۱۴ سازمان حقوق بشری خواستار واکنش جامعه جهانی به موج گسترده بازداشت‌ها در خوزستان شدند

۱۴ سازمان حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای مشترک از موج گسترده بازداشت‌ها در استان خوزستان ابراز نگرانی کردند و خواستار واکنش جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر شدند.

امضا کنندگان این بیانیه که نسخه‌ای از آن دوشنبه اول بهمن به دست ایران‌اینترنشنال رسید، نگرانی عمیق خود را نسبت به بازداشت خودسرانه و بدون رعایت اصول دادرسی عادلانه ده‌ها تن از فعالان مدنی، فرهنگی، شاعران و کاربران شبکه‌های اجتماعی ابراز کردند.

این سازمان‌های حقوق بشری، بازداشت شهروندان، حمله خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی به منازل، تهدید خانواده‌ها و ضبط اموال شخصی آن‌ها را ناشی از سیاست سرکوب‌گرانه حکومت دانستند و این اقدامات را محکوم کردند.

طی یک ماه گذشته ده‌ها شاعر، فعال فرهنگی، مدنی، رسانه‌ای و محیط زیستی عرب و شهروندان اهل سنت در شهرهای مختلف استان خوزستان بازداشت شدند.

بیش از ۱۰۰ تن نیز پس از احضار به بازداشتگاه‌های اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات در این استان، تحت بازجویی و تهدید قرار گرفتند.

سازمان‌‌های حقوق بشری امضا کننده این بیانیه، با تاکید بر این‌که چنین اقداماتی با هدف تضعیف هویت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم انجام شده و حقوق اساسی آن‌ها را به طور سیستماتیک نقض می‌کند، از سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر درخواست کردند برای آزادی بی‌قیدوشرط بازداشت‌شدگان اقدامات فوری انجام دهند.

آن‌ها در ادامه با هشدار درباره این‌که انتقال بازداشت‌شدگان به مکان‌های نامعلوم و عدم دسترسی به اطلاعات درباره وضعیت آن‌ها، خطر شکنجه و بدرفتاری را افزایش می‌دهد، تاکید کردند که این سرکوب‌ها نقض آشکار حقوق بشر و تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی است.

۲۱ دی‌ ماه، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای، فعالان عرب بازداشت‌شده را به عنوان «عوامل شبکه‌ جاسوسی مرتبط با سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس» معرفی کرد.

این نهاد امنیتی، افراد بازداشت‌شده را به «جمع‌آوری اطلاعات از مراکز حساس استان خوزستان» متهم کرد و نوشت که آن‌ها پس از دستگیری به مراجع قضایی تحویل داده شدند.

سرکوب فعالان مدنی و سیاسی از آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ۱۴۰۱ شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.

پیش از این در ششم دی ماه، سایت حقوق بشری هرانا در گزارش سالانه جدید خود خبر داد در سال گذشته میلادی دست‌کم دو هزار و ۷۸۳ شهروند به دلیل فعالیت‌های سیاسی و مدنی در ایران، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شدند.