بازاریان تهران در اعتراض به گرانی‌ها مغازه‌های خود را بستند و تجمع کردند

توزیع‌کنندگان عمده موادغذایی بازار مولوی، خیام جنوبی و میدان قیام در تهران، مغازه‌های خود را بستند و در اعتراض به گرانی، بالا رفتن نرخ دلار، تورم و میزان مالیات تجمع کردند.

بر اساس تصاویر و ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال، بازاریان در تهران سه‌شنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به بالا رفتن نرخ دلار، گرانی‌ها و مالیات بالا، مغازه‌های خود را بستند و تجمع کردند.

این تجمعات در بازار‌های مولوی، خیام جنوبی و میدان قیام تهران، شکلی گسترده یافت.

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند توزیع‌کنندگان عمده مواد غذایی پلاکاردهایی با شعارهایی از جمله «ارزش افزوده از اقلام مواد غذایی ملغی باید گردد»، در دست گرفتند.

در روزهای گذشته و با افزایش قیمت‌ها و تداوم گرانی مواد غذایی در ایران، بسیاری از شهروندان با ارسال ویدیوهایی به ایران‌اینترنشنال، به موج تازه گرانی‌ها اعتراض کردند.

در ادامه روند صعودی قیمت‌ها و ثبت رکوردهای جدید در بازار ارز و طلای ایران، سه‌شنبه ۱۶ بهمن قیمت سکه طلای طرح جدید، از ۶۳ میلیون تومان فراتر رفت. ششم بهمن نرخ فروش هر قطعه سکه طلای طرح جدید به ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده بود.

قیمت سکه طلا از زمان شروع به کار دولت دونالد ترامپ در آمریکا، حدود هفت میلیون تومان افزایش داشته است.

پیش از این و به دنبال افزایش اعتراضات اقشار مختلف کشور و ابراز نگرانی مقام‌های جمهوری اسلامی، ولی‌الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس، از تصویب ممنوعیت برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها در «مکان‌های حساس و امنیتی» خبر داد.

هم‌زمان با این تحولات، مقام‌های حکومتی ۱۵ بهمن با حضور سران سه قوه در نهاد ریاست‌جمهوری جلسه‌ای فوق‌العاده برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: واکنش پزشکیان به نارضایتی مردم از وخامت وضعیت اقتصادی: بخشی از گرانی دست ما نیست

افزایش آمار تجمعات اعتراضی کارگران، بازنشستگان و مستمری‌بگیران، بالا گرفتن نگرانی حکومت از تشدید اعتراضات و احتمال سرنگونی جمهوری اسلامی را به دنبال داشته است.

کنفدراسیون کار ایران در خارج از کشور، ۲۸ دی در گزارشی درباره وضعیت کارگران، مزدبگیران و جنبش‌های اعتراضی ایران در سال گذشته میلادی نوشت در سال ۲۰۲۴ دست‌کم دو هزار و ۳۹۶ تجمع اعتراضی و ۱۶۹ اعتصاب در بخش‌های مختلف و در ۳۱ استان و ۷۰ شهر ایران شکل گرفت.

این آمار نشان می‌دهد با وجود وعده‌های جمهوری اسلامی، وضعیت معیشتی بازنشستگان و کارگران در ایران روز به روز وخیم‌تر می‌شود.