حوثیها: آمریکاییها مانند مساله دریای سرخ، در تروریستی خواندن ما هم شکست میخورند
یک مقام حوثیهای یمن نسبت به قرار گرفتن نام این گروه در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده واکنش نشان داد و گفت همانطور که آمریکاییها در دریا از حوثیها «شکست خوردهاند»، در این مورد هم با شکست مواجه خواهند شد.
نصرالدین عامر، معاون دفتر اطلاعرسانی انصارالله یمن، موسوم به حوثیها، پنجشنبه چهارم بهمن در ایکس نوشت: «اگر آمریکا ما را در فهرست دوستانش قرار میداد برایمان خطرناکتر و تحریکآمیزتر از آن بود که نام ما را در فهرست تروریسم قرار دهد.»
کاخ سفید ساعاتی پیش با اعلام مفاد بیانیهای با امضای دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، اعلام کرد آمریکا، حوثیهای یمن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده و با همکاری شرکای منطقهای خود، اقداماتی برای از بین بردن تواناییها و عملیات حوثیها انجام میدهد.
عامر در واکنش به این بیانیه گفت انصارالله یمن سرمایهگذاری، حساب بانکی و شرکتی در آمریکا ندارد و اعضای آن به این کشور سفر هم نمیکنند.
او گفت: «آمریکا با این اقدام، مردم یمن را به دلیل حمایت از غزه هدف قرار داده و این افتخار بزرگی برای مردم ما و بخشی از مبارزات آنهاست.»
کاخ سفید در بیانیه خود گفت حوثیها با کمک نیروی قدس سپاه پاسداران که وظیفهاش «آموزش و تسلیح سازمانهای تروریستی در سراسر جهان» است، از سال ۲۰۲۳ دهها بار به کشتیهای جنگی نیروی دریایی ایالات متحده شلیک کردهاند و جان نیروهای نظامی آمریکایی را به خطر انداختهاند.
بر اساس گزارشها، در بیش از ۱۰۰ حمله حوثیها در طی تقریبا یک سال، در مجموع چهار ملوان کشته شدهاند و دو کشتی غرق شدهاند.
حوثیها کشتی گالکسی لیدر و خدمه آن را نیز ربودند که روز گذشته پس از ۱۴ ماه، ۲۵ خدمه این کشتی را آزاد کردند.
ایالات متحده پیش از این اعلام کرده بود حملات حوثیها به طور جدی مسیر دریای سرخ که ۱۲ درصد تجارت جهانی را جابهجا میکند، مختل کرده است.
در بیانیه کاخ سفید با اشاره به اینکه حوثیها حملات متعددی هم به زیرساختهای غیرنظامی، از جمله حمله به چندین فرودگاههای غیرنظامی در عربستان سعودی داشتهاند گفته شده این گروه از اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۳۰۰ پرتابه نیز به اسرائیل شلیک کرده است.
حملات حوثیها باعث اختلال در حملونقل جهانی شده و بیش از یک سال است شرکتها را مجبور به تغییر مسیر و سفرهای طولانیتر و گرانتر در اطراف جنوب آفریقا کرده است.
دولت جو بایدن در زمان ریاستجمهوری او، نیروی نظامی ایالات متحده را برای رهگیری حملات حوثیها به منظور حفاظت از ترافیک تجاری و انجام حملات دورهای به قصد تضعیف توانمندیهای نظامی حوثیها به کار گرفت.
بایدن در ابتدای دوره ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۱، حوثیها را از لیست سازمانهای ترویستی خارجی بیرون آورد تا «به مسائل انسانی درون یمن» بپردازد.