وکیل پرونده تجاوز در آمبولانس: فرد متجاوز اخراج نشد و فقط محل خدمتش تغییر کرد

ندا شمس، وکیل دادگستری که موضوع تجاوز به یک زن در آمبولانس اورژانس را افشا کرده بود، با رد صحبت‌های سخنگوی سازمان اورژانس ایران گفت فرد متجاوز اخراج نشد و فقط محل خدمتش از اورژانس به مراکز خانه‌های بهداشت و خانه‌های درمان تغییر کرد.

شمس دوشنبه ۱۵ بهمن در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «تجاوز به یک بیمار زن در سال ۹۶ و در منطقه رودهن رخ داد و دادگاه حکم ۷۴ ضربه شلاق و برای مجازات تکمیلی منع از اشتغال به کار در اورژانس به مدت دو سال برای خاطی صادر کرد.»

این وکیل دادگستری با بیان این‌که آسیب روحی تجاوز رخ داده برای خانم بیمار در اورژانس، باعث شد که او حتی اقدام به خودکشی کند، گفت اتفاقات بسیار بدی برای موکلش رخ داد اما بسیاری از آن‌ها را به احترام پزشکان شریفی به بیماران خود نگاه انسانی دارند، بیان نکرده است.

به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبه‌رو می‌شوید که از جمله‌ها و عبارت‌هایی نشان‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده می‌کنند، از آنان بخواهید با پزشک متخصص معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فردی مورد اعتماد درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.

شمس پیش از این در هفته گذشته در برنامه اینترنتی «حرف نو»، درباره جزییات یک پرونده تجاوز در آمبولانس توضیح داد که تکنسین آمبولانس با تزریق داروی بیهوشی به قربانی که در دوران قاعدگی به سر می‌برد و با انحراف مسیر به مدت ۵۷ دقیقه، با دستان خود او را مورد آزار و تجاوز قرار داده است.

او با بیان این‌که این اقدام از سوی دادگاه «تجاوز» محسوب نشد و تاثیرات روانی آن بر قربانی نادیده گرفته شد، اضافه کرد که پس از پیگیری‌های قانونی، دادگاه فرد خاطی را به اتهام «رابطه نامشروع مادون زنا» به دو سال محرومیت از فعالیت شغلی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد.

این وکیل دادگستری همان روز تاکید کرد که در سیستم قضایی جمهوری اسلامی، احکام بازدارنده‌ای برای چنین جرائمی وجود ندارد و فرد خاطی پس از پایان دو سال، به کار خود بازمی‌گردد.

ویدیو صحبت‌های شمس در روزهای گذشته با واکنش‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی همراه شد و بسیاری خواستار پاسخ‌گویی مسئولان جمهوری اسلامی و رییس اورژانس کشور شدند.

پس از آن در ۱۴ بهمن، بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس ایران ادعا کرد که تجاوز در سال ۹۶ اتفاق افتاد و فرد خاطی همان‌زمان از اورژانس اخراج شد.

موضوع وجود خلاهای قانونی در مواردی هم‌چون «تعرض و تجاوز»، در سال‌های گذشته واکنش‌های بسیاری به همراه داشته است.

شیما قوشه، وکیل دادگستری، اسفند ۱۴۰۲ با بیان اینکه در موضوع «تعرض و تجاوز» خلاهای قانونی وجود دارد، به سایت «رویداد۲۴» گفت: «در قانون ما مجازات تجاوز یا ۹۹ ضربه شلاق است یا اعدام. بین اعدام و شلاق فاصله بسیار زیادی وجود دارد که اگر درجه‌بندی وجود داشت، می‌توانست این خلا را پر کند.»