نشست داووس؛ وزیر اقتصاد عربستان سعودی درخواست ترامپ را برای کاهش قیمت نفت رد کرد

فیصل علی ابراهیم، وزیر اقتصاد عربستان سعودی
فیصل علی ابراهیم، وزیر اقتصاد عربستان سعودی

فیصل علی ابراهیم، وزیر اقتصاد عربستان سعودی، جمعه پنجم بهمن در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس، در واکنش به سخنان دونالد ترامپ مبنی بر کاهش قیمت نفت گفت که ریاض بر ثبات بلندمدت بازار نفت تاکید دارد تا اطمینان حاصل کند که عرضه کافی برای تقاضای رو به رشد وجود دارد.

ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در یک سخنرانی ویدیویی در نشست داووس، از عربستان سعودی و اعضای اوپک خواست که قیمت نفت را کاهش داده و با این اقدام خود، به پایان دادن جنگ در اوکراین کمک کنند.

او گفته است به زودی با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، درباره توافقی برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفت‌وگو خواهد کرد.

به دنبال اظهارات ترامپ، قیمت نفت کاهش یافت.

رییس‌جمهوری آمریکا گفت که ریاض قصد دارد ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند اما او از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی خواهد خواست که این مبلغ را به یک تریلیون دلار افزایش دهد.

فیصل علی ابراهیم در پاسخ به این اظهارات ترامپ گفت: «مطرح شدن رقم یک تریلیون دلار از سوی ترامپ، بازتابی از روابط قوی دو کشور است.»

او هم‌زمان تاکید کرد رقم ۶۰۰ میلیارد دلار، شامل سرمایه‌گذاری و همچنین خرید بخش‌های دولتی و خصوصی است.

درخواست برای اتحاد اروپا در مقابل چالش‌های اقتصادی هم‌زمان با ریاست‌جمهوری ترامپ

کریستین لاگارد، رییس بانک مرکزی اروپا، در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس ابراز امیدواری کرد که «هدف کاهش تورم اروپا در سال ۲۰۲۵» محقق شود.

او از رهبران اروپایی خواست تا برای مقابله با چالش‌های اقتصادی پیش روی اروپا و جهان هم‌زمان با ریاست‌جمهوری ترامپ، دست به دست هم دهند.

ترامپ پیش از آغاز به کار رسمی خود تهدید کرده بود اگر اروپا نفت و گاز بیشتری از آمریکا نخرد، تعرفه واردات محصولات آن‌ها افزایش خواهد یافت.

او در سخنرانی ویدیویی در داووس نیز اروپا را به «برخورد ناعادلانه با آمریکا در روابط تجاری» متهم کرد.

لری فینک، مدیرعامل شرکت بلک راک نیز در نشست داووس گفت که «بدبینی نسبت به اروپا هرگز به این اندازه عمیق نبوده» اما: «معتقدم اکنون زمان آن است که دوباره روی اروپا سرمایه‌گذاری کنیم.»

او هم‌زمان تاکید کرد که اروپا «نیاز به اتحاد بانکی و اتحاد در بازارهای سرمایه» دارد.

از بلک‌راک به عنوان «بزرگ‌ترین بانک سایه جهان» نام برده می‌شود.

سیستم بانکداری سایه، اصطلاحی است برای واسطه‌های مالی غیربانکی که خدماتی مشابه بانک‌های سنتی اما خارج از مقررات عادی بانکی ارائه می‌دهند.

در نشست داووس امسال محمدجواد ظریف،‌ معاون راهبردی مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی حضور داشت و در سخنرانی خود نگرانی‌های بین‌المللی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای، حمایت تهران از گروه‌های شبه‌نظامی منطقه و نقض گسترده حقوق بشر در ایران را رد کرد.

حضور ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، نگاه‌ها را در داووس به منازعه مسکو و کی‌یف معطوف کرد.

این اولین حضور زلنسکی به عنوان رییس‌جمهوری در مجمع جهانی اقتصاد بود.

او در سال‌های گذشته از طریق ارتباط ویدیویی در این مجمع شرکت کرده بود.

جنگ حماس و اسرائیل در داووس

مناقشه حماس و اسرائیل از دیگر موضوعات مهم مطرح شده و مورد گفت‌وگو در مجمع جهانی اقتصاد (داووس) بود.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر، طرح «دو دولت، دو ملت» را تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین دانست و گفت برای برقراری ثبات در منطقه، اسرائیل باید به تعهدی الزام‌آور و زمان‌بندی شده برای اجرایی شدن طرح «دو دولت، دو ملت» تن دهد.

از سوی دیگر اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل، پنج‌شنبه ۲۸ دی در سخنرانی خود در داووس سوئیس، خواستار تشکیل یک «ائتلاف بسیار قوی» برای مقابله با جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن در منطقه شد.