ترامپ فرمان بایدن برای توقف ارسال بمب‌های ۹۰۰ کیلویی به اسرائیل را لغو کرد

پایگاه خبری اکسیوس به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد دولت دونالد ترامپ از پنتاگون خواسته است محدودیتی را که دولت جو بایدن برای ارسال بمب‌های ۹۰۰ کیلویی به اسرائیل اعمال کرده بود، لغو کند.

اکسیوس شنبه ششم بهمن نوشت هزار و ۸۰۰ بمب «مارک ۸۴» که در انبارهای آمریکا ذخیره شده بودند، طی روزهای آینده از راه دریا به اسرائیل تحویل داده خواهند شد.

بر اساس این گزارش، اسرائیل پنجم بهمن در جریان تصمیم کاخ سفید برای لغو تعلیق ارسال این محموله قرار گرفت.

دولت بایدن در اردیبهشت‌ماه به دلیل نگرانی از عملیات نظامی ارتش اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه، ارسال محموله‌ای از بمب‌ها به این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

این محموله شامل هزار و ۸۰۰ بمب ۹۰۰ کیلویی و هزار و ۷۰۰ بمب ۲۲۵ کیلویی بود.

بایدن ۱۹ اردیبهشت با دفاع از این تصمیم گفت بمب‌هایی که آمریکا ارسال آن‌ها به اسرائیل را متوقف کرده، پیش‌تر در حملات علیه غیرنظامیان مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بایدن افزود: «برای آن‌ها مشخص کرده‌ام که اگر وارد رفح شوند، سلاح‌هایی را که در گذشته در رفح و سایر شهرها استفاده می‌شد، به آن‌ها نمی‌دهم. این کار اشتباه است. ما قصد نداریم این سلاح‌ها و مهمات توپخانه‌ای را به آن‌ها بدهیم.»

در آن زمان بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌ بودند و بیم آن می‌رفت که عملیات نظامی اسرائیل در رفح، به وخامت اوضاع انسانی در این منطقه بینجامد.

دو زن فلسطینی در میان ساختمان‌های ویران شده در رفح، جنوب نوار غزه، سوم بهمن
دو زن فلسطینی در میان ساختمان‌های ویران شده در رفح، جنوب نوار غزه، سوم بهمن

اکسیوس: نتانیاهو با استفاده از لغو ارسال بمب‌ها، جمهوری‌خواهان را علیه بایدن بسیج کرد

اکسیوس در ادامه گزارش خود نوشت لغو ارسال این محموله از بمب‌ها از یک مساله نظامی فراتر رفت و به یک «نماد سیاسی» تبدیل شد که بنامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، توانست با بهره‌برداری از آن، جمهوری‌خواهان را علیه بایدن بسیج کند.

اکسیسوس افزود نتانیاهو و حامیانش در اسرائیل و آمریکا با انتقاد از این تصمیم، بایدن را به اعمال «تحریم تسلیحاتی» علیه اسرائیل متهم کردند.

حتی جامعه یهودیان آمریکا که عمدتا به سوی حزب دموکرات گرایش دارد، این اقدام دولت بایدن را مورد انتقاد قرار داد.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، بیش از ۴۷ هزار کشته بر جای گذاشت.

پس از ماه‌ها رایزنی‌های بین‌المللی و با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا، اسرائیل و حماس ۲۶ دی برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند. مرحله نخست این توافق یک‌شنبه ۳۰ دی به اجرا درآمد.