پایان مهلت ۶۰ روزه خروج اسرائیل از لبنان؛ ۲۲ نفر در درگیریهای جنوب لبنان کشته شدند
وزارت بهداشت لبنان از کشته شدن ۲۲ نفر و زخمی شدن ۱۲۴ تن دیگر در اثر شلیک نیروهای اسرائیلی در مناطق متعدد جنوب لبنان خبر داد. این افراد جزو کسانی بودند که قصد داشتند پس از پایان ضربالاجل خروج نظامیان اسرائیلی از جنوب لبنان، وارد مناطقی شوند که هنوز در تصرف اسرائیل قرار دارد.
ارتش لبنان یکشنبه هفتم بهمن اعلام کرد یکی از سربازانش در میان کشتهشدگان حادثه تیراندازی نیروهای اسرائیلی بوده است.
ارتش لبنان همچنین اسرائیل را به تعلل در عقبنشینی از جنوب لبنان متهم کرد.
با پایان مهلت ۶۰ روزه تعیینشده در توافق آتشبس برای خروج کامل ارتش اسرائیل از جنوب لبنان، دهها نفر از لبنانیها به سوی روستاهای خود در این منطقه رفتند و تظاهراتی علیه نیروهای اسرائیلی شکل دادند.
توافق میان اسرائیل و حزبالله لبنان برای پایان جنگ حدودا یک ساله، از هفتم آذر اجرایی شد.
در این توافق ذکر شده بود که روند خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان «نباید از ۶۰ روز تجاوز کند»؛ مهلتی که هفتم بهمن به پایان رسید اما ارتش اسرائیل همچنان در چندین شهرک و روستا باقی ماند.
در حالی که از صبح یکشنبه برخی از ساکنان روستاهای مرزی کفركلا، حولا، عیترون و عیتاالشعب به سمت خانههای خود بازمیگشتند، ارتش اسرائیل به سوی آنها آتش گشود.
رسانههای عربی گزارش دادند تعدادی از آوارههای لبنانی تلاش کردند به روستای الطیبه بازگردند، اما ارتش لبنان در ورودی القنطره مانع آنها شد، زیرا ارتش اسرائیل در فاصله یک کیلومتری از ایست بازرسی حضور داشت.
تصاویر منتشر شده نشان میدهند که برخی از مردم پرچمهای حزبالله و تصاویر حسن نصرالله، رهبر کشته شده این گروه را در دست دارند.
شبکه العربیه گزارش داد نیروهای اسرائیلی دو جوان را در روستای جنوبی حولا بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
این رسانه عربستان سعودی تاکید کرد که وضعیت در جنوب لبنان «بسیار متشنج» است.
بر اساس گزارشها، ارتش لبنان نیروهای خود را در ورودی عیتاالشعب و دیگر روستاهای جنوبی تقویت کرد.
واکنش مقامهای لبنان
ژوزف عون، رییسجمهوری لبنان، در بیانیهای اعلام کرد: «در شادی پیروزی مردم خود در جنوب سهیم هستم و از آنان میخواهم خویشتنداری و به نیروهای مسلح (ارتش لبنان) اعتماد کنند.»
عون خطاب به ساکنان جنوب لبنان گفت حاکمیت و تمامیت اراضی این کشور «غیرقابل مذاکره» است.
او با تاکید بر اینکه ارتش لبنان به حفاظت و تامین امنیت مردم متعهد است، گفت: «من در بالاترین سطوح پیگیر وضعیت ساکنان جنوب لبنان هستم تا حقوق آنها را تضمین کنم.»
گزارشها حاکی از آن است که همزمان با این درگیریها، شمار بیشتری از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) در کفرکلا واقع در جنوب این کشور مستقر شدند.
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز پنج بهمن اعلام کرد که خروج کامل نیروهای این کشور از جنوب لبنان تا مهلت ۶۰ روزه تعیینشده در توافق آتشبس با حزبالله صورت نخواهد گرفت.
نبیه بری، رییس پارلمان لبنان روز یکشنبه گفت اسرائیل به نقض توافق آتشبس ادامه میدهد.
او خواستار الزام اسرائیل به عقبنشینی از جنوب لبنان شد.
دفتر نتانیاهو در بیانیه خود گفته بود فرایند عقبنشینی ارتش اسرائیل مشروط به استقرار ارتش لبنان در جنوب لبنان و «اجرای کامل و موثر» توافق از جمله عقبنشینی نیروهای حزبالله، گروه مسلح تحت حمایت جمهوری اسلامی، به پشت رودخانه لیتانی است.
در این بیانیه آمده بود که لبنان «هنوز بهطور کامل» تعهدات خود را بر اساس موافقتنامه آتشبس اجرا نکرده است.