دولت ترامپ به مقام‌های آمریکا هشدار داد در برابر بازداشت و اخراج مهاجران مقاومت نکنند

دولت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، به دادستان‌های آمریکا دستور داد مقام‌های ایالتی و محلی را که در برابر اجرای قوانین مهاجرت مقاومت می‌کنند، مورد پیگرد کیفری قرار دهند.

امیل بوو، معاون دادستان کل موقت آمریکا، در یادداشتی به وزارت دادگستری که رویترز نسخه‌ای از آن را مشاهده کرده است، نوشت: «قانون فدرال مقامات ایالتی و محلی را از مقاومت در برابر دستورات و درخواست‌های قانونی مرتبط با مهاجرت منع می‌کند.»

این سیاست در شرایطی اعمال می‌شود که دولت ترامپ قصد دارد نظارت بر مهاجرت غیرقانونی را در شهرهایی با جمعیت قابل‌توجه مهاجر افزایش دهد. این اقدام ممکن است منجر به تقابل با مقامات محلی در شهرهای به‌اصطلاح «پناهگاه» مانند نیویورک و شیکاگو شود که همکاری با این تلاش‌ها را محدود می‌کنند.

یادداشت جدید نشان می‌دهد که وزارت دادگستری ترامپ ممکن است برای اجرای برنامه مهاجرتی او، برخورد کیفری با مهاجران یا کارفرمایان آن‌ها را به مقامات دولتی شهری و ایالتی نیز تسری دهد.

طبق این یادداشت، مقامات ایالتی و محلی که از اجرای قوانین مهاجرتی سرپیچی کنند، ممکن است به اتهام فریب دادن دولت، مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.

ترامپ دوشنبه، اول بهمن، به‌دلیل مهاجرت غیرقانونی، وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد و وظیفه تامین امنیت مرزی را به ارتش آمریکا محول کرد. ترامپ همچنین ممنوعیت گسترده‌ای را بر تقاضاهای پناهندگی اعمال کرد و طی دستوری حق شهروندی را برای کودکانی که در آمریکا به دنیا می‌آیند اما والدین آنها مهاجر غیرقانونی هستند، لغو کرد.

مخالفان این تصمیم می‌گویند متمم ۱۴ قانون اساسی آمریکا مانع این تغییر است.

فرمان ترامپ حق خودکار شهروندی آمریکا برای نوزادان متولد خاک این کشور را لغو می‌کند تا به موجب آن فقط نوزادانی شهروند آمریکا محسوب شوند که به هنگام تولد دست کم یکی از والدین آن‌ها آمریکایی یا دارای گارت سبز اقامت این کشور باشند.

اعزام نیروهای نظامی به مرز مکزیک

در همین حال، رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که ارتش آمریکا در حال آماده‌سازی برای اعزام هزار نیروی نظامی دیگر به مرز مکزیک است.

از سوی دیگر، مقام‌های مکزیک شروع به ساخت پناهگاه‌های عظیم چادری در شهر سیوداد خوارز کرده‌اند تا برای احتمال ورود تعداد زیادی از مکزیکی‌های اخراج‌شده آماده شوند.

طرح‌های ترامپ برای مقابله با مهاجران غیرقانونی می‌تواند به اخراج صدها هزار نفر از آمریکا منجر شود. تیم ترامپ در ابتدای کار بر اخراج مهاجرانی تمرکز کرده است که پیش‌تر محکومیت‌های کیفری داشته‌اند یا احکام نهایی اخراج برای آن‌ها صادر شده است.

ترامپ از دادستان کل خواسته است تا مجازات اعدام را برای مهاجران غیرقانونی که مرتکب جرایمی همچون قتل می‌شوند، اعمال کند.

دولت ترامپ همچنین راهنمایی‌های دوران بایدن را که دستگیری مهاجران در نزدیکی مکان‌های حساس مانند مدارس و کلیساها را محدود می‌کرد، لغو کرده است.

دولت جدید آمریکا همچنین اختیارات افسران مهاجرت را برای اخراج مهاجرانی که نمی‌توانند اثبات کنند بیش از دو سال در آمریکا بوده‌اند، گسترش داده است.