حمله نیروهای امنیتی به تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت آموزش و پرورش
بر اساس گزارشها، نیروهای امنیتی با اسپری فلفل به بازنشستگان فرهنگی که مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کرده بودند، حملهور شدند. معترضان در تجمعهای پی در پی خود، خواهان پرداخت سنوات معوقه و پاداش بازنشستگی هستند.
تشکلهای کارگری و صنفی فرهنگیان، دوشنبه اول بهمن از «حمله خشونتبار» نیروهای امنیتی به تجمع فرهنگیان بازنشسته خبر دادند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان اعلام کرد در جریان حمله با اسپری فلفل، شماری از بازنشستگان از ناحیه چشم و گلو آسیب دیدند.
ویدیوهای منتشر شده نشان میدهند تجمعکنندگان خطاب به ماموران امنیتی شعارهای «بیشرف، بیشرف» و «فریاد فریاد از این همه بیداد» سر دادند.
نهمین تجمع فرهنگیانی که سال گذشته بازنشسته شدهاند، از صبح دوشنبه در اعتراض به تاخیر ۱۷ ماهه در پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی یا همان سنوات پایان خدمت، مقابل وزارتخانه آموزش و پرورش برگزار شد.
حاضران در این تجمع، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش دولت پزشکیان را «دروغگو» خواندند و خطاب به او شعارهایی مانند «وزیر بیا پایین» و «وزیر بیلیاقت/ استعفا، استعفا» سر دادند.
آنها خواهان پاسخگویی وزیر آموزش و پرورش به مطالباتشان شدند.
علاوه بر تهران، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ از استانهای مختلف مانند ایلام، کرمانشاه و لرستان، در این تجمع حضور داشتند.
بر اساس گزارش تشکلهای صنفی، معلمان بازنشسته پس از یورش نیروهای سرکوبگر و با وجود جو شدید امنیتی، خیابان را ترک نکردند.
این نخستین بار نیست که بازنشستگان فرهنگی، تجمع اعتراضی برگزار میکنند.
در آخرین نمونهها، آنها روزهای ۱۷ و ۲۴ دی در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند.
دیگر اعتراضات صنفی در روز دوشنبه
علاوه بر فرهنگیان بازنشسته، دوشنبه، کارگران صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) نیز برای چندمین بار طی دو هفته گذشته در مقابل این مجتمع صنعتی دست به تجمع اعتراضی زدند و مطالبات صنفی خود را پیگیری کردند.
کارگران این شرکت میگویند از آذر امسال تاکنون دستمزد نگرفتهاند و کارفرما نسبت به بازنشستگی ۹۱ نفر از کسانی که موعد بازنشستگی آنان فرا رسیده، کاری نمیکند.
در این روز، بازنشستگان مخابرات در مقابل ساختمانهای این شرکت در استانهای تهران، زنجان، کرمانشاه و اصفهان تجمعات اعتراضی برپا کردند.
بنا بر گزارش تشکلهای صنفی، اعتراض تجمعکنندگان به پایمال شدن حقوق خود از سوی ستاد اجرایی فرمان روحالله خمینی و تعاون سپاه پاسداران است که مالکان عمده شرکت مخابرات محسوب میشوند.
وضعیت معیشتی بازنشستگان و مستمریبگیران سبب شده که تعداد تجمعات اعتراضی آنها در سالهای اخیر بهشدت افزایش پیدا کند.
سایت حقوق بشری هرانا ششم دی ماه در گزارش سالانه خود خبر داد در سال ۲۰۲۴، دستکم هزار و ۲۷۹ تجمع و اعتصاب صنفی در ایران شکل گرفت.