سالانه ۱۹۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در ایران شناسایی می‌شود

یک عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی تهران از شناسایی سالانه حدود ۱۹۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور خبر داد و گفت شایع‌ترین نوع سرطان در میان مردان، سرطان پروستات و در میان زنان، سرطان پستان است.

علی مطلق، جمعه پنجم بهمن در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با استناد به آخرین آمار ابتلا به سرطان در کشور گفت که این آمار «اهمیت بالای پیشگیری در کنترل سرطان» را نشان می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی تهران با تاکید بر این که در استان‌های با میانگین سنی بالاتر، شیوع سرطان بیشتر مشاهده می‌شود، گفت که ابتلا به سرطان در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان به دلیل میانگین سنی پایین‌تر، شیوع کمتری دارند.

یک مقام دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز خبر داد سرطان پستان در میان زنان این استان در حال افزایش است.

فرزام بیدارپور، معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: «به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در استان ۳۴ نفر به سرطان پستان مبتلا هستند.»

او افزود: «سرطان روده بزرگ و سرطان دهانه رحم نیز از دیگر سرطان‌های شایع در کردستان محسوب می‌شود.»

پیش از این و در سوم بهمن، کاظم زنده‌دل، معاون پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران از مرگ روزانه ۲۰۰ بیمار مبتلا به سرطان در ایران خبر داد که این آمار معادل سقوط روزانه یک فروند هواپیما و برابر با تعداد کشته‌های کرونا در دوران اوج خود در کشور است.

زنده‌دل با اشاره به متوقف شدن انتشار آمارهای جدید ابتلا به سرطان در ایران از چهار سال پیش گفت مطابق آخرین آمارها که مربوط به سال ۱۳۹۹ است، سالانه دست‌کم ۱۳۱ هزار نفر در ایران به انواع سرطان مبتلا می‌شوند.

بر اساس این آمار، میزان بروز سرطان در هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۵۲ نفر است.

مطلق در بخشی از گفت‌وگوی پنجم بهمن خود از آلودگی هوا به عنوان یکی از عوامل موثر در افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان‌های مرتبط با مجاری تنفسی نام برد و گفت تاثیر منفی این موضوع بر سلامت عمومی غیرقابل انکار است.

او با بیان این‌که طیف وسیعی از داروها برای بیماران مبتلا به سرطان وجود دارد که بسیاری از آن‌ها تحت پوشش بیمه و صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج هستند، اضافه کرد: «پوشش بیمه‌ای این داروها بین ۷۰ تا ۹۰ درصد است اما پرداخت ۱۰ تا ۳۰ درصد فرانشیز همچنان ممکن است برای برخی بیماران چالش‌برانگیز باشد.»

بر اساس آخرین آمارهای جهانی، حدود ۲۰ میلیون مورد جدید سرطان در سال ۲۰۲۲ میلادی به ثبت رسیده است و تخمین زده می‌شود در همان سال حدود ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان جان خود را به دلیل سرطان از دست داده باشند.