دادگاهی در پاکستان ۴ نفر را به اتهام توهین به مقدسات اسلامی به اعدام محکوم کرد
دادگاهی در شهر راولپندی پاکستان چهار نفر را به اتهام «توهین به مقدسات» به اعدام محکوم کرد. این افراد متهم هستند که با انتشار مطالبی در شبکههای اجتماعی، به قرآن و شخصیتهای دین اسلام توهین کردهاند.
طارق ایوب، قاضی این پرونده، شنبه ششم بهمن اعلام کرد: «کفرگویی، اهانت به شخصیتهای مقدس و هتک حرمت قرآن جرایمی نابخشودنی هستند و هیچ جایی برای تخفیف مجازات باقی نمیگذارند.»
این چهار نفر در مجموع به پرداخت ۱۶ هزار و ۵۰۰ دلار جریمه نیز محکوم شدند.
قاضی پرونده همچنین برای هر یک از متهمان احکام حبس صادر کرد که در صورت لغو حکم اعدام آنها در دیوان عالی پاکستان، به اجرا گذاشته خواهند شد.
منظور رحمانی، وکیل متهمان این پرونده، با انتقاد از حکم دادگاه گفت مدارک کافی برای اثبات اتهامات آنها ارائه نشده است.
رحمانی هشدار داد شبهات و ابهامات در چنین پروندههایی از سوی دادگاهها نادیده گرفته میشوند که دلیل آن، «هراس از واکنشهای مذهبی و خشونتهای احتمالی» گروههای معترض است.
او افزود در صورتی که یک قاضی در پرونده اهانت به مقدسات حکم به برائت متهم دهد، ممکن است از سوی گروههای معترض هدف قرار بگیرد.
این وکیل تاکید کرد تقاضای فرجامخواهی این چهار نفر به دیوان عالی پاکستان ارائه خواهد شد.
در دهه ۱۹۸۰، قوانینی در پاکستان به تصویب رسید که «کفرگویی» و «توهین به مقدسات اسلامی» را جرمانگاری کرد.
از آن زمان، شهروندان پاکستانی در پروندههای مختلف به هتک حرمت متون مقدس، توهین به دین یا نوشتن عبارات توهینآمیز بر دیوار مساجد متهم شدهاند.
منتقدان میگویند از این قانون بهعنوان ابزاری برای تسویه حسابهای شخصی استفاده میشود. کمیسیون حقوق بشر پاکستان پیشتر نسبت به افزایش قتلهای فراقضایی به بهانه اهانت به مقدسات دینی هشدار داده بود.
در شهریورماه، یک پزشک در ایالت سند پاکستان به دلیل آنچه «هتک حرمت مقدسات» خوانده شده، به قتل رسید.
در فروردینماه نیز دادگاهی در لاهور پاکستان یک زن مسلمان را به اتهام سوزاندن صفحاتی از قرآن به حبس ابد محکوم کرد.
کمیسیون بینالمللی آزادی ادیان در آمریکا مرداد ۱۳۹۶ اعلام کرد ایران و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که بیشترین تعداد قوانین و مقررات را برای مجازات دگراندیشان تحت عنوان «توهین به مقدسات و کفرگویی» به اجرا در میآورند.