میکند.
مقام های آمریکایی رشد فروشگاههای اینترنتی چینی مانند شین(Shein) وتیمو (Temu) را به عنوان یک عامل کلیدی در افزایش واردات از چین ذکر کردهاند.
مقامات آمریکایی همچنین گفتهاند که افزایش محمولهها، بررسی کالاها از نظر خطرات امنیتی را دشوارتر میکند.
پکن نیز اعلام کرد که تعرفه جدید ترامپ را با اعمال تعرفههای تلافیجویانه پاسخ خواهد داد.
چین گفت که از روز دوشنبه ۲۲ بهمن، بر زغالسنگ و محصولات گاز طبیعی مایعشده وارداتی از آمریکا ۱۵ درصد تعرفه و بر نفت خام، ماشینآلات کشاورزی و خودروهای دارای موتور بزرگ وارداتی از ایالاتمتحده ۱۰ درصد تعرفه اعمال خواهد کرد.
چین همزمان اعلام کرد تحقیقات ضدانحصار را درباره شرکت گوگل، متعلق به آلفابت، آغاز کرده است.
این کشور همچنین شرکت پیویاچ کورپ (PVH Corp)، مالک برندهایی از جمله کلوین کلاین و شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی ایلومینا (Illumina) را در فهرست «نهادهای غیرقابل اعتماد» خود قرار داد.
تشدید تنشهای تجاری آمریکا و چین در حالی ادامه دارد که ترامپ قصد دارد در روزهای آینده با همتای چینی خود شی جینپینگ گفتوگو کند.
ترامپ در نخستین دوره ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۱۸ یک جنگ تجاری سخت دو ساله علیه چین را به دلیل مازاد تجاری گسترده این کشور با آمریکا آغاز کرد.
در این جنگ، دو طرف با اعمال تعرفههای متقابل بر صدها میلیارد دلار کالا، زنجیرههای تامین جهانی را مختل کردند و به اقتصاد جهانی آسیب زدند.
سال ۲۰۱۹، پکن در واکنش به افزایش تعرفههای واشینگتن بر کالاهای چینی، تعرفههای تنبیهی بر گاز طبیعی مایع آمریکا اعمال کرد اما این بار، شرایط حساستر است زیرا چین در سال ۲۰۲۴ حدود ۴.۱۶ میلیون تن گاز طبیعی مایع از آمریکا وارد کرده که ارزش آن ۲.۴۱ میلیارد دلار بوده و تقریبا دو برابر حجم واردات در ۲۰۱۸ بوده است.
پس از اقدام تلافیجویانه چین، بورس هنگکنگ بخشی از سود خود را از دست داد، دلار آمریکا تقویت شد و یوان چین کاهش یافت که این موضوع دلار استرالیا را نیز تحت تاثیر قرار داد.