جمهوری اسلامی ارسال سیستمهای پیشرفته تسلیحاتی به لبنان را تکذیب کرد
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، گزارش اسرائیل به این سازمان در مورد قاچاق سیستمهای پیشرفته تسلیحاتی از ایران به لبنان را رد کرد.
نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، جمعه پنجم بهمن در نامهای به شورای امنیت این سازمان، گزارش نمایندگی اسرائیل درباره ارسال سیستمهای پیشرفته تسلیحاتی از ایران به لبنان را «بیاساس» خواند و آن را بهانهای برای نقض آتشبس با حزبالله دانست.
نماینده اسرائیل در سازمان ملل، ۲۴ دی در نامهای به شورای امنیت اعلام کرده بود جمهوری اسلامی با قاچاق کردن سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته به لبنان، قطعنامه ۱۷۰۱ این شورا درباره لبنان را نقض کرده است.
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل اعلام کرد که اسرائیل «هیچ قصدی برای پایبندی به تعهدات خود» و خروج از جنوب لبنان پس از دوره ۶۰ روزه آتشبس ندارد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، جمعه گفت که خروج کامل نیروهای این کشور از جنوب لبنان در مهلت ۶۰ روزه تعیینشده در توافق آتشبس با حزبالله صورت نخواهد گرفت.
بر اساس این توافق، نیروهای اسرائیلی باید تا یکشنبه از این منطقه خارج شوند.
از سوی دیگر به گزارش تایمز اسرائیل، ارتش این کشور در حال آماده شدن برای احتمال از سر گرفتن جنگ با حزبالله لبنان است.
این گروه مسلح تحت حمایت جمهوری اسلامی، پنجشنبه هشدار داد که ماندن ارتش اسرائیل در جنوب لبنان را بیش از ۶۰ روز نمیپذیرد.
توافق میان اسرائیل و حزبالله از ۲۷ نوامبر اجرایی شد و بازه زمانی ۶۰ روزه، یکشنبه ۲۶ ژانویه (هفتم بهمن) پایان مییابد.
برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، تمدید آتشبس اسرائیل و حزبالله را «یک نیاز فوری» دانسته است.
به گفته او، هدف همه طرفها این است که اطمینان حاصل کنند حزبالله توانایی تهدید مردم لبنان یا همسایگان خود را ندارد.
توافق آتشبس که با میانجیگری ایالات متحده و فرانسه به دست آمد، به بیش از یک سال درگیری میان اسرائیل و حزبالله که به دنبال حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل آغاز شد، پایان داد.
این نبرد با حمله گسترده اسرائیل به مواضع حزبالله و کشته شدن فرماندهان ارشد آن از جمله حسن نصرالله، دبیرکل سابق این گروه به اوج خود رسید و حزبالله را به شدت ضعیف کرد.