مظنونان قتل سلوان مومیکا، سوزاننده قرآن در سوئد، آزاد شدند
دادستانی سوئد جمعه ۱۲ بهمن پنج مظنون به قتل سلوان مومیکا، پناهنده عراقی آتشزننده قرآن را آزاد و همزمان اعلام کرد که آنان همچنان در معرض تحقیقات بیشتر هستند.
راسموس اومن، دادستان ارشد سوئد، گفت که پنج مظنون ابتدا به وسیله پلیس دستگیر شدند اما با پیشرفت تحقیقات، ظن دست داشتن آنها در این قتل ضعیف شد.
او گفت که تحقیقات همچنان ادامه دارد اما شواهد کافی برای نگه داشتن مظنونان در بازداشت وجود نداشته است.
اولف کریسترسون، نخستوزیر سوئد، پنجشنبه ۱۱ بهمن از احتمال نقش داشتن یک قدرت خارجی در قتل مومیکا خبر داده بود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ۳۱ تیر ۱۴۰۲ در پیامی اعلام کرد افرادی که به قرآن هتک حرمت میکنند باید با «اشد مجازات» روبهرو شوند و سوئد با حمایت از کسانی که مسئول این کار بودند، «برای جنگ با جهان اسلام وارد نبرد شده» است.
شماری دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی نیز خواهان اخراج سفیر و تعطیلی سفارت سوئد در ایران شدند.
مومیکا، پناهنده عراقی ۳۸ ساله در سوئد که با آتش زدن قرآن موجی از واکنشها را در کشورهای اسلامی برانگیخت، شامگاه چهارشنبه ۱۰ بهمن (ساعت ۲۳ به وقت محلی) به ضرب گلوله در آپارتمانی در حوالی پایتخت سوئد کشته شد. او در خانهای در شهر سودرتالیه در نزدیکی استکهلم هدف قرار گرفت.
بر اساس اطلاعاتی که پلیس در حال بررسی آنهاست، او در حال پخش یک برنامه زنده از تیکتاک بوده که کشته شده است.
مومیکا در سال ۲۰۲۳ چندین بار اقدام به سوزاندن قرآن کرده بود. اقدام او برای آتش زدن قرآن و پرچم عراق در مقابل سفارت عراق در استکهلم موجی از واکنشها را برانگیخت. پروندهای نیز علیه او گشوده شد و قرار بود پنجشنبه حکم دادگاه را در این مورد که «آیا به دلیل تحریک به نفرت گناهکار است یا نه» دریافت کند اما دادگاه استکهلم اعلام حکم را «به دلیل مرگ یکی از متهمان» به تعویق انداخت.
پیشتر دادگاه مهاجرت سوئد با اخراج مومیکا با عنوان این که «با سوزاندن قرآن موجب ایجاد تنش در روابط کشورهای اسلامی با استکهلم شده»، موافقت کرده بود.
گفته میشود مومیکا پیش از این از رهبران سازمان حشد الشعبی تحت حمایت جمهوری اسلامی بوده و بعدها با یکی از رهبران تیپ بابل این سازمان دچار اختلاف شده است.
سوئد در سال ۲۰۲۳ هشدار تروریسم خود را به دومین سطح بالا رساند و نسبت به تهدیدات علیه سوئدیها در داخل و خارج از کشور توجه داد.
پاییز گذشته و در جریان یک حمله مسلحانه در بروکسل، دو نفر سوئدی کشته شدند که مرد ضارب در این حمله گفته بود قرآن «خط قرمز» اوست و او آماده است خود را برای آن قربانی کند.