کارگران ارکان ثالث صنعت نفت مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع اعتراضی کردند

گروهی از کارگران ارکان ثالث صنعت نفت، گاز و پتروشیمی از شهرهای مختلف کشور، شنبه ششم بهمن خود را به تهران رساندند و در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این گروه از کارگران پیمانکاری وزارت نفت که پس از صدور فراخوان جمعی از نمایندگان و فعالان صنفی کارکنان ارکان ثالث، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع کردند، خواستار رسیدگی به وضعیت نامناسب شغلی و معیشتی خود شدند.

تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند شماری از زنان کارگر حاضر در این تجمع پلاکاردهایی حاوی نوشته‌هایی از جمله «ما پیمانکار نمی‌خواهیم/ ما استثمار نمی‌خواهیم» و «حذف پیمانکار»، در دست گرفتند.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده، کارگران حاضر در این تجمع شعارهایی از جمله «حقوق عادلانه/ حق مسلام ماست»، «ما پیمانکار نمی‌خواهیم/ ما استثمار نمی‌خواهیم»، «وعده وعید کافیه/ سفره ما خالیه» و «اسمش وزیر است/ حامی پیمانکار است»، سر دادند.

کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر‌رسمی (ارکان ثالث) شمار حاضران در این تجمع را بیش از دو هزار نفر عنوان کرد و نوشت: «تجمع همکاران ارکان ثالث در مقابل نهاد ریاست‌جمهوری با شعارهایی کوبنده علیه کل ساختار مافیایی و استثمارگر موجود در جریان است.»

خبرگزاری ایلنا در گزارشی با اشاره به این که این کارکنان از شهرهای مختلف کشور از جمله گچساران و بندر امام به تهران آمده‌اند، به نقل از یکی از آنان، مهم‌ترین خواسته تجمع‌کنندگان را «تبدیل وضعیت و عقد قرارداد با وزارت نفت» عنوان کرد.

ایلنا به نقل از این کارگر معترض نوشت اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل، برخورداری از مزایای رفاهی مشابه رسمی‌ها، پرداخت وام و تسهیلات و بالا رفتن سطح دستمزدها، دیگر مطالبات کارگران در این تجمع صنفی است.

این نخستین بار نیست که کارگران ارکان ثالث صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود تجمع اعتراضی می‌کنند.

در یکی از آخرین نمونه‌های این تجمعات اعتراضی، گروهی از کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکت‌های پیمانکاری، برای اعتراض به وضعیت حقوق و معیشت خود، چهارم دی ماه در مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.

وضعیت معیشتی کارگران، بازنشستگان و مستمری‌بگیران سبب شده تعداد تجمعات اعتراضی آن‌ها در سال‌های اخیر افزایش پیدا کند.

کنفدراسیون کار ایران در خارج از کشور، ۲۸ دی در گزارشی درباره وضعیت کارگران، مزدبگیران و جنبش‌های اعتراضی ایران در سال گذشته میلادی نوشت در سال ۲۰۲۴ دست‌کم دو هزار و ۳۹۶ تجمع اعتراضی و ۱۶۹ اعتصاب در بخش‌های مختلف و در ۳۱ استان و ۷۰ شهر ایران شکل گرفت.

این آمار نشان می‌دهد با وجود وعده‌های جمهوری اسلامی، وضعیت معیشتی بازنشستگان و کارگران در ایران روز به روز وخیم‌تر می‌شود.