ان‌بی‌سی: پنتاگون در حال تهیه طرح خروج ارتش آمریکا از سوریه است

شبکه خبری ان‌بی‌سی به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد وزارت دفاع ایالات متحده در حال تدوین طرحی برای خروج تمامی نیروهای این کشور از سوریه است.

بر اساس این گزارش که چهارشنبه ۱۷ بهمن منتشر شد، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و نزدیکان او اخیرا نسبت به خروج نظامیان این کشور از سوریه ابراز تمایل کرده‌اند.

ان‌بی‌سی افزود مقام‌های پنتاگون در حال تهیه طرح‌هایی هستند که در چارچوب آن‌ها، نیروهای آمریکایی ظرف ۳۰، ۶۰ و ۹۰ روز آینده به‌طور کامل از سوریه عقب‌نشینی خواهند کرد.

حضور نظامی آمریکا در سوریه با حملات هوایی علیه مواضع گروه داعش در سال ۲۰۱۴ آغاز شد.

پس از قدرت گرفتن داعش در سوریه، گروهی از سربازان آمریکایی در این کشور مستقر شدند و همراه با «نیروهای دموکراتیک سوریه»، برای بیرون راندن داعش از مناطق تحت تصرف آن در شمال و شرق سوریه جنگیدند.

ترامپ پس از اعلام پیروزی بر داعش در سال ۲۰۱۸ هم از قصد خود برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه خبر داده بود.

با این حال، منتقدان در آن زمان هشدار دادند عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از سوریه خلایی به وجود می‌آورد که جمهوری اسلامی و روسیه از آن سود خواهند برد.

در نهایت سربازان آمریکایی در سوریه ماندگار شدند و به حمایت خود از نیروهای دموکراتیک سوریه برای مقابله با حملات پراکنده داعش ادامه دادند.

بر اساس برآوردها، حدود ۹۰۰ نظامی آمریکایی اکنون در سوریه حضور دارند که اکثر آن‌ها در شمال شرقی این کشور مستقر هستند.

بشار اسد در دوران حضور در قدرت، نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه را «اشغالگر» می‌خواند.

نیروهای دموکراتیک سوریه: از طرح خروج نیروهای آمریکایی بی‌خبریم

فرهاد شامی، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه، ۱۷ بهمن اعلام کرد این گروه در جریان طرح احتمالی دولت ترامپ برای خروج نظامیان آمریکایی از سوریه قرار ندارد.

شامی نسبت به پیامد‌های اجرای چنین طرحی هشدار داد و گفت: «داعش و دیگر نیروهای مخرب در انتظار خروج آمریکا [از سوریه] هستند تا فعالیت‌های خود را از سربگیرند و به شرایط سال ۲۰۱۴ بازگردند.»

نیروهای دموکراتیک سوریه که با نام اختصاری «قسد» نیز شناخته می‌شود، از قومیت‌های مختلف از جمله کُردها، عرب‌ها، آشوری‌ها و ترکمن‌ها تشکیل شده است اما رهبری نظامی آن را گروه کُردی یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) بر عهده دارد.

ترکیه اعضای کُرد نیروهای دموکراتیک سوریه را وابسته به حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند و بر عقب‌نشینی آن‌ها از سوریه تاکید دارد.

در سوی مقابل، آمریکا و شماری از کشورهای غربی بر این باورند که نیروهای مسلح کُرد سوریه نقشی حیاتی در مقابله با تهدیدات گروه‌های اسلام‌گرای افراطی، از جمله داعش، در این کشور ایفا می‌کنند.

نیروهای دموکراتیک سوریه پس از تصرف یکی از ساختمان‌های متعلق به حکومت بشار اسد در دیرالزور، ۱۷ آذر
نیروهای دموکراتیک سوریه پس از تصرف یکی از ساختمان‌های متعلق به حکومت بشار اسد در دیرالزور، ۱۷ آذر

احمد الشرع، رییس‌جمهوری دوره انتقالی سوریه، ۱۶ بهمن با تاکید بر ضرورت «کنترل تسلیحات» در این کشور اعلام کرد استفاده از سلاح باید تنها محدود به حکومت سوریه باشد.

او از ادامه مذاکرات با نیروهای دموکراتیک سوریه در خصوص آینده آن خبر داد و گفت این گروه «آمادگی خود را برای محدود کردن استفاده از سلاح به دولت اعلام کرده است، اما هنوز درباره برخی جزییات، اختلاف نظر وجود دارد».