واکنشها به حضور پررنگ میلیاردهای صنعت فنآوری در مراسم تحلیف ترامپ
تصاویر منتشر شده از مراسم تحلیف دونالد ترامپ نشان میدهد میلیاردرهای صاحبنام شرکتهای برجسته فنآوری جهان در ردیفی جلوتر از اعضای کابینه رییسجمهوری آمریکا قرار داشتند. منتقدان ترامپ این موضوع را نشانهای از اولیگارشی و نفوذ گسترده این افراد در سیاستهای ایالات متحده دانستند.
وبسایت خبری گاردین دوشنبه اول بهمن گزارش داد ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، تیم کوک، مدیرعامل اپل، سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل و جف بیزوس، بنیانگذار آمازون، با نشستن در کنار یکدیگر در مراسم تحلیف ترامپ، رابطه نزدیک صنعت فنآوری و رییسجمهوری جدید آمریکا را به نمایش گذاشتند.
این مراسم پیشتر قرار بود در فضای باز برگزار شود. بر اساس برنامه اولیه، مدیران شرکتهای فنآوری بنا بود بر سکوی اصلی بنشینند، همان جایگاهی که به اعضای خانواده ترامپ، روسای جمهور پیشین آمریکا و دیگر مهمانان بلندپایه اختصاص داشت.
این برنامه به دلیل سرمای شدید هوا در واشینگتن به داخل کنگره آمریکا منتقل شد و در نهایت، میلیاردهای شهیر صنعت فنآوری در کنار اعضای خانواده ترامپ و حتی جلوتر از اعضای کابینه او قرار گرفتند.
واکنشها به جایگاه میلیاردرهای صنعت فنآوری در مراسم تحلیف ترامپ
الیزابت وارِن، سناتور دموکرات ایالت ماساچوست، در واکنش به نحوه چینش مهمانان مراسم تحلیف در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «میلیاردرهای غولهای دنیای فنآوری در مراسم تحلیف ترامپ در ردیف اول جای گرفتند. آنها حتی جایگاهی بهتر از اعضای منتخب کابینه ترامپ دارند. این خود گویای همه چیز است.»
شو زی چو، مدیرعامل تیکتاک، سم آلتمن، مدیرعامل اوپن اِیآی و دارا خسروشاهی، مدیرعامل اوبر، از دیگر مهمانان مراسم تحلیف ترامپ بودند.
اریک آدامز، شهردار نیویورک، روپرت مرداک، چهره پرقدرت رسانهای جهان و خاویر میلی، رییسجمهوری آرژانتین، نیز در این مراسم حضور یافتند اما به گزارش گاردین، در جایگاههایی «کماهمیتتر» از برخی دیگر از مهمانان قرار داشتند.
بیشتر بخوانید: ثروت میلیاردرهای حاضر در مراسم تحلیف ترامپ چقدر است؟
در کنار میلیاردرهای صنعت فنآوری در مراسم تحلیف ترامپ یک چهره دیگر نیز دیده میشد: لورن سانچز، نامزد جف بیزوس.
رون فیلیپکوسکی، تحلیلگر رسانهای نزدیک به حزب دموکرات، با اشاره به این موضوع گفت: «هیچیک از همسران اعضای کنگره اجازه حضور در سالن این مراسم را نداشتند. قوانین متفاوتی برای اولیگارشها وجود دارد.»
اولیگارش در گفتمان سیاسی به فردی اطلاق میشود که عضو گروهی محدود از قدرتمندان بانفوذ است و کنترل یک کشور، سازمان یا صنعت را در دست دارد.
پیشتر استیو بنن، استراتژیست ارشد و مشاور پیشین ترامپ، حضور مدیران غولهای فنآوری جهان در مراسم تحلیف رییسجمهوری جدید آمریکا را نماد «تسلیم رسمی» آنها دانست و این رویداد را به تسلیم ژاپن در برابر متفقین در جنگ جهانی دوم تشبیه کرد.
جو بایدن، رییسجمهوری پیشین ایالات متحده، ۲۶ دی در سخنرانی پایانی خود، نسبت به «تمرکز خطرناک قدرت در دست چند نفر ابرثروتمند» هشدار داد و گفت: «یک اولیگارشی در آمریکا در حال شکلگیری است که ثروت، قدرت و نفوذ بیحد و حصر دارد و واقعا تمام دموکراسی ما را تهدید میکند.»