بهدلیل اعتراض به احکام اعدام، برای پدر مهسا ژينا امینی پرونده قضایی تشکیل شده است
امجد امینی، پدر مهسا ژینا امینی خبر داد پس از احضار به دادسرا با اتهام «نشر اکاذیب» برای او به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، قرار «جلب به دادرسی» صادر شده است. او افزود بهدلیل اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی، برایش در دادگاههای کیفری و انقلاب پرونده تشکیل شده است.
امینی جمعه پنجم بهمن، با اشاره به احضار خود به شعبه اول بازپرسی دادسرای سقز در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: «وقتی به اتهام "نشر اکاذیب" احضار و تفهیم اتهام میشوی ولی خروجی اتهام "تبلیغ علیه نظام" میشود، به وکیل و قاضی مراجعه نکن.»
این پدر دادخواه با بیان اینکه پس از گذشت ۲۸ ماه از «مرگ غریبانه» دخترش مهسا ژینا امینی، به ایرادات حقوقی متعدد پرونده توجه نشده است، نوشت: «به حضور در دادسرا خوشبین نیستم.»
امینی در خصوص پروندههای تشکیل شده در دادگاههای کیفری و انقلاب برای خود نوشت: «تشکیل این پروندهها به دنبال استوری بود که برای پخشان عزیزی گذاشته بودم. تناقض در تشکیل این پروندهها مرا یاد داستان جمهوریخواهی رضاخان میرپنج و شعر مشهور شاعر نامدار کُرد، میرزاده عشقی در مورد اختلاف عروس و مادرشوهر در سقز انداخت.»
او در ادامه نوشت: «مردم کوچه و بازار میگویند در بعضی پروندهها اگر کارت به دادگستری کشید، احضاریه و دادسرا و دادگاه و وکیل و قانون را بگذار کنار بپا شاکی را.»
پدر مهسا ژینا امینی، پیش از این در ۲۱ دی ماه تایید حکم اعدام پخشان عزیزی را «ناعادلانه و بیرحمانه» خواند و در اینستاگرام نوشت: «این حکم روح و روان هر انسانی را که وجدانی زنده دارد میآزارد و آدمی را از اینهمه بیرحمی و قساوت به حیرت میاندازد.»
این پدر دادخواه افزود: «بدون شک اعدام این دختر شریف برگ سیاهی بر تاریخ حاکمیت فعلی خواهد بود و تبعات انسانی و سیاسی این حکم ناروا دامن مسئولان امر را دیر یا زود خواهد گرفت.»
عزیزی دوم مرداد سال جاری با حکم ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.
حکم اعدام این زندانی سیاسی کُرد ۱۹ دی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید شد. تاکید این حکم اعدام در روزهای گذشته واکنشهای زیادی به دنبال داشته است.
در تازهترین نمونه از این واکنشها، مغازهداران و بازاریان چندین شهر کردنشین ایران، سوم بهمن در پی فراخوان احزاب کرد برای اعتراض به صدور احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی، اعتصاب کردند و مغازههای خود را بسته نگه داشتند.
در پی این اعتصاب گسترده موجی از تهدیدهای امنیتی و بازداشتها در این منطقه به راه افتاد.
طبق اخبار رسیده به ایراناینترنشنال، تا کنون دست کم ۵۰ شهروند در بوکان احضار شدهاند. همچنین در پیرانشهر ۹ نفر، در سردشت چهار نفر و در سنندج ۱۵ نفر بازداشت شدهاند.