دست‌کم ۳۰۰ دانشجو از ابتدای سال تحصیلی در فضای دانشگاه دچار مسمومیت شده‌اند

نیکی محجوب
نیکی محجوب

ایران‌اینترنشنال

بررسی‌های ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد در شش ماهه سال جاری تحصیلی دست‌کم ۳۰۰ دانشجو در پی مسمومیت در دانشگاه‌های مختلف به بیمارستان منتقل یا سرپایی درمان شده‌اند.

در تازه‌ترین نمونه از مسمومیت دانشجویان، بیش از ۸۰ نفر از دانشجویان خوابگاه پیشوای دانشگاه معلمان فرهنگیان ورامین در روز پنج بهمن مسموم شدند. بیش از ۵۰ نفر از آنها در بیمارستان بستری و تحت نظر قرار گرفتند.

مسمومیت بر اثر نشت گاز و یا مصرف مواد غذایی بی‌کیفیت در خوابگاه‌ها یکی از عمده‌ترین مشکلات دانشجویان ساکن خوابگاه‌ها عنوان شده است.

مسمومیت در شش ماه ابتدای سال تحصیلی

نخستین مورد مسمومیت دانشجویان در نهم مهر امسال منتشر شد. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در ۹ مهرماه مسموم شده و ده‌ها نفر از آنها نیازمند درمان سرپایی یا انتقال به بیمارستان بوده‌اند.

جمعی از دانشجویان دانشگاه همدان در دهم آبان و دانشجویان خوابگاه تربیت دبیر رجایی دانشگاه فرهنگیان تهران در ۱۹ و ۲۰ آبان مسموم و راهی بیمارستان شدند.

همچنین در خبری دیگر دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر در چهارم آذر مسموم و نیازمند مراقبت‌های پزشکی شدند

ده‌ها دانشجوی خوابگاه دختران ولنجک دانشگاه بهشتی در ۱۸ دی بر اثر نشت گاز مسموم و به سه بیمارستان مختلف در تهران منتقل شدند.

در ادامه حوادث خوابگاه‌ها تعدادی از دانشجویان خوابگاه فلاح کوی دانشگاه تهران نیز در ۲۷ دی‌ماه دچار مسمومیت شده و به بیمارستان منتقل و یا سرپایی درمان شدند.

«نگاه امنیتی حرف اول را می‌زند»

س، دانشجوی خوابگاه بهشتی می‌گوید: «خوابگاه نیازمند مرمت و بازسازی است، مقام‌های دانشگاه آن قدری که نگران مو و کوتاهی مانتو ما هستند توجهی به سلامت ما ندارند.»

گ، دانشجوی خوابگاه صومعه‌سرا هم با انتقاد از بی‌توجهی مقام‌های دانشگاه می‌گوید: «اتاق ما ظرفیتش چهار نفر است اما شش نفر در آن جا داده‌اند و هفتگی دو نفر مجبورند کف اتاق بخوابند، تختی در کار نیست.»

مارال از دانشگاه تهران می‌گوید: «در سه ماه اخیر چندین بار حراست مانع ورود من به دانشگاه شده، حتی تهدید کردند از خوابگاه اخراج می‌شوم، چرا چون در صفحه اینستاگرامم چندین بار تصاویری از وضعیت نابسامان خوابگاه منتشر کردم. نگاه امنیتی حرف اول را می‌زند.»

«انتقام» جمهوری اسلامی از دانشجویان

الف دانشجویی است که دو سال است در حال نامه‌نگاری با مقامات دانشگاه برای رسیدگی به وضعیت خوابگاه است.

او می‌گوید: «دو بار لپ‌تاپم سوخت، چون پریز برق اتصالی داشت. از طرفی سقف آب می‌دهد و چندین وقت است وسط راهرو حوله انداختیم و یه کاسه پلاستیکی زیر محل نشتی آب گذاشتیم، دانشگاه تا به حال حتی یک بار حاضر به پاسخگویی نشده و درخواست‌های من بی‌جواب مانده است.»

الف درباره وضعیت غذای سلف دانشگاه و‌ خوابگاه می‌گوید: «اینجا انگار ما زندانی هستیم، بی‌کیفیت‌ترین مواد غذایی مورد استفاده است، ماکارونی با سویا، پلو و ماهی تن که خودم یکبار شاهد بودم تاریخ کنسرو گذشته بود و با مسئول بحثم شد. مسئول خوابگاه در پاسخ گفت؛ مسئول خرید توبیخ شد.»

برخی فعالان دانشجویی بر این باورند شاید جمهوری اسلامی در حال انتقام گیری از دانشجویان است.

یکی از فعالان دانشجویی معتقد است مسئولان در جریان وضعیت نگران کننده خوابگاه‌ها هستند. نشت گاز، اتصالی برق، گرفتگی لوله‌ها، غذای مسموم و بی‌کیفیت بارها در جریان بیانیه‌ها مطرح شده، اما جمهوری اسلامی پس از جنبش مهسا احساس ضعف می‌کند و می‌خواهد از جوانان منتقد انتقام بگیرد.