معاون سازمان بهزیستی: درآمد بعضی خانواده‌ها از کار کودکان است

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی موجود در جامعه گفت که بعضی خانواده‌ها به غیر از کار کودکانشان، به هیچ منبع حمایتی و معیشتی دیگری دسترسی ندارند.

محسن کرمانی، شنبه ششم بهمن در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت بخشی از خانواده‌ها در کشور به دلیل «وجود فرهنگ نوع‌دوستی و حس کمکی که در اکثر شهروندان و خانواده‌های ایرانی درباره کودکان کار وجود دارد»، ترجیحشان این است که «کودک در خیابان یا سر چهارراه کار کند» و از اقتصاد سر چهارراه و کف خیابان ارتزاق کنند.

این مقام سازمان بهزیستی در ادامه گفت: «چون اقتصاد خوبی در حوزه کودک کار شکل گرفته، ترجیح می‌دهند که از این مسیر تامین معاش کنند.»

خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، خرداد ماه سال جاری در گزارشی با عنوان «وضعیت کودکان کار در ایران/ آمارها چه می گویند»، نوشت که طبق گزارش مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، حداقل سه میلیون و ۲۰۰ هزار کودک از چرخه تحصیل باز مانده‌اند.

در این گزارش تاکید شد بر اساس آمارها تعداد کودکان کار در ایران بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تا دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر برآورد شده و حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار کودک حاشیه‌نشین و بیش از ۷۰۰ هزار کودک مهاجر و پناهنده در کشور وجود دارد.

کرمانی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایلنا از ادامه استفاده پیمانکاران شهرداری از کودکان برای تفکیک زباله با وجود ممنوعیت قانونی این امر خبر داد و گفت: «مواردی وجود دارد که پیمانکاران شهرداری از کودکان که بیشتر آن‌ها هم اتباع هستند به نوعی برای بحث بازیافت و تفکیک زباله استفاده می‌کنند.»

دوم بهمن ماه، محمدمهدی سید ناصری، پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودک، در گفت‌وگو با ایلنا از ظهور نسل جدیدی از کودکان کار خبر داد و نسبت به افزایش شمار کودکان کار دختر در ایران هشدار داد.

او در خصوص این نسل از کودکان گفت: «این کودکان خشمگین‌تر و طلبکارتر از گذشته شده‌اند و باید شاهد افزایش روزافزون خشونت‌ و دزدی‌ باشیم.»

بیشتر بخوانید: یک وکیل و فعال حقوق کودکان: ۳ میلیون کودک کار در ایران زندگی می‌کنند